Jump to content

BMW 740d BiTurbo-245CP- E38

Djafar740d

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Unde ai vazut tu ca e biturbo motoru asta ? :)

Motorul este clar biturbo, are o turbina pentru cilindrii 1-4 si a doua turbina pentru cilindrii 5-8, se poate verifica aici si aici unde se vede clar ca exista o turbina pe partea dreapta si una pe partea stanga.

Masina este fenomenala, sa o stapanesti sanatos si sa o conduci cu placere, dupa resoftare chiar ca o sa decolezi cu ea:D.

frumoasa masina maladetz

Merci. De unde stii de maladetz? :lol:

ft tare.. dupa ce faci upgrade-ul la sistemul audio sa prezinti si aici pas cu pas si cat te-a dus la bani cu totul. asta presupune multe poze in timpul lucrarii :D

impozit anual aveti la masini (am auzit un zvon ca acolo nu ati avea impozit la masina).

Asta si planific sa fac, cum imi vine livrarea cu boxa de care vorbea, fac o prezentare detaliata, sigur cu mult epoze si chiar video.

Cit despre impozit in R.Moldova, avem si de acestea. Nu sunt chiar mari, dar ptr asha mashini cum am eu, face cam 300 EUR (impozit, testare tehnica, asigirare RCA).

7.4 are 740d e65.

http://aboutbmw.net/allused/348-technical-...-bmw-7-e38.html

http://www.autozine.org/Graveyard/html/BMW/7er_E38.html

Asa ca mai usor cu rachetele si dat fum la 740i, 8,3 sunt "performante" de 320i e46 NFL manual.

P.S. Fugi la resoftare cu ea, se duce in 272 cai si 620 nm

Tare mi-asi dori sa incerc un 745d, e66... aia are si mai multi draci, cam 330CP...

La resoftare merg la primavara, sper sa iasa ceva bun, cu toate ca multi de aici ma intreaba, la ce imi trebu daca si asha am 245CP...

Super masina . Sa te poarte sanatos .

7 negru cu numere de MD :) ... cum e pe la vami cu el ?

Fara probleme...am fost la Bucuresti, nu ma intrebat nimeni nimic, dar la Ucraina, cind am amers miau verificat numarul caroserie, motorului...draci mari :)

Unde ai vazut tu ca e biturbo motoru asta ? :)

Motorul este clar biturbo, are o turbina pentru cilindrii 1-4 si a doua turbina pentru cilindrii 5-8, se poate verifica aici si aici unde se vede clar ca exista o turbina pe partea dreapta si una pe partea stanga.

Masina este fenomenala, sa o stapanesti sanatos si sa o conduci cu placere, dupa resoftare chiar ca o sa decolezi cu ea:D.

100% ... si merci la toti ptr urari.

Chiar, sincer nu ma asteptat la atitea opinii si pareri.

Ontopic, am mers cu 740d, 740i, 735i, 730d, 728i. Din toate cel mai surprinzator mi se pare 3,5i-ul si cel care iti da senzatia ca merge ca racheta este 4.0d si 3.0d. Totul se datoreaza cuplului enorm fata de benzina, insa comparativ cu benzina este doar o impresie. Am vazut o liniuta intre 740d si 330i e46 si 525i e34. Fara nici un drept la replica, 330i a fost in fata, urmat de 2,5i si la final 740d. Normal, o sa spuneti ca sunt masini de tonaj diferit, alta aerodinamica...etc. E38 este o masina foarte confortabila si lenta comporativ cu benzinarele. Iti da intr-adevar o impresie ca isi ia zborul (mai ales cand intra turbo). Oricum, ai o masina bestiala si iti doresc sa nu ai incidente cu ea decat placute :)!

c'mon man.. you just need a hug.. come here youuu :lol:

ce e ciudat... nu am nimic cu nimeni dar eu kiar nu stiu dupa ce se ghideaza moderatorii atunci cand spun ca isi fac treaba. HELLOOOoo... AICI.. OFFTOPIC :) !! sau pe forumul asta offtopicul nu se sterge :) ...

@djafar... astept cu nerabdare instalarea modulului.. mai ales ca am facut un research pe "goagle" si mi-am facut o idee despre ce e vb... pare interesant.

c'mon man.. you just need a hug.. come here youuu :lol:

ce e ciudat... nu am nimic cu nimeni dar eu kiar nu stiu dupa ce se ghideaza moderatorii atunci cand spun ca isi fac treaba. HELLOOOoo... AICI.. OFFTOPIC :) !! sau pe forumul asta offtopicul nu se sterge :) ...

@djafar... astept cu nerabdare instalarea modulului.. mai ales ca am facut un research pe "goagle" si mi-am facut o idee despre ce e vb... pare interesant.

sure CuzKo... am sa incerc sa fac o descriere cit mai ampla cu poze si filmare, ptr ca multi ar fi interesati sa vad cum decurge procesul in acest SBC Media Center BMW: de la urcare in mashina, ce meniu apare pe monitor, cum arata meniul (producatorul zice, ca este identic cu cel original de pe BMW), cum cinta, cum citeste fisierele...

Apropo, producatorul zice, ca poate rescrie softul echipamentului ptr vizualizare meniu si functii in limba romana.

