Jump to content

Cum se demonteaza manerul de la usa la un E39

paul

Recommended Posts

De cand cu frigul asta, manerul exterior de la usa spate dreapta merge in gol. Usa se poate deschide doar din interior.

Stie cineva cum se demonteaza manerul?

M-am uitat pe TIS, explica ca se scoate un capac de protectie si ca se baga 2 surubelnite, dar eu nu am reusit.

da asa este cand deschizi usa o sa vezi pe interior in dreptul manerului un capac oval negru care trebuie scos afara , dupa ce l-ai scos o sa vezi o lamela cu care e prins manerul, lamela aia trebuie inpinsa inauntru cam 1 cm ea merge pe o sina, scoti manerul afara si cand pui altul la loc lamela trebuie sa o tragi inapoi, lamela are o gaura in ea si poti sa o tragi cu o sarma mai groasa.

Speram sa fie doar ceva sarit :). Ca sa nu ma apuc sa desfac degeaba cred ca mai bine fac rost de piese inainte , sa pot sa-l si repar, nu doar sa-l desfac sa vad ce are.

Inteleg ar putea fi rupt cablul 16 de aici .

Altceva ce ar mai putea fi stricat? La ce dinti de la maner te referi @GABI BMW 3?

Ar fi cam naspa sa fie rupt manerul ca ar trebui sa-l si vopsesc pe cel nou.

Mi-e ca demontez si nu am piesa necesara si trebuie sa pun iarasi totul la loc si sa mai desfac o data cand fac rost de piesa. Mai mare daraua decat ocaua.

O sa caut un cablu si niste clipsuri de la fata de usa ca banuiesc ca se vor rupe cateva, si ma apuc sa demontez.

• 2 weeks later...
De cand cu frigul asta, manerul exterior de la usa spate dreapta merge in gol. Usa se poate deschide doar din interior.

Stie cineva cum se demonteaza manerul?

M-am uitat pe TIS, explica ca se scoate un capac de protectie si ca se baga 2 surubelnite, dar eu nu am reusit.

E chinuiala dracu..eu (adica mecanicu la service) am schimbat la E39-le meu manerul ala dar la usa din stanga fata...dupa povestirile unui cunoscut am incercat singur (1-0 la pauza pentru ea)..incapatanat fiind ii iau pe mesterul sfatuitor langa mine:"hai fra sa o dam jos amandoi"...si era sa dam din lac in put...asa ca hai nene la un service ca nu tine....trebuie sa stii ce faci acolo ca altfel iti umpli capul de nervi o zi intreaga si nu reusesti mare lucru....orificiile alea din usa sunt foarte mici si incomode si nu stiu daca o sa ai dexteritatea mecesara...succes anyway...