Jump to content

E timpul pt rotile de vara?

Recommended Posts

se stie ca mai mult decat sa fi fudul si sa ai niste roti mari si fumoase,iarna iti trebuiesc roti mai subtiri si echipate cu cauciucuri de iarna.

eu am rotile de iarna acum pe masina.roti care sunt cu jante de tabla si capace pe 205/55R16

ma gandeam daca o sa mai fie vremea rea sau se pot monta celelalte spre sfarsitul saptamanii....

un motiv in plus pt mine sa le montez pe cele de vara...ar fi faptul ca nu am runflat pe astea si nici roata de rezerva,cric,cheie...si sunt si cam tocite,undeva la 60%,mi-e frica sa nu am vreo surpriza.

in concluzie e sigur sa imi pun rotile de vara pe masina ?

Eu te sfatuiesc sa mai astepti...mult mai mult :)

Sau depinde de unde esti...si daca circuli doar in oras sau si-n afara lui...

Eu spre ex sunt din Severin, stau si lucrez in Bucuresti...si anul trecut...era 20 februarie...mergeam de la Buc spre Sev...cand...la 30 km de CRAIOVA, parca pe la BALS...era o coada de fix 30 km :lol:) Se rasturnase un tir pe undeva...am tot depasit parti din coloana (ca nesimtitu`) de cateva ori...cand am vazut ca nu se mai termina...am zis ca n-are rost, imi pun lumea-n cap aiurea...cred ca am stat o ora in coloana...am vazut ca nimic...m-am intors si-am facut dreapta spre Caracal...pana-n Caracal toate bune si frumoase...dar acolo era zapada ca-n povesti...de-am crezut ca nu mai ies din oras...in fine, am iesit...si la iesire...era o panta...iar pe panta...era partie de fapt...masini de-a doua, impingeau la ele...etc...

Am stat si-acolo vreo ora ...pana a trecut un utilaj care nu stiu ce drac a facut...dupa aia am urcat panta fara probleme (cauciucuri de iarna, second pe spate...si 4 season pe fata :) ) ...in timp ce altii impingeau la ele...si la masini cu tractiunea pe fata chiar...da` cred ca erau cam prostovani, a mea a mers ok...totul e sa nu accelerezi ca tzaranu` :)

Si 40 km parca...pana la Craiova...am mers numai prin nameti...

Si-am povestit asta ...pentru ca...la fel ca tine, cu 2 sapt inainte cand eram in Severin...ma gandisem sa-mi pun inapoi rotile+cauciucurile de vara...dar nu stiu ce dracu am mai facut si n-am mai avut timp, a trebuit sa plec...asta a fost norocul meu...ca asa...ce drac faceam ?:D

Asa ca...de asta zic...depinde pe unde circuli...cat circuli...etc...eu unu` n-o sa-mi pun jante de vara pana la primavara...adica abia dupa 1 martie :)

Tu...faci cum vrei :D Bafta :D

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Indiferent ca ai circula prin oras sau prin afara orasului tot trebuie sa ai cauciucuri de iarna. Si in oras poate fi la fel de periculos daca ai cauciucuri de vara la temperaturile astea subarctice.

Temperatura poate sa fie si de -20 de grade...cum am venit eu tot drumu` in noaptea de dum spre luni...de la Sev la Buc, dar drumul era uscat ...se putea veni fara nicio problema si cu cauciucuri de vara...probleme ar fi fost doar daca prinzi gheatza pe marginea drumului...si acolo mai conteaza prea putin ce fel de cauciucuri ai... :)

Indiferent ca ai circula prin oras sau prin afara orasului tot trebuie sa ai cauciucuri de iarna. Si in oras poate fi la fel de periculos daca ai cauciucuri de vara la temperaturile astea subarctice.

