Jump to content

Vor sa-mi anuleze permisul


katlin

Recommended Posts

Am imprumutat cuiva o masina neinmatriculata si l-a prins politia;acesta a spus politiei ca nu stia de starea masinii si a scapat,mie insa mi-au intocmit dosar penal si vor sa-mi anuleze permisul.

 

Masina o foloseam numai de off-road,nu circulam pe drumurile publice cu ea insa cap-sec asta a vrut sa traverseze dn-ul si l-a prins.Mai e vreo sansa sa pastrez permisul? Orice sugestie e binevenita.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ceea ce povestesti tu mi se pare oarecum SF.

 

1 - Ala conduce o masina neinmatriculata pe drum public, este prins si scapa pe motiv ca ... nu stia? Pai imprumut si eu un cutit si ii tai gatul cuiva, si zic la politie ca nu stiam ca e ascutit, ca asa mi-a zis cel de la care l-am luat.

2 - Pentru drept de proprietate asupra unei masini iti pierzi permisul si primesti si dosar penal?

 

Ce, daca nu am permis nu am voie sa imi cumpar masina? Si, daca am permis, nu am voie sa imi cumpar o masina neinmatriculata? Am un amic care are 10 Suzuki Vitara neinmatriculate pe care le inchiriaza prin padure pt. offroad. Ii dau acum telefon sa ii zic ca il paste puscaria. Si chiar si eu sunt in culpa, am xbox cu sursa de 110v, nu 220v...

 

Come on, zi acum pe bune ce ai facut. :)

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu ce-ti pare SF sa dau la unu o masina radiata si mie sa-mi faca dosar ptr. punerea in circulatie a unui autovehicul NEINMATRICULAT

 

Amicul ala chiar nu avea habar si nu pot sa-i fac asa ceva

Edited by katlin
Link to comment
Share on other sites

Cum adica nu a stiut? pai nu el ar fi trebuit sa se intereseze daca poate circula cu ea legal sau nu?

 

Daca nu am permis, ma duc in alta tara, ma sui intr-o masina si conduc, daca ma opreste politia le zic ca nu am stiut ca imi trebuie permis?ca nu stiam ca sunt in ilegalitate?

 

E logic sa te intrebe "bai frate...e ok? pot merge cu ea? are frane, are acte, bubuie, nu bubuie?"

Link to comment
Share on other sites

daca masina avea nr pe ea atunici nu esti cel care ii vinovat si da iti poate face dosar penal

de permis nu stiu daca au de ce sa se lege.

E panarama, iti fac dosar penal, so what ? Iti iei avocat sa iti faca hartiile, poate sa fie si cel mai idiot si o sa iti duispuna dupaia "Neinceperea urmaririi penale". A avut cam acelasi lucru si taimiu....e o gluma proasta doar ca dai niste bani aiurea :lol:

 

 

LE: Ignora partea cu cel mai idiot avocat ca am vazut destui "cu potential" :)

Edited by duxter
Link to comment
Share on other sites

Nu inteleg ce treaba are totusi carnetul tau cu treaba asta. E posibil sa fii sanctionat, odata cu amicul tau, pt ca i-ai incredintat masina neinmatriculata. La fel ca si atunci cand dai masina, inmatriculata unuia de care stii ca este baut si se urca la volan, sau ca nu are carnet.
Link to comment
Share on other sites

Eu am fost in situatia "amicului" care ti-a condus masina. asta s-a intamplat acum 2 ani.

 

am condus motocicleta fratelui meu, care avea numere rosii expirate. am mai facut si accident, altfel nu ma prindeau ei. (zice cocalarul de mine).

 

mi-au facut dosar penal si-am scapat cu amenda + taxe de judecata. am declarat ca nu stiam ca numerele erau expirate.

 

fratele meu, posesorul motocicletei neinmatriculate nu a avut deloc de suferit, in niciun fel, pentru ca- logic- nu putea fi tras la raspundere pentru ca eu am luat cheile si-am plecat la plimbare.

Link to comment
Share on other sites

Deci ieri am dat declaratie unde m-au intrebat scurt:avea cunostinta baiatul respectiv ca masina e neinmatriculata?

 

zic :nu stia

 

ei:tu stiai?

 

eu:pai,pai cam da...

 

ei:clar,dosar si permis anulat

 

Prea putin ma intereseaza de dosar,de permis mi-e mai mult,mi-au spus ca ma vor mai chema,n-au dat verdictul.

 

edit: am sa ma uit sa vad cand se anuleaza permisul,poate ala a vrut sa ma sperie

Edited by katlin
Link to comment
Share on other sites

Deci ieri am dat declaratie unde m-au intrebat scurt:avea cunostinta baiatul respectiv ca masina e neinmatriculata?

 

zic :nu stia

 

ei:tu stiai?

 

eu:pai,pai cam da...

 

ei:clar,dosar si permis anulat

 

Prea putin ma intereseaza de dosar,de permis mi-e mai mult,mi-au spus ca ma vor mai chema,n-au dat verdictul.

 

 

Lui taimiu nu i-au pomenit nimic de permis, oricum il avea suspendat :) doar atat dosar penal pt "punerea in circulatie a unei masini neinmatriculate".

