Jump to content

conducere prudenta

doruc

Recommended Posts

Imi veti putea spune, dupa povestirea mea poate, ca sunt frustat ca nu am BMW si ca am alta masina, mai modesta, chiar daca e noua. Am decis sa postez pe forumul vostru in urma unei intamplari neplacute azi in care celalalt implicat era un detinator de BMW. De fapt e o chestiune de siguranta circulatiei in care suntem implicati cu totii indiferent ca avem sau nu BMW.

Eram la Crangasi pe prima banda spre Grand si obiceiul prost acolo e sa depasesti coloana pe dreapta, pe banda de autobuz, iar apoi cand se termina sa fortezi intrarea pe prima banda. Aceasta mi s-a intamplat azi cu un sofer BMW. La momentul cand s-a terminat banda lui nu am vrut sa il las sa intre pe prima banda. Imi veti spune ca am fost mitocan, eu cred ca nu. Nu am fost pentru ca individul a incercat sa forteze intrarea. Daca ar fi fost politicos ar fi semnalizat asteptand sa i se faca loc as fi oprit. Nu l-am lasat mai ales ca manevra de fentare a coloanei i-a adus un castig de ...o suta de metri (cat tine banda autobuzului) iar traficul era destul de fluent . Ambitionat (cum dracu unul cu o masina ordinara imi sta in cale gandi, probabil,el) individul m-a depasit pe stanga sau pe dreapta, nu mai stiu, fortandu-si masina pana a inceput sa scoata un fum gros (probabil turbina?) si taindu-mi calea. Repet, eu de obicei beneficiez de politetea celorlalti soferi care ma lasa sa intru pe drumul cu prioritate si eu ofer aceasta amabilitate la randul meu. Enervat, dupa incident, am meditat: am incercat sa il fac pe mitocan sa inteleaga ceva, ca nu e normal sa fie mai smecher decat ceilalti, si am riscat sa imi lovesc masina pocnindu-l din spate. Oare merita costul, daca s-ar fi intamplat? In ultima instanta cred ca chiar nu a inteles nimic, probabil m-a considerat al dracului, sau invidios pe masina lui. Poate sunt invidios (si e normal sa fiu invidios caci si mie mi-ar placea o masina puternica) dar nu intr-atat incat sa uit ca masina mea are doar 100 de cp si sa vreau sa imi demonstrez ca e la fel de tare ca una de 200 de cp.

In urma acestei intamplari as lansa o morala si niste semne de meditatie catre voi, proprietari de masini puternice.

1. De ce in Germania, Austria unde jumatate din populatie are BMW, aceasta masina se conduce prudent, ca si oricare alt model, iar in Romania posesorii de masini puternice uita de prudenta cand sunt la volanul unui astfel de automobil si forteaza riscant traficul, mai mult decat multi altii? Imi e teama sa inteleg de aici ca, cu cat dai mai mult pe o masina si cu cat are mai multi cai, cu atat trebuie sa te convingi crosetand fraierii din trafic ca nu ai dat banii degeaba.

2. Incercati sa vedeti limita dincolo de care un motor de 200 de cp nu mai este un avantaj pentru sofer (depasire in siguranta a celorlalte masini, mers pe autostrada), ci un pericol pentru acesta (vezi postul cu tipul care senin spune ca era sa loveasca doi magari) Imi pun intrebarea: noi soferii daca, Doamne fereste, lovim cu 80 la ora un om care nu e pe trecerea de pietoni, nu ne vom simti mai vinovati decat daca am fi avut 60?.

3. Eu cred ca un sofer imprudent care conduce o marca medie/inferioara de masina si forteaza aiurea traficul risca sa fie considerat doar imprudent, in timp ce unul care conduce o marca superioara, scumpa, chiar si SH, va fi catalogat, fie-mi cu iertare, si ghertoi pe langa imprudent. Ca participant la trafic privesc cu stima oameni care au masini de la 50k euro in sus si care sunt politicosi cu mine in trafic. Nu masina lor in sine ma impresioneaza ci omul de la volan plus masina.

Lucrurile scrise de mine daca as putea le-as posta pe toate forumurile, in special pe cele dedicate marcilor/modelelor scumpe. Am postat insa doart pe clubul BMW caci azi m-am lovit de detinatorul acestei marci. Daca e cu suparare, spuneti-mi.

S-a mai discutat pe aici de nenumarate randuri, cazurile de genul asta fac reputatia sa ne fie proasta, dar nu e corect sa li se puna tuturor aceasi eticheta.

