Jump to content

jante originale vs replica

crsbmw

Recommended Posts

Posibil sa existe si fabrici care nu lucreaza la standarde si astfel produsul final sa nu iasa unul de calitate , ca in orice domeniu.

Totul tine de aparate si materiale , + tehnologia folosita ( unii folosesc ultima tehnologie in fabricarea jantelor , altii una mai veche ) cam asta e, din cunostintele mele.

Posibil sa existe si fabrici care nu lucreaza la standarde si astfel produsul final sa nu iasa unul de calitate , ca in orice domeniu.

Totul tine de aparate si materiale , + tehnologia folosita ( unii folosesc ultima tehnologie in fabricarea jantelor , altii una mai veche ) cam asta e, din cunostintele mele.

cum le deosebim? ca doar vanzatorul nu stie sau nu spune.

cum le deosebim? ca doar vanzatorul nu stie sau nu spune.

Pai in Romania legal nu poti vinde jante neomologate de inspectori RAR ( care se deplaseaza la fabrica fac teste etc... ) , deci respecta standardele daca au certificat.

Parerea mea e ca orice janta se poate numi Replica , sau la fel de bine jantele Replica ( copie dupa alt model ) se pot numi cum vreti voi ( o firma oarecare ) .

Sunt multe brand-uri consacrate care isi produc 2,3 modele de jante care seamana cu o janta originala de ex de Audi, desi ele isi tin numele brandului pe acel model, asta ce inseamna ca e ....tot Replica.... ca exemplu MAM 8 , copie jante audi a8. Dar ele sunt sub brand Mam ( adica Keskin ) omologate si certificate TUW ( calitate ) .

in concluzie : Aparatura + material + tehnologie folosita conteaza !!! de aici primesti certificari internationale , deci produci jante de calitate !

Jantele nu se omologheaza ca sunt replica sau alta firma , se omologheaza pentru ca respecta standardele cerute pentru ele.

p.s. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant :) Si eu am intrebat pe Inspectorii care certifica la TUW Milano

Am observat iara , ca multa lume se sperie ca e pretul mic la jantele Replica. Asta e din cauza concurentei foarte mari , pentru ca oricine poate produce jante Replica. Nu oricine poate produce jante Keskin sa zicem, deci pretul poate fi mentinut sus , desi nu difera cu nimic la calitate ( doar modelul jantei difera , normal ) .

Edited by Calin

la cele originale...platesti mai mult deoarece platesti si numele firmei.jantele replica sunt si ele trecute prin aceleasi teste prin care trebuie sa treaca si cele originale(unele)..din cate stiu cele italienesti sunt cele mai bune...sunt sigur ca exista si replici care se sparg f ushor..dar asta nu inseamna ca toate replicile sunt proaste..s-a mai zis si am zis si eu ca si ele trebuie testate si omologate..in acelasi fel ca si cele originale

(unele) -adica sunt si replica facute "pe vapor" cum se zice..care...nu respecta normele de calitate necesare.

la cele originale...platesti mai mult deoarece platesti si numele firmei.jantele replica sunt si ele trecute prin aceleasi teste prin care trebuie sa treaca si cele originale(unele)..din cate stiu cele italienesti sunt cele mai bune...sunt sigur ca exista si replici care se sparg f ushor..dar asta nu inseamna ca toate replicile sunt proaste..s-a mai zis si am zis si eu ca si ele trebuie testate si omologate..in acelasi fel ca si cele originale

(unele) -adica sunt si replica facute "pe vapor" cum se zice..care...nu respecta normele de calitate necesare.

Exact asta zic si eu , posibil sa existe anumiti fabricanti de jante care nu pot respecta standardele de calitate . Poate in unele tari nici nu au nevoie sa respecte nimic, iar importurile nu se fac in baza calitatii produsului , deci pana la proba contrarie adica o inspectie facuta de cei in masura sa o faca , la client poate ajuge acelasi produs ca model , dar de calitate slaba.

Oricum , nu janta ca material costa mult , ci brandul , ceea ce mi se pare normal .

Ca idee , oricine poate sa zicem sa mearga la cea mai mare fabrica in domeniu , sa comanda in baza unui contract jante de 10 milioane de Euro , si sa investeasca inca 5 in publicitate , si rezulta un alt brand de jante care se pot sau nu vinde bine.

Deci a nu se confunda calitatea cu modelul,dar din pacate pot exista fabricanti care nu respecta standardele.

Eu tot ce zic nu zic dupa capu meu , am intrebat si eu in timp pe cei care chiar testeaza si se ocupa cu testele si omologarile pentru jante, din Italia mai ales.

:)

Eu am luat de la Calin jante replica acu vreo 3 ani si n-am avut probleme cu ele in sensul ca desi am strambat vreo 2 in niste cratere foarte nasoale nu m-au lasat pe marginea drumului.Le-am dus la indreptat si acuma sunt ok.Eu cel putin am sa mai cumpar replici.

Chiar daca sunt replici facute in italia, au alt pret comparativ cu cele facute in turcia sau pe vapor, intr-o tara ca italia tot ce iese pe portile fabricilor este controlat destul de exigent pentru ca ei au alte standarde de calitate.

pai de unde sti cat sunt de controlate si cat de bine respecta standardele niste jante replica, atata timp cat nu au nici un reper sa sti unde-s facute, de cine, ce certificari au...

nu zic ca-s rele... am o gramada de prieteni care au, dar la nivelul celor OEM sau de producator de renume, nu cred ca se ridica, oricum am suci-o... si tot adevarat este ca majoritatea din noi nu le "forjam" pana la nivelul la care sa simtim diferenta...

Edited by Rhaziel

Rhaziel: cate jante replica ai indreptate, sau ai incercat sa indrepti de te plangi ?

am 3 prieteni cu atelier de service roti...

@BRANDEX: nu-s facute bre pe vapor, ca se deregleaza accelerometrul la ele din cauza valurilor!

Nu m-am exprimat bine, corect era: sunt facute pe genunchi pe vapor :)

eu am comandat anul trecut pt un golf 5 niste replici de gti ....nu multumit am fost....ci foarte multumit....am intrat in niste gropi de am crezut ca am facut jante "ou".. si aveam si cauciucuri "no name" ...si nimic nimic nu am patit...asa ca.......