Jump to content

BMW 740d BiTurbo-245CP- E38

Djafar740d

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ce e asa scump de intretinut la ea?

Păi dacă ai EDC e 1000 € un amortizor.

O revizie costă ~ 1000 Ron, sunt deja maşini vechi, pică destul de multe piese care pot fi costisitoare.

Dacă are probleme cu articulaţia, poţi băga şi 2000 Ron ca să rezolvi problemele.

Dacă iei una diesel, nu e obligatoriu să ieşi mai ieftin, poate pică turbina, nişte injectoare, poate chiar motorul dacă trage nişte clapete din galeria de admisie.

Sunt maşini pe care le poţi cumpăra facil, ĂŽnsă ĂŽntreţinerea şi eventualele reparaţii pot costa destul de mult.

Dacă ar fi maşini uşor de ĂŽntreţinut, ar fi pline străzile din moment ce preţul de achiziţie nu e deloc mare.

Edited by Ciupanezu

ce e asa scump de intretinut la ea?

pai numai franele sa le faci sunt cam 2000 lei :)

cum adica franele? discuri, senzori, placute? 2000 roni??? poate 200 roni, dar si asa e mare suma.

in germania sunt cu mult mai ieftine, asta daca nu vrei ceva pentru alpina b12.

la noi, este adevarat piesele sunt foarte scumpe, in schimb in germania si state sunt enervant de ieftine...

avantajul la masinile astea e ca sunt facut cu mai mult simt de raspundere decat alte modele.

in general sunt ingrijite de fostii proprietari si servisate ca la carte (asta in cazul in care nu o cumperi de pe www.cocalari.ro :lol: )

majoritatea au motoare mari, mai rezistente in timp si numar de kilometri.

Cum sĂŁ fie mult 200 Ron?

La maºina mea, doar plãcuÞele de pe faÞã costã 370 Ron.

Piesele din Germania noi nu sunt cu mult mai ieftine decât În România.

IeÂşi foarte ieftin doar dacĂŁ pui mĂŁrci slabe.

ok. eu nu platesc brandul decat daca e necesar. in general numai de la producator iau.

si ca o curiozitate pentru cei ce nu isi cumpara piese din reprezentanta: pe multe scrie original BMW & produced in poland/romania/italy s.a.m.d.

PĂŁi Âşi eu cumpĂŁr piese pe producĂŁtor ĂŽn mare parte, ĂŽnsĂŁ nu toĂži producĂŁtorii fabricĂŁ produse de calitate.

Pentru articulaÞie cumpãr doar Lemforder pentru cã tot ei fac ºi piesele de articulaÞie vândute de BMW pe original, la frâne cumpãr ATE, filtre cumpãr Mann, ulei Castrol, bujii NGK.

Pe scurt, doar piese de calitate, iar calitatea costĂŁ.

pacat ca unii care scriu pe aici habar nu au cati cilindri are si cum sunt dispusi la masina asta, ce sa mai vorbim de turbine si altele. bijuterie. sa o folosesti cu drag si sa le dai esapamentul la mirosit la aia care vor liniutze.

PĂŁi Âşi eu cumpĂŁr piese pe producĂŁtor ĂŽn mare parte, ĂŽnsĂŁ nu toĂži producĂŁtorii fabricĂŁ produse de calitate.

Pentru articulaÞie cumpãr doar Lemforder pentru cã tot ei fac ºi piesele de articulaÞie vândute de BMW pe original, la frâne cumpãr ATE, filtre cumpãr Mann, ulei Castrol, bujii NGK.

Pe scurt, doar piese de calitate, iar calitatea costĂŁ.

naspa chestia asta cu calitatea :) , dar pentru unele clase nu prea sunt producatori multi...

si nu in putine cazuri, piesele de producator sunt mai bune decat pe original.

calitate se facea pe timpuri de mult apuse, acum e mai mult ... cantitate si finisaje mai mult sau mai putin de lux.

pacat ca unii care scriu pe aici habar nu au cati cilindri are si cum sunt dispusi la masina asta, ce sa mai vorbim de turbine si altele. bijuterie. sa o folosesti cu drag si sa le dai esapamentul la mirosit la aia care vor liniutze.

+1

sarumana coane :)

merci de apreciere. dar chiar ma omoara cei care se mira lamentabil inainte sa deschida o pagina de net sa se informeze daca nu stiu cu ce se mananca.

cum adica franele? discuri, senzori, placute? 2000 roni??? poate 200 roni, dar si asa e mare suma.

Sa inteleg un pic....

Tie, ca detinator de bmw, ti se pare normal ca un schimb de 4 discuri, placute si senzori sa fie 200 ron?

Daca asta ai vrut sa spui, fara suparare, insa tu traiesti in lumea ta.

Cum naiba sa fie mult 200 ron toate piesele alea, 200 ron sunt numai placutele fata la pisica.

Nu stiu pe ce lume traiesti...

Eu iau majoritatea pieselor de afara, chiar sunt cam la jumate de pret ca in RO, insa 200 ron schimb de discuri, placute si senzori, n-am auzit nici la dacie.

Mai si vad ca ai sau ai avut e38 730d... Tu chiar scrii la bascalie?

Edited by roco123

Sa inteleg un pic....

