Jump to content

motoarele ALPINA

crsbmw

Recommended Posts

salut colegi de forum.

Am si eu o curiozitate, cunosc cat de cat istoria BMW, adica ce motoare s-au pus pe diferite modele si chiar motoarele ///M. dar cu alpina care e treaba mai exact? ALPINA au motoare propii sau le modifica pe cele de la bmw? dupa ce un bmw e modificat nu se mai numeste de ex BMW seria 3 si ii zice ALPINA B3? Adica alpina e considerata o marca? :)

asta ma intrebam si eu... capacitatea cilindrica de la un motor ALPINA nu corespunde cu nici un motor BMW nici de serie, nici M. din cate am vazut eu... adica ALPINA e un producator auto si ''fabrica'' masini cum s-ar spune pe platforma si modelul bmw, sau cam asa ceva.

ei folosesc sasiurile, dar motoarele in principiu le modifica/produc.....orice motor alpina are la baza unul BMW in care ei si-au bagat manutele si ii mai pun niste turbine sau ii maresc capacitatea ii mai schimba organele prin interior....dar la baza sta mereu un motor "normal" sa zicem....

? dupa ce un bmw e modificat nu se mai numeste de ex BMW seria 3 si ii zice ALPINA B3?

BMW ALPINA, nu doar alpina si in functie de motorizare Bx(x) la modelele alimentate cu benzina sau Dx(x) la modelele alimentate cu motorina

in rest asa cum a zis sabin mai sus:

orice motor alpina are la baza unul BMW in care ei si-au bagat manutele si ii mai pun niste turbine sau ii maresc capacitatea ii mai schimba organele prin interior....dar la baza sta mereu un motor "normal"

Am citit pe alpina pe site, nu mai stiu exact unde, dar motorul diesel bi-turbo de 2995 cmc de pe 335d, 535d etc. a fost preluat de catre BMW de la Alpina, deci Alpina l-a creat. Si la motorul bi-turbo diesel de 1995 cmc de pe 123d (acum si pe X1 2.3d) este aceeasi situatie, creat de Alpina si preluat si de BMW.

Dupa parerea mea Alpina sunt chiar buni, as prefera oricand un Alpina in defavoarea unui BMW. Si preturile nu difera cu mult cu un model similar BMW.

Nu stiu cu piesele specifice cum sta treaba...de unde se pot achizitiona.

Edited by IulianC

alpina NU este un tuner....este inregistrat ca si producator de automobile... si e adevarat ca multe inovatii la BMW au fost preluate de la ei, insa intre cele 2 companii este o sinergie completa...astfel ca alpina are acces la modelele noi bmw cu mult inainte sa apara pe piata...si faptul ca presedintele CA al BMW AG conduce un alpina b7....spune multe....

eu stiam ca alpina nu produce motoare ci doar le modifica pe cele luate de la bmw....pe care le face mai puternice si de aici si sumele mai mari de bani pe care le cre pe masini. orcum is frumoassele modele de la alpina dar doar numai la experior. la interior mi se par destul de uratele. am vazut ca la b6s care are 530 de cai motorul este supraalimentat cu compresor. sau mi so parut mie? plus cutia de viteze care este una automata normala pe cand la m3 este smg sau nus cum ii zice. sincer intre m6 si alpina b6 prefer exterioru de alpina si interioru de M dar cu motor de M cu tot

:):D:D

b3 pleaca de la 59.000 fata de 44500 un 335i

iar d3 de la 38.000 fata de 35.000 un 320d

daca as avea 35.000 as mai da oricand 3000 pentru un alpina bi-turbo diesel de 1995cmc. 204cp cu taxe mici :) Daca s-ar mari presiunea la ambele turbine prin chiptuning cred ca ar iesi ceva foarte frumos + ca se mai modifica si alti parametri.

eu stiam ca alpina nu produce motoare ci doar le modifica pe cele luate de la bmw....pe care le face mai puternice si de aici si sumele mai mari de bani pe care le cre pe masini. orcum is frumoassele modele de la alpina dar doar numai la experior. la interior mi se par destul de uratele. am vazut ca la b6s care are 530 de cai motorul este supraalimentat cu compresor. sau mi so parut mie? plus cutia de viteze care este una automata normala pe cand la m3 este smg sau nus cum ii zice. sincer intre m6 si alpina b6 prefer exterioru de alpina si interioru de M dar cu motor de M cu tot

:lol::D:D

Intr-adevar nu produc un motor de la 0, ci preiau unul de la BMW si il modifica.

Eu mai sus vroiam sa spun ca prin adaugarea inca unei turbine pe cele 2 motoare diesel de 1995cmc si 2995cmc si prin preluarea lor de catre BMW, au rezultat alte 2 motorizari pt BMW, si anume 123d, acum X1 2.3d, respectiv 335d,535d etc...

b3 pleaca de la 59.000 fata de 44500 un 335i

iar d3 de la 38.000 fata de 35.000 un 320d

daca as avea 35.000 as mai da oricand 3000 pentru un alpina bi-turbo diesel de 1995cmc. 204cp cu taxe mici :) Daca s-ar mari presiunea la ambele turbine prin chiptuning cred ca ar iesi ceva foarte frumos + ca se mai modifica si alti parametri.

:lol::D:D

Intr-adevar nu produc un motor de la 0, ci preiau unul de la BMW si il modifica.

Eu mai sus vroiam sa spun ca prin adaugarea inca unei turbine pe cele 2 motoare diesel de 1995cmc si 2995cmc si prin preluarea lor de catre BMW, au rezultat alte 2 motorizari pt BMW, si anume 123d, acum X1 2.3d, respectiv 335d,535d etc...

alpina d3 biturbo are 214 cai si nu 204 ca si 323d...deci e mai puternic motoru de la alpina....

alpina d3 biturbo are 214 cai si nu 204 ca si 323d...deci e mai puternic motoru de la alpina....

E90 facelift are 214 cai, cel non-facelift are 204. uite un exemplu Eu ma refeream la non-facelift.

Eu nu am vazut niciun 323d, arata-mi si mie unul.

Exista 123d, dar 323d nu.

Edited by IulianC

diferenta de bani se justifica in primul rand prin calitate amaterialelor, exclusivitate si faptul ca motoarele sunt asamblate manual...si intreaga masina iese mai bine "inchegata" ca un bmw, plus ca are optiuni de customizare nelimitate...

Nu prea ai dreptate ce spui . In primul rand , ORICE masina facuta manual are probleme , ABSOLUT orice , incepand cu Ferarri , Aston , Bugatti etc . Toate cele asamblate manual apar probleme , nicidecum ca sunt mai inchegate .

B5 sau M5... tot BMW e...

Corect , conteaza unghiul din care privesti problema . Gusturile nu se discuta !

Spre excemplu , unele BMW-uri imi plac mai mult decat Alpina , iar unele Alpina imi plac mai mult decat BMW-urile . Aici vorbind de aceiasi masina , stock BMW sau cea scoasa de Alpina !