Perfect de acord! Pacat caci e o masina excelenta ca design si performante. Le privesc cu admiratie pe strada si in trafic.

Si eu fac la fel cu ciumpalacii de genul asta. Marca BMW nu are prea mare legatura cu incidentul , doar prin prisma faptului ca o gramada de retardati isi cumpara asa ceva doar pt a cumpara imagine, nu o masina buna.

Insa acei retardati se vor comporta la fel indiferent ca merg in Logan, BMW sau Maybach. Sunt niste prost-crescuti, care profita de niste militieni la fel de retardati ca ei si pe deasupra fricosi sa-si asume raspunderea si de nepasarea multora din noi. Nu te poti lupta cu ei, sunt prea multi si prea prosti, asa ca trebuie sa iei lucrurile asa cum sunt si sa-ti vezi de ale tale. Spor!

Asa cum multi se uita urat cand vad un bmw in oglinzi , asa mi se ridica mie paru in cap cand vad un logan , sau dacie 1310 , si din pacate nu-s putine , cei din logan scapand la rabla de vechea 1310 se cred mai presus decat toti , ca au masini noi la pret de sh si multe alte bazaconii.

Ii vad asa de incapatanati , parca nu am vazut soferi de masini straine si puternice cum ii vad pe cei din logan.

Edited by Billy M

@doruc, daca te-ai pus la mintea lui, eu personal nu iti gasesc argumente...

unii vorbesc despre frustrari, altii despre lipsa de toleranta...

eu cred ca nu are rost sa te pui la mintea nimanui care procedeaza ca si cel descris de tine, pentru ca risti sa decazi la un nivel inferior lui...

cam atat !

@doruc, daca te-ai pus la mintea lui, eu personal nu iti gasesc argumente...

XXL are perfecta dreptate...un vultur se poate cobora mai jos decat o gaina dar o gaina nu se poate urca in nori....tu ai avut sansa sa fii vultur dar ai preferat gaina....

Guest poleposition

un idiot, insa nu inteleg asimilarea tuturor posesorilor BMW in aceasta categorie...statistic vorbind.

Eu personal, am renuntat la BMW si din acest motiv. Daca ai un e36 inmatriculat in bulgaria esti cocalar, daca ai M6 inmatriculat in Romania esti parvenit... so, am decis sa vand M6-le si sa parvin la Porsche :lol:

Cel putin nu se mai uita lumea "asa urat la mine", plus ca ma lasa 50% sa ies de pe strazi laterale :)

Edited by poleposition

Interesant topicul...are legatura cu faptul ca acum vreo 5 ani aveam un 750,mergeam linistit spre Buzau (zona iesirii spre Urziceni)si un logan (parca abia iesise,nu/mi aduc aminte...) imi tot dadea flash/uri "sa ma grabesc".

Nervos,tot tenta manevre sa ma depaseasca,m/a si claxonat,l/am lasat,apoi la randul meu l/am "impins" de la spate vreo 2 km,bara in bara,(fara flash,fara claxon,fara far,fara...nimic) pina a semnalizat,a tras dreapta si m/a injurat....acum,curiozitatea mea,ce a vrut sa faca??????????????

Nu are nici o legatura modul de sofat,conduita cu marca masinii,"umanul" face diferenta,nu "TEHNICA"

Foarte multi "imbogatiti" cumpara BMW pt cred ei ca reprezinta puterea.....nu din pasiune,habar nu au de masina,asa trebuie sa fie,eventual neagra si geamuri fumurii...(ca a mea... :) )

Foarte multi "imbogatiti" cumpara BMW pt cred ei ca reprezinta puterea.....nu din pasiune,habar nu au de masina,asa trebuie sa fie,eventual neagra si geamuri fumurii...(ca a mea... :lol: )

De cate ori vad atasat cuvantul pasiune de cuvantul BMW imi vine sa imi iau ARO 244 :) .

+1 .

Foarte tare .

In opinia voastra. Intotdeauna vor exista persoane care sa forteze intrarile. Si sunt sigur ca si voi ati facut asta. Doar ca acum va dati mai catolici decat papa.

@doruc: zeky a zis ceva foarte inteligent. Sper ca ai inteles. Imi pare rau ca mi-am pierdut vremea citind ce ai scris si mai rau ca pierd vremea scriind postul asta.

Ce are nevoie traficul din Romania este toleranta, fix ceea ce iti lipseste tie si altora. Plus, foarte multi romani au instinctul asta de justitiar, vezi Doamne ei trebuie sa ii invete o lectie pe altii.

Parerea mea: ai gresit ca ai postat aici.