Tie, ca detinator de bmw, ti se pare normal ca un schimb de 4 discuri, placute si senzori sa fie 200 ron?

Daca asta ai vrut sa spui, fara suparare, insa tu traiesti in lumea ta.

Cum naiba sa fie mult 200 ron toate piesele alea, 200 ron sunt numai placutele fata la pisica.

Nu stiu pe ce lume traiesti...

Eu iau majoritatea pieselor de afara, chiar sunt cam la jumate de pret ca in RO, insa 200 ron schimb de discuri, placute si senzori, n-am auzit nici la dacie.

Mai si vad ca ai sau ai avut e38 730d... Tu chiar scrii la bascalie?

no offence...

dale-n colo de frane!

http://cgi.ebay.de/Original-BMW-Bremse-Bre...=item20adb168cb

si alea de producator, acolo in jermania, sunt cu mult mai ieftine.

un senzor de frane pentru e38 e 5-6 euro, placutele te duc undeva la 150(ceva pentru obraz subtire).

chiar nu vorbesc la bascalie.

dar cum am mai spus daca vrei pentru alpina b12... e alta treaba.

stiu ce vorbesc, am schimbat articulatii, frane, si telescoape, luate din germania.

in italia le gasesti la preturi de made in china, dar .... eu unu nu ma risc!

un disc de e38 la noi, noname e in jur de 400 roni

p.s.

scuze, am crezut ca am scris echivalentul la 20 mil lei vechi.

Guest IulianE

nu mi se pare mult 2000RON franale...eu am dat 1300(placute+discuri+manopera) la VAG ,totul ATE

revizia 1000ROn,iarasi e ft ok dc e facuta la un service autorizat...ca sa nu fac iarasi comparatie cu VAG care e 700 RON

ma refer strict la consumabile,sau piese care se uzeaza frecvent in timp pe drumurile RO

restul dc pica ceva grav,un motor,cred ca e vina ta,ca ai luat o masina distrusa

Frumoasa masina intradevar. Acuma daca te vad pe strada cand mai vin pe acolo o sa stiu ca e un coleg de forum si in Chisinau. Daca vrei chiptuning sau reparatii la elctronica stiu pe cineva la voi care se pricepe. Poti pune o intrebare si vezi cat te va costa.

restul dc pica ceva grav,un motor,cred ca e vina ta,ca ai luat o masina distrusa

Nu e chiar aÂşa.

DacĂŁ iei un 730d Âşi ai ghinionul sĂŁ tragĂŁ o clapetĂŁ ĂŽn motor, n-ai absolut nici o vinĂŁ, greÂşeala este de design.

Fiind maÂşini vechi, posibilitatea ca turbina sĂŁ pice sau alte piese scumpe este foarte mare.

vad ca sa cam incalzit atmosfera pe aici :) ...

Despre intretinere...da este foarte scumpa (bine, oricum mai eftina decit exploatarea e65/66), dar ma repet SE MERITA ... cum ar zice oricine care are, de ex, un M5 (apropo sunt niste piese pe BMW 740d care se intilnetse decit la ea si la M5 e39 :lol: )

ex....

Placutele de frina fatsa... in Kisinau, la oficiali ma costa cam 300 EUR iar discurile de frina inca vrio 250 EUR (bine, eu oricum le iau din alta parte, cu mutl mai eftin si nu neaparat mai jos ca calitate, Brembo, ATE, K+F....)

Filtre aer (2 buc) cam 100 EUR ...

Discurile frina spate sunt asemanatoare cu cele de pe 750 .... si asha mai departe ....

dar, isi merita fiecare banuts investit ... Apropo, daca cineva cauta sa faca economie de bani avind un BMW, lasa sa isi ia un VW :) (cu toate ca va asigur , o sa fiti foarte frapati ca ii mai scump)

Ma ghindesc unde sa ii fac o resoftare la primavara , sa ii scot vrio 307-310 C.P.

Frumoasa masina intradevar. Acuma daca te vad pe strada cand mai vin pe acolo o sa stiu ca e un coleg de forum si in Chisinau. Daca vrei chiptuning sau reparatii la elctronica stiu pe cineva la voi care se pricepe. Poti pune o intrebare si vezi cat te va costa.

Merci...kind treci pe aici, suna so poate esim la vrio bericica...

Pe cine ai la noi sa poata face resoftare???

cand iti iei o masina de asta te gandesti inainte daca mai ai bani si de intretinere. nu e genul de masina pe care sa iti dai toti banii sau se te mai si imprumuti sa ti-o iei.daca vrei sa te si plimbi cu ea.

100%...nu-i asta o mashina care so ei pe ultimii bani, iar dupa asta in bar sa bei doar o cola....

:D merci mult ... sa vezi ce bijuterie o sa fi ela primavara, daca reusesc sai scot 310 CP .... :)

Guest IulianE

Nu e chiar aÂşa.

DacĂŁ iei un 730d Âşi ai ghinionul sĂŁ tragĂŁ o clapetĂŁ ĂŽn motor, n-ai absolut nici o vinĂŁ, greÂşeala este de design.

Fiind maÂşini vechi, posibilitatea ca turbina sĂŁ pice sau alte piese scumpe este foarte mare.

pt cultura mea generala...cum poti preveni situatia asta?ce e de facut?

cum iti dai seama?