Jump to content

Amplificator auto

adi1987

Recommended Posts

Salut! Am si eu un amplificator auto, Dragonsound, sau ceva de genul, era in masina cand am luat-o, chestia e ca a mers cateva luni fara probleme, acum cand dau drumul la muzica functioneaza la volum mic dar cand dau mai tare merge cateva secunde apoi se opreste, si becul de pe statie clipeste dupa bass dar nu se mai aude nimik! Chestia e ca daca stau ceva timp(3-4 ore) si dau drumul la muzica face la fel, la volum mic se aude daca dau tare nu mai se aude! Daca va pricepeti cu niste raspunsuri as fii recunoscator! mersi

• 2 weeks later...
Cand cuplez statia si subwoofer-ul la player, si dau la volum 20 (din 55 maxim) imi intrerupe secvential! Azi am observat ca daca dau volumul pe la 35(fara statie+subfwoofer) imi intrerupe exact k atunci cand erau sconectate! sa fie din player si eu am crezut ca e statia? ms

Stai linistit, nu mai cauta defecte in alte parti.

Desfa statia, pe radiatoarele finalilor, ai niste tranzistori negrii, aceia sunt prefinalii, care sunt arsi. Costa 6 lei bucata. ai minim 4, in functie de statie.

Ai ars statia, pentru ca ai pus alta impedanta pe iesire si ai dat la maxim mai mult timp, surplusul de curent, produs de finali, au ars pe traseu ce a fost mai slab, 99% prefinalii.

Bafta.

L.E. Daca si fara statie face la fel, acelasi defect are playerul, principiul estela fel la partea de amplificare.

Edited by dydysoft

Problemele sunt urmatoarele : alimentarea CD-ului este cu fir prea subtire si nu face fata la volum; Masa din statie nu este legata bine si intra in protectie; Siguranta/sigurantele din statie nu sunt de amperajul necesar; Subwooferul este legat in amperaj mai mic decat scoate statia adica statia 4ohmi si subul 2ohmi. Poti verifica usor daca ai si sigur ai led de control pe statie daca in momentul in care iti intrerupe se schimba din verde in ros clar e ceva de la legaturile statiei daca nu de la curentul din CD.

Stai linistit, nu mai cauta defecte in alte parti.

Desfa statia, pe radiatoarele finalilor, ai niste tranzistori negrii, aceia sunt prefinalii, care sunt arsi. Costa 6 lei bucata. ai minim 4, in functie de statie.

Ai ars statia, pentru ca ai pus alta impedanta pe iesire si ai dat la maxim mai mult timp, surplusul de curent, produs de finali, au ars pe traseu ce a fost mai slab, 99% prefinalii.

Bafta.

L.E. Daca si fara statie face la fel, acelasi defect are playerul, principiul estela fel la partea de amplificare.

Daca prefinalii sunt arsi, ar trebui sa nu mai functioneze deloc, eventual cu mari distorsiuni, fiind amplificata doar o semsinusoida, in unele configuratii este totusi posibil sa fie adevarat , de exemplu daca statia e compus dintr-un apmlificator de putere(mica/medie) integrat si ajutat de un grup de finali+prefinali

Totusi pot fi si finalii.

Problemele sunt urmatoarele : alimentarea CD-ului este cu fir prea subtire si nu face fata la volum; Masa din statie nu este legata bine si intra in protectie; Siguranta/sigurantele din statie nu sunt de amperajul necesar; Subwooferul este legat in amperaj mai mic decat scoate statia adica statia 4ohmi si subul 2ohmi. Poti verifica usor daca ai si sigur ai led de control pe statie daca in momentul in care iti intrerupe se schimba din verde in ros clar e ceva de la legaturile statiei daca nu de la curentul din CD.

Playerului cuplat la amplificator nu i se mai cere putere , doar semnal.

Correcta faza cu ohmii dar se contrazice cu amperajul. Impedanta mica => amperaj mare

Spune-ne caracteristicle statiei cati w/ cati ohmi si cum ai legat difuzoarele, de cati ohmi sunt si daca defectul se manifesta simultan pe toate canalele.