Temperatura poate sa fie si de -20 de grade...cum am venit eu tot drumu` in noaptea de dum spre luni...de la Sev la Buc, dar drumul era uscat ...se putea veni fara nicio problema si cu cauciucuri de vara...probleme ar fi fost doar daca prinzi gheatza pe marginea drumului...si acolo mai conteaza prea putin ce fel de cauciucuri ai... :)

Chiar daca e uscat la temperaturi de -20 cauciucul de vara e ca si "plasticul", se intareste. Iar in felul asta nici in veciul vecilor n-o sa ai aderenta buna chiar daca e uscat. O curba luata in stil NFS si te ai dus....

e clar ca nu e timpul pt rotile de vara:)))

cand este peste 7grade C media atunci se pot pune<asta stiam de mult>

cand am deschis topicul vroiam sa fac un compromis intre a merge cu cele de vara la o temperatura de plus.... grade<oricum sub 7> si faptul ca nu am rezerva pt rotile de iarna.

acum le am tot pe cele de iarna si vor mai ramane pana se va incalzii.

nu de frumusete vroiam sa le pun.am rotile de vara cu jantele care imi plac si le am pt mine nu ca ar arata masina urat cu cele de tabla cu capace...asta nu tin sa vada lumea..sa imi plac mie. :)

Temperatura poate sa fie si de -20 de grade...cum am venit eu tot drumu` in noaptea de dum spre luni...de la Sev la Buc, dar drumul era uscat ...se putea veni fara nicio problema si cu cauciucuri de vara...probleme ar fi fost doar daca prinzi gheatza pe marginea drumului...si acolo mai conteaza prea putin ce fel de cauciucuri ai... :lol:

Chiar daca e uscat la temperaturi de -20 cauciucul de vara e ca si "plasticul", se intareste. Iar in felul asta nici in veciul vecilor n-o sa ai aderenta buna chiar daca e uscat. O curba luata in stil NFS si te ai dus....

De acord cu tine...ca n-o sa ai aderenta pe care o ai vara...cele de vara sunt mai tari...cele de iarna mai moi...si n-am zis ca poti sa mergi super sportiv...am zis ca poti sa mergi normal fara nicio problema :)

e clar ca nu e timpul pt rotile de vara:)))

cand este peste 7grade C media atunci se pot pune<asta stiam de mult>

cand am deschis topicul vroiam sa fac un compromis intre a merge cu cele de vara la o temperatura de plus.... grade<oricum sub 7> si faptul ca nu am rezerva pt rotile de iarna.

acum le am tot pe cele de iarna si vor mai ramane pana se va incalzii.

nu de frumusete vroiam sa le pun.am rotile de vara cu jantele care imi plac si le am pt mine nu ca ar arata masina urat cu cele de tabla cu capace...asta nu tin sa vada lumea..sa imi plac mie. :)

Salut, vad ca ai un 320d din 2007...zici ceva de rezerva...ai vreo rezerva, ...de vara...sau cum? Ca zici ca n-ai pentru iarna...daca am inteles corect...ce rezerva ai...ce roata ? Unde si cum ai bagat-o ? Ca presupun ca si tu ai renuntat la RUNFLAT...ms

nu am rezerva si am renuntat la runflat,dar pe cele de iarna am cauciucurile uzate cam 65% si exista riscul sa fa pana.celed e vara au 3000 de km rulati doar.o sa imi iau una subtire de e46 ca roata de rezerva

nici eu n-am rezerva si-am renuntat si eu la runflat...din doua motive...in primul rand de pret...dar destul de mult conteaza si faptu` ca te cam zdruncina....pana mea :)

asa as vrea si eu...una subtire de E46...dar o merge, s-o potrivi ? :lol:

sau sa bagam un mare in portbagaj...poate merge scos ce-i pe acolo sa-i facem loc :)

ce stii ?:)

nu am rezerva si am renuntat la runflat,dar pe cele de iarna am cauciucurile uzate cam 65% si exista riscul sa fa pana.celed e vara au 3000 de km rulati doar.o sa imi iau una subtire de e46 ca roata de rezerva

nici eu n-am rezerva si-am renuntat si eu la runflat...din doua motive...in primul rand de pret...dar destul de mult conteaza si faptu` ca te cam zdruncina....pana mea :)

asa as vrea si eu...una subtire de E46...dar o merge, s-o potrivi ? :lol:

sau sa bagam un mare in portbagaj...poate merge scos ce-i pe acolo sa-i facem loc :)

ce stii ?:)

sunt sigur ca merge de E46...si daca o sa o folosesti pt rezerva va f pe distante scurte.probabil va fi problema la ET canu e la fel,Dar de atins nu atinge.am vazut pe forum ca unii au incercat si merge.nu bag d'aia mare in portbagaj decat in caz ca fac un drum lung.ocupa mult spatiu si dedesubt nu intra.plus ca trebuie cric si cheie+roata mare....adio spatiu