Pe mine, unu, ma aranjeaza sa fie si in engleza, important sa aiba MP3, Video (ca ma pot si eu holba la vriun film, citi imi astept iubita) si -of course- hands-free Bluetooth. Asta din urma chiar imi place ideea, ptr ca telefonul care vine di nfabrica pe BMW, merge, dar e o prostie si pierdere de timp, ca sa scoti sa bagi in el SIM-ul de pe telefonul tau...uau, urit de tot. Cit despre produse cum ar fi car kit Hands free, niciodata nu am vrut, iarasi din aceleasi motive:

- sufera designul original al interiorului BMW

- nu se poate lucra cu tasta respectiva de pe volan

- si are un display, mic, ca sa poate reda citibil Phonebook-ul, si toate restul functii...

Dar, ma repet, este doar o parere de a mea.

apropo miam amintit de o filmare, care o facusem vara cind ma duceam la mare (eram singur in mashina, asha ca sa nu va faceti griji ptr pasageri)...cum merg cu 220 km/h...atrageti atentie va rog la turatii si !!! unicul comentariu :)

http://www.youtube.com/watch?v=6jm0ajdgZU4

• 4 weeks later...
Sunt prinse de capotĂŁ.

Merci de informatie, n-am stiut.

mai sunt doua filtre pentru habitaclu(recirculare aer) undeva sub bord(drapta-stanga consola centrala).

vezi item 13 :

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...fg=35&hl=18

cineva intreba de aparatori noroi/spate. pe original erau anul trecut in jur de 180 roni la grozadan.

masina .... e modelul meu preferat ! pacat ca la noi e impozitul ....

Edited by unvicont

Ăn general.

Iar la V8 Âşi V12, situaĂžia devine dramaticĂŁ. :)

la v12 iti dau dreptate.... dar si optionalele sunt pe masura: obraz subtire cu cheltuiala ... :)

imi pare totusi o varianta de consens este V8...dar este doar o parere subiectiva... mai tineti minte teoria relativitatii?? e38 ii mai scumpa decit e32 dar mult mai eftina de cit e65 ... :lol:

imi pare totusi o varianta de consens este V8...dar este doar o parere subiectiva... mai tineti minte teoria relativitatii?? e38 ii mai scumpa decit e32 dar mult mai eftina de cit e65 ... :)

+1

modelul tau este cel cu caroseria lunga? din pozele postate de tine nu se distinge!

eu asa stiam:

http://www.topcarguide.com/index.php?token...lAeVRNSamO18%3D

si

http://www.topcarguide.com/index.php?token...lAwVUNSakO10%3D

- ce fel de scaune ai pe spate? fixe/reglabile/incalzite/tetiere electrice?

- pe spate e suspensie hidraulica?

- ce optiuni confort/lux package/sport ai la interior?

- geamurile sunt duble/antiefractie/antiglont/izolare fonica sau...?

- ai incalzire in parbriz si volan?

- oglinzile se rabateaza electric din butonul de pe portiera sau si din cheia masinii?

- oglinda retrovizoare e cu memorii?

- portbagajul e hidraulic sau doar softclose?

scuza-mi intrebarile... :lol:

ps

am mai schimbat impresii si cu alti posesori de 740d, si se pare ca in oas consumul e mai mic decat la 730d

Edited by unvicont

- ce fel de scaune ai pe spate? fixe/reglabile/incalzite/tetiere electrice?

- pe spate e suspensie hidraulica?

- ce optiuni confort/lux package/sport ai la interior?

- geamurile sunt duble/antiefractie/antiglont/izolare fonica sau...?

- ai incalzire in parbriz si volan?

- oglinzile se rabateaza electric din butonul de pe portiera sau si din cheia masinii?

- oglinda retrovizoare e cu memorii?

- portbagajul e hidraulic sau doar softclose?

scuza-mi intrebarile... :)

ps

am mai schimbat impresii si cu alti posesori de 740d, si se pare ca in oas consumul e mai mic decat la 730d

-caroseria nu este L

-scaune pe spate fixe, nereglabile, fara incalzire

-suspenise simpla

-optiuni comfort + masaj scaune fatsa

-geamuri simple (cu parere de rau, se priveste mult mai bine cind is duble)

-incazire doar parbriz, volanul e tip M, deaceea nu are incalzire

-oglinzile doar din butonul de pe portiera, asi avrea sa o fac sa se inchida si de pe cheie, dar nu imi prea dau seama cum... poate din calculatorul de dealer?

-oglinzile sutn cu memorie

-portbagaj hidraulic

ce nu am:

-reglaj electric + memorie volan

-incalzire scaune spate

-perdea ptr stecla spate (nu stiu daca ma scris scorect)

Consumul...nu cred sa fie mia mic in orash, in orice caz ii exact la fel consumul intre 730d si 740d...nu stiu cum sta treaba la drum inafara orasului, dar am impresia ca 740d consuma mai mult....

la v12 iti dau dreptate.... dar si optionalele sunt pe masura: obraz subtire cu cheltuiala ... :)

OpĂžionalele n-au legĂŁturĂŁ.

OpÞionalele de pe un E38 cu motor V12 le poÞi Întâlni ºi pe un 730d, depinde de primul proprietar.

ĂntreĂžinerea corespunzĂŁtoare a unui E38 este costisitoare, doar 725tds, 728i, 730i Âşi 730d sunt mai uÂşor de ĂŽntreĂžinut dar oricum costĂŁ.