Jump to content

Rovinieta electronica,

X X L

Recommended Posts

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

salut! stie cineva daca e obligatoriu sa ai rovineta dak mergi doar in interiorul orasului,fara a iesi din oras ,dar in alta localitate decat cea din buletin sau in care e inscrisa masina! Exemplu: sunt din bacau si merg prin iasi ,doar in oras ..imi trebuie rovineta?multumesc pentru raspunsuri!

Nu ai nevoie de ea decat pe drumurile nationale, care sunt in afara oraselor. Problema e ca Metro, Praktiker sau alte magazine, este posibil sa fie afara din orase. Fara rovigneta, ai voie pana la semnul de iesire din localitate pe respectivul drum national.

pe mine m-a oprit in lazu de ex ... si i-am zis ... frate circul in lazu am iesit de aici si merg pana aici ... deci ce rovigneta vrei? :)

nu la bmw ... la o alta masina ... ma duceam pana la eforie ... nici nu stiam ca imi trebuie rovigneta , defapt pe asta n-am avut nicioadata rovigneta ... la bimmere am la amandoua

Am inteles foarte bine, intreba daca are nevoie de ea daca merge doar in Bacau. Nu, nu are nevoie, dar perceptia unora relativ la ce e "in oras" e foarte diferita de perceptia legii referitor la acelasi aspect si vroiam sa fie sigur ca a inteles diferenta. Edited by ron

Am inteles foarte bine, intreba daca are nevoie de ea daca merge doar in Bacau. Nu, nu are nevoie, dar perceptia unora relativ la ce e "in oras" e foarte diferita de perceptia legii referitor la acelasi aspect si vroiam sa fie sigur ca a inteles diferenta.

...n-ai inteles :frantics: , el merge cu masina in Iasi si are masina inscrisa la adresa din Bacau

..."oras" inseamna in toate "perceptiile", de la intrare pana la iesire...iese pe drum national, plateste rovigneta. :thumbsup:

Edited by vip72

[...]

..."oras" inseamna in toate "perceptiile", de la intrare pana la iesire...iese pe drum national, plateste rovigneta. :thumbsup:

Haha, asta chiar e buna... Vrei sa afli in cate locuri a stat politia intre Metro si oras cu aparatele de verificat mobile? Sau cati au prins ca "nu au stiut" sau chiar nu au stiut. Majoritatea considera un asa magazin, in oras, desi e in comuna vecina si legatura e de obicei pe un DN.

Relativ la ce a intrebat omul, nu conteaza unde e inmatriculata masina. In perimetrul orasului nu e nevoie.

Guest poleposition
Pana se misca CSA-ul sa centralizeze toate politele intocmite de toate companiile de asigurari direct sau cele intocmite prin sutele de brokeri, cred ca se termina lumea, este aproape imposibil de realizat asa ceva.

Haha, asta chiar e buna... Vrei sa afli in cate locuri a stat politia intre Metro si oras cu aparatele de verificat mobile? Sau cati au prins ca "nu au stiut" sau chiar nu au stiut. Majoritatea considera un asa magazin, in oras, desi e in comuna vecina si legatura e de obicei pe un DN.

Relativ la ce a intrebat omul, nu conteaza unde e inmatriculata masina. In perimetrul orasului nu e nevoie.

...stai, nu discutam de abuzuri ale politiei...asta e altceva, sau e numai ptr cine pune botu`...metro berceni e in oras, metro militari e in oras, asta ca veni vorba de metro...clar daca e in "comuna" inseamna ca ai iesit din oras

...stai, nu discutam de abuzuri ale politiei...asta e altceva, sau e numai ptr cine pune botu`...metro berceni e in oras, metro militari e in oras, asta ca veni vorba de metro...clar daca e in "comuna" inseamna ca ai iesit din oras

Eu nu ma refeream nici la abuzuri si nici la Bucuresti. Faceam referire la "perceptia" care tu sustii ca e una pentru toti. Din pacate, nu e si politia a profitat de asta. De fapt cred ca nici macar politia ci CNADR sau cum se cheama. Astea nu sunt abuzuri, doar pentru ca unii percep ca Metro-ul lor e in oras si nu au nevoie de rovigneta, chiar daca in acel oras nu este Metro ci doar in comuna vecina. Metro e doar un exemplu pentru ca sa facem discutia mai usoara. In capitala, or fi ele in limitele localitatii, dar in restul tarii nu e valabil.

Poate definitia cuvantului "perceptie" e problema...

• 1 month later...

In luna octombrie am cumparat un autoturism pentru care am achizitionat o rovigneta pentru 1 luna de zile pana la inmatriculare. Intre timp am inmatriculat masina circuland cu rovigneta avuta pana la expirare. In aceasta perioada m-au prins camerele pe DN 2 Km 115+80m, drept urmare am primit amenda intrucat rovigneta figura pe numarul vechi de dinainte de inmatriculare. Chitanta pentru rovigneta cumparata nu s-a pastrat.

Intrebarea este: Ce se poate face pentru a contesta procesul verbal de amenda? Si cum putem verifica in baza lor de date existenta rovignetei pe numarul vechi?

Va multumesc,

Ordonanta nr. 8/2010 prevede ca in cazul schimbarii numarului de inmatriculare al vehiculului, rovinieta isi va mentine valabilitatea numai daca utilizatorul informeaza in scris Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - S.A. (CNADNR) cu privire la schimbarea numarului de inmatriculare, in vederea operarii modificarii in baza de date.

...ai facut asta?...daca nu, slabe sanse de castig in instanta

daca nu ai pastrat chitanta rovignetei, e destul de greu de probat...

in principiu, trebuie sa dai in judecata CNADR-ul si CESTRIN...

in cerere, trebuie sa ceri instantei sa admita proba cu verificari in evidentele Politiei si ale CESTRIN