Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

525i E60 .. intrebari legate de o varianta

silvius

Recommended Posts

Detin un 520D e39 ... si am gasit sa fac un schimb cu un 525i E60 , e o diferenta bunicica la pret pt mine , adica imi permit fara probleme , acest 525i este 2005 , full options , piele , navi mare , pdc , cutie automata.

Ce ma dezamageste foarte mult este consumul , am inteles ca este foare mare ... undeva la drum intre 9-10 ... , iar in orash sub 14 nu am sa vad niciodata..

tin sa spun ca 520D e39 , motor facut acum cu tot cu turbo m-a costat 44 mil inca nu am scos`o din service maine o sa o scot. diferenta este undeva la 4500 euro.

Propietarii de 525i e60 va rog sa-mi dea un sfat o parere ... mai ales legata de consum ... si va rog sa nu va luati de mine ca vreau masina si nu`mi permit combustibil .. suntem in Romania si nu ai de unde sa stii cand ramai fara munca sau cand ajunge benzina 4-5 euro:D

Va multumes foarte mult !

Eu circul in Bucale doar intre 11-16 si dupa 20.00 si consumul este 14 % mediu ...uneori chiar mai mic...Insa am mers si dimineata orele 8.00, mers bara la bara 75% din traseu (Militari-Stadionul Dinamo), consum 21%.... :)

Extraurban: 8-9%

Avantajul e ca e foarte fiabila...motorul e sprinten si silentios!

PS: Eu nu as fi dat masina mea pe un 520D E30 cu diferenta asta... :lol:

steptronic, cu clima, aglomeratie si "reprize" te poti apropia.

si daca masina e tzeapana... desi m-ati facut sa cred ca nu este... se merita sa dau aceasta diferenta??? , in caz de nu v-oi fi multumit de consum voi reusii sa ofer o diferenta ulterior catre un 530D ??

tzeapana in ce sens, sa nu se mai miste? :)

depinde si cati km faci, ca daca nu mergi mult nu te omoara consumul. oricum, la 530d taxele si intretinerea sunt mai scumpe.

R3dM4a: astia care ziceti ca "Gandeste-te ca in loc sa dai pe turbo 44 mil, ai fi bagat diferenta de bani in benzina,", scuzati-ma ca-mi spun parerea, da nu prea aveti legatura cu realitatea...

Schimbatul unui turbo, se aseamana cu achizitionarea masinii, strangi bani... si iti iei masina, nu inseamna ca ai disponibili 12-13.000 de euro in permanenta, inseamna doar ca la un moment dat ai strans banii aia, asa e si cu turbo, ai un servici, strangi bani, si cand da ghinionu peste tine, scoti banu si platesti turbo... DACA, trebuie sa-l platesti.. in schimb combustibilul il bagi in permanenta.

Cu un consum de 14%, inseamna ca scoti SAPTAMANAL cel putin 100 de lei sa bagi combustibil... poate cu un consum de 10% scoti 100 de lei odata la 2 saptamani... Nu-i tot acolo.

Pe termen lung.... probabil ca nu e nici o diferenta intre 525i sau un 530d la cheltuieli, pe termen lung putem spune ca daca n-ati fi fumat... acum aveati nustiu cate mii de euro... Realitatea pe termen scurt, e ca un pachet de tigari e doar 8-9 lei.. sau cat e..deci ... sa fim realisti cand ai de mers undeva cu masina, nu e tot una sa te coste 100 de lei sau 200 de lei, chiar daca ai banu gros la banca ... poate nu ti se mai merita distractia daca te costa exagerat !!! asa ca lasati calculele cu turbo = benzina... ca nu-i chiar asa ...

Cristi.MD, deci e mai bine sa-ti cada turbo si sa scoti deodata 44 de milioane din buzunar. :lol:

Eu am vrut sa-i zic omului ca merita upgrade-ul si probabil o sa fie foarte multumit de trecerea de la e39 520d la e60 525i, iar costurile o sa fie tot pe acolo per total. Imi cer scuze daca n-am legatura cu realitatea! :)

Edited by R3dM4n

nu-ti cere scuze ca doar de aia e forum, pt discutii.\dar prea s-a invata lumea cu masinile de import diesel.

o cumperi si ii schimbi turbina si injectoarele.

romanul vrea masina model nou si buna la un pret de nimic, chiar daca o masina ca aia acum 5 ani costa poate 60.000 euro. acum este 12.000 si spera sa fie la fel de buna.

@silvius cu schimbul asta voi 2 sperati sa va intepati unul pe altul.

Edited by baronu25

nu-ti cere scuze ca doar de aia e forum, pt discutii.\dar prea s-a invata lumea cu masinile de import diesel.

o cumperi si ii schimbi turbina si injectoarele.

romanul vrea masina model nou si buna la un pret de nimic, chiar daca o masina ca aia acum 5 ani costa poate 60.000 euro. acum este 12.000 si spera sa fie la fel de buna.

@silvius cu schimbul asta voi 2 sperati sa va intepati unul pe altul.

eu sincer nu vreau sa intep ... vreau totusi o masina ok , si nu stiu am stat sa ma gandesc mai bine cred ca astept pt un 530D ... dar din pacate cele full options , sunt destul de scumpe peste 15.000

Am seria 3 dupa cum se vede, dar imi dau si eu cu parerea.

Daca maine i-as face motorul si turbo pe deasupra nu as da-o pe una in care, posibil sa bag iar banii, pentru ca sigur nu i-as mai avea

De acum incolo cel putin 150k nu ar trebui sa ai probleme mari, cu o diferenta de cel putin 2 euro la suta cred ca iti scoti banii pe investitie.

Pe de alta parte colegii spun ca e dubioasa diferenta de pret... eu n-as avea curaj, mi-ar fi frica de probleme ascunse sau reparatii de mantuiala ale noii masini.

Cred ca majoritatea stiu povesti din astea cu probleme ciudate.

In alta ordine de idei masinile nu se compara, zic eu. E39, dupa parerea mea e mai urata pe dinafara decat e46 (no ofence - e parerea mea) insa E60 este superba, mi-as fi luat si eu daca mi-as fi permis, mai ales cu ce ai zis tu.

Poate are sens sa dai 4000 si sa tii vreo 2000 pt orice eventualitate

Totusi m-as gandi: de ce vrea omu sa coboare o treapta ca generatie?

Poate nu am fost atent, ai mentionat din ce an e masina ta? Daca e din ultimele e39 atunci... e si mai complicata decizia.