Jump to content

serie motor, sasiu

Stefan81

Recommended Posts

daca moturul nu are serie inseamna ca blocul motor sau motorul au fost schimbate . In general motoarele noi ( piese de schimb ) nu au serie . Iti spun asta pt ca eu am tot parcul auto al companiei de pe zona mea si am schimbat vreo 3 motoare la diverse masini . Dupa schimbare ti se da o adeverinta de la service cu care te duci la RAR si iti face mentiunea in carte "fara serie motor "

daca insa este vorbim despre despre o masina pe care vrei sa o iei e mai complicat in sensul ca daca in carte ai serie si motorul nu are este o problema ..... cam mare pt ca ai nevoie de factura de bloc + adeverinta de montaj de la un service autorizat RAR ...

cam naspa

daca moturul nu are serie inseamna ca blocul motor sau motorul au fost schimbate . In general motoarele noi ( piese de schimb ) nu au serie . Iti spun asta pt ca eu am tot parcul auto al companiei de pe zona mea si am schimbat vreo 3 motoare la diverse masini . Dupa schimbare ti se da o adeverinta de la service cu care te duci la RAR si iti face mentiunea in carte "fara serie motor "

daca insa este vorbim despre despre o masina pe care vrei sa o iei e mai complicat in sensul ca daca in carte ai serie si motorul nu are este o problema ..... cam mare pt ca ai nevoie de factura de bloc + adeverinta de montaj de la un service autorizat RAR ...

cam naspa

99386[/snapback]

Am nevoie de factura de bloc ?

Stefan,eu zic sa mai cauti ca gasesti si alta masina.Nu te complica ca cine stie unde dai de necaz si ala are banii si tu masina.Eu ti-am dat un sfat prietenesc tu vei face ce vrei

99395[/snapback]

aceeasi recomandare o am si eu pt tine

vezi-ti de treaba si cauta alta masina care are actele in regula

Stefan,eu zic sa mai cauti ca gasesti si alta masina.Nu te complica ca cine stie unde dai de necaz si ala are banii si tu masina.Eu ti-am dat un sfat prietenesc tu vei face ce vrei

99395[/snapback]

Asa e...intradevar nu ki se merita sa ma complic...dar nu stiu ce scrie in cartea ei de identitate... cu nr fara nr...o sa intreb imediat, dar daca in carte figureaza nr atunci nu ma complic...

mai exista posibilitatea ca seria de motor odata cu trecerea timpului sa devina ilizibila (am lucrat la AAA Auto si am avut acolo un SAAB din 2001 cu problema asta) din cauza intemperiilor, fluctuatilor cald rece, etc.

dar cum spune si mihai lucrul asta e mentionat in cartea masinii. la masina respectiva scria in carte "fara serie" si mai jos unde s-a semnat si stampilat inginerul de la RAR scria "serie ilizibila" pentru ca ea era acolo dar din toate cifrele de acolo se mai descifrau doar vreo 3

in principiu poti sa ii ceri cartea de identitate omului si daca are aceasta mentiune in carte cu stampila de la RAR si semnatura inginerului constatator de acolo poti sa iei masina fara probleme.

si mai poti sa pui problema omului in felul urmator....ii dai banii doar dupa ce masina trece de identificare.

bafta.

Seria se poate poasona pe blocul motor...deci se poate trece seria din carte lejer pe blocul motor...eu am avut la dacie problema asta...mi s-a fisurat blocul motor..am schimbat blocul cu unul luat ad-hoc si i-am rupt placuta cu seria si m-am dus la rar si am spus ca mi s-a rupt placuta si sa-mi poasoneze ei seria ..si s-a rezolvat :blink:

• 1 year later...
Daca in carte nu are serie atunci o iau dar daca are serie in carte si pe motor nu atunci nu avem despre ce discuta...

99403[/snapback]

salutare!

sunt nou pe acest forum

mi-am adus un 318d e 46 din 2004 si astia de la rar mi-au eliberat cartea cu mentiunea ca n-au putut citi seria motor , e vreo problema cand vreau so vand?

Merci !!