 

Oricum poti contesta tot in instanta. Cel mai bine te consulti cu un avocat ca pe forum nu stiu sa fie vreo unu :)

 

LE: ca ai dat declaratie la niste sticleti cu 3 clase e alta treaba ei nu fac decat sa inainteze dosarul, atunci in 2005 cand a patit si taimiu era mult mai complicat plus ca l-au chemat intruna la dat cu subsemnatul si nici nu s-a mai dus...

LE2: si ca fap divers, inca am acele numere expirate puse pe acea masina :lol: nu le-au cerut inapoi sau macar sa le dau jos :))

Edited by duxter
Link to comment
Share on other sites

CAPITOLUL 7

Infractiuni si pedepse

 

Art. 35. - Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 5 ani.

 

Art. 36. - Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, fara permis de conducere sau cu permis necorespunzator categoriei din care face parte autovehiculul, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza persoana care conduce pe drumurile publice un autovehicul dupa ce permisul de conducere i-a fost retras, anulat sau retinut in vederea anularii, ori ca urmare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehiculele. Incredintarea unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care se afla intr-una dintre situatiile prevazute in alineatele precedente si care conduce autovehiculul pe drumurile publice se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda.

 

Nu spune nimic de masuri complementare gen suspendarea carnetului. De altfel e o idiotenie, ce treaba are sula cu prefectura. E gargara din partea capetelor de creta, insa nu mi se pare corect ca "tovarasul" tau sa scape si tu sa te alegi cu dosar penal. Nu e frumos ce-ti face acel asa zis prieten. Ar trebui sa-si asume prostia, sa spuna ca stia dar ca nu si-a dat seama, etc. Oricum ia doar amenda contraventionala sau in cel mai rau caz administrativa (daca nu are antecedente pe chestia asta)

Link to comment
Share on other sites

Nu ai cum sa ramai cu permis daca vei fi gasit vinovat :

 

Art. 101. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune ĂŽn urmĂŁtoarele cazuri:

b.) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotãrâre judecãtoreascã rãmasã definitivã pentru

infracĂžiunile prevĂŁzute la art. 77, art. 78 alin. (2), art. 79 alin. (1), (2), (4) Âşi (5), art. 81 alin. (1) Âşi (2), art. 82 alin. (1) Âşi la

art. 84 alin. (3);

 

Art. 77. - (1) Punerea ĂŽn circulaĂžie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neĂŽnmatriculat

sau neĂŽnregistrat, se pedepseÂşte cu ĂŽnchisoare de la unu la 3 ani.

(2) Punerea ĂŽn circulaĂžie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu numĂŁr fals de

ĂŽnmatriculare sau de ĂŽnregistrare se pedepseÂşte cu ĂŽnchisoare de la unu la 5 ani.

 

Nu stiu ce si cum ai zis tu la politie, dar se pare ca ai picat destul de naspa. Consulta un avocat, nu mai declara nimic.

 

@rmg : Ce ai citat tu acolo este din vechiul cod rutier, cel din 1996 si nu mai este valabil. Vezi ca intre timp - prin 2006 parca - s-a schimbat codul rutier.

Link to comment
Share on other sites

In mod normal dosarul penal se incepe asa:

 

1. Declaratie

Astepti cateva luni.

2. Citatie la politie, un comisar iti ia alta declaratie si apoi trimite la pachet o propunere care poate fi: NUP-neinceperea urmaririi penale, IUP - incepera urmaririi penale sau SUP - scoaterea de sub urmarire penala.

Astepti iar cateva luni (nu e un termen fix)

3. Parchet- procurorul poate sa tine cont de propunerea comisarului de politie si sa dispuna executarea ei dupa caz sau sa te cheme si el la declaratii.

4. Rezolutia parchetului: NUP, IUP, SUP - orice ar fi fa sa fie NUP scapi doar cu stres si cu ceva banuti cheltuiti aiurea.

 

Cel mai grav e dispunerea: IUP - daca se dispune asta vei fi trimis in judecata si de aici mai poti scapa doar cu - amenda penala sau inchisoare (cu suspendare daca nu ai cazier)

 

 

Un lucru totusi nu inteleg: Cum sa te scoata pe tine responsabil pentru o fapta comisa de altul. Poate nu ne-ai zis tot erai si tu in masina cu tipul. Daca nu erai poti declara asa:

 

I-am dat masina si am precizat ca e neimatriculata trebuia sa mearga cu ea doar la off-road pe platforma. Eu nu am stiut ca el o foloseste pe drumuri publice.

Cam greu sa cred ca iti poate da ceva mai mult decat NUP daca nu ai avut vre-odata cazier sau alte abateri.

 

 

Sfatul meu:

 

1. Poti lua un avocat, daca ai bani si nu vrei sa te stresezi cu legi si reglementari.

 

2. Te apuci si citesti din legislatie ce se intampla in astfel de cazuri, consulti site-uri de specialitate, recomand avocatnet.ro, are un forum si poti adresa acolo intrebari, iti vor raspunde avocati acolo de cele mai multe ori la obiect citand legea.

Edited by ionatan
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.