Jump to content

BMW 740d BiTurbo-245CP- E38

Djafar740d

Recommended Posts

Daca nu ma insel motorul asta (M67) nu are acele clapete in admisie.

Si parca si la motorul de 3litri M57 clapete aveau doar cele cu cutie automata, cel putin asa vazusem ca zicea cineva pe bimmerforums.co.uk. Dar nu am stat sa caut pe realoem sa vad daca asa e. La motorul de 2.5d din 2000 sigur nu e ca am desfacut cu mana mea admisia. La cele care au acele clapete, se simte sub admisie, in capatul opus EGR-ului, acea pompa de vacuum care actioneaza clapetele.

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cel mai probabil de Patele Blajinilor voi veni incolo. Te anunt inainte, ca sa fie berea rece :lol: . Referitor la cel cu resoftarea maine pot afla mai multe.

100% de acord

Te rog spune-mi cate kile are masina in talon, eventual puntea fata +spate separat.

In talon, la noi se baga doar masa total 2495 kg...sorry, despre greutatea pe spate/ fatsa nu cred ca am sub mina ahsa info

Frumoasa masina, am fost si eu prin Chisinau si printre chestiile care mi-au placut acolo, e ca erau foarte multe E34 si E38 in trafic, si erau in stare optica buna. :)

stare optica? :) :D :) .. imi place cum suna ... da, ai dreptate sunt foarte multe ... poate prea multe :)

Ceva nu se leaga: in manualul de utilizare E38 740i are 1930kile iar 750iL 2085. E prea mare diferenta. De exemplu la E39 540i are 1705 iar 530d 1700, manuale amandoua.

Sunt doar curios daca V8 diesel e mult mai greu decat 6 in linie diesel. Cred ca Djafar740d a trecut acolo masa totala.

reciteste cu atentie.. el a precizat ca masa totala e 2495..fiindca doar asta e scris pe talonul lui.

eu am precizat pe lg masa toatala a 3.0d (2365) si masa proprie (1905). (dif facuta de mine era intre totale- nu ca ar fi fost relevant :) )

ulterior am aflat ca 740d are 1960kg.

L.E. in tabelul gasit de mine 740i are 1875kg si 750i are 2048kg ... anywayz.. nu spun ca asa este sau nu.. tot cartea masinii e sfanta.

Edited by CuzKo

Ceva nu se leaga: in manualul de utilizare E38 740i are 1930kile iar 750iL 2085. E prea mare diferenta. De exemplu la E39 540i are 1705 iar 530d 1700, manuale amandoua.

Sunt doar curios daca V8 diesel e mult mai greu decat 6 in linie diesel. Cred ca Djafar740d a trecut acolo masa totala.

intre 740i si 750iL e normal sa fie asa diferenta, .... si caroserii diferite.

si mai sunt si o gramada de optiuni care duc la diferente de masa proprie:

352 Double-paned (Insulated) Side Window

355 Laminated Safety Glass

396 Safety Tire

502 Headlight Washing System without Intensive Cleaning

508 Park Distance Control

850 Additional Fuel Tank / Self-leveling Rear Suspension (E38)

965 Coil Spring, Fitted, Front +25kg

966 Coil Spring, Fitted Front + 50kg

967 Coil Spring, Fitted Rear +25kg

968 Coil Spring, Fitted Rear +50kg

969 Coil Spring, Fitted Rear +75kg

....acestea (optiunile)sunt tiparite de fabricant pe o hartie si lipita undeva in masina.

la fosta masina (e32) era lipita pe interiorul spatarului din spate.

la e38 am cautat-o si nu am gasit-o. poate unii dintre voi au dat de ea ....

sunt e38 care au masa proprie peste 2 t.

in manualul de utilizare, din cate am dedus eu, e masa proprie standard(fara optiuni plus sau o masa medie calculata).