Jump to content

E92 330 coupe(2007) sau 645i (2004)

carla

Recommended Posts

Buna tuturor :)

Imi doresc de mult timp un coupe bavarez si cred ca a venit timpul sa imi indeplinesc dorinta. Momentan conduc un TT FSI din 2007 insa un bmw a fost mereu unul din scopurile mele ca "soferita"

Intrebarea mea e legata de cei care au condus cele 2 masini mentionate in titlu, mai mult, ar fi perfect daca ar fi cineva aici care a reusit sa conduca ambele modele si sa lase cateva detalii.

Momentan am la dispozitie 25-27 k euro si la banii astia am reusit sa gasesc ambele modele pe autovit sau mobile.de

Orice sfat legat de confort, fiabilitate, pret piese(avand in vedere ca nu sunt masini noi), consum real, diferite avantaje pentru fiecare model in parte si cel mai important parerea voastra daca ati fi in situatia data si ar trebui sa alegeti intre cele 2 modele.

http://www.autovit.ro/pozemari/1/7/5/1/14017510002.jpg

http://i.ebayimg.com/13/!!rb-PPwB2...i2cjNQ~~_27.JPG

Multumesc anticipat!

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sigur ca da.

Pentru mine conteaza mult si design-ul masinilor, seria 6 arata ca un gandac scarbos, seria 3 coupe este o masina superba.

Asta este o parere subiectiva.

Seria 6 este din 2004, relativ veche.Motorul N62 nu este un campion in privinta fiabilitatii , eventualele probleme fiind foarte costisitoare.Bine, conteaza si cati km are masina, si daca sunt reali...

Seria 3 este o masina foarte fiabila, motoarele sunt extraordinare.La modul general vorbind, probleme individuale bineinteles ca exista si acolo.

Probabil seria 6 este mai impunatoare pentru unii, asta daca te intereseaza parerea oamenilor de pe strada, a vecinilor,...arata a masina mai "scumpa".

Am condus ambele masini, ambele se conduc extraordinar, insa as alege seria 3 fara sa ma gandesc.

Interesant, parerea mea (neexperimentata) ma facea sa cred ca realitatea e exact inversa, avand in vedere ca threadurile din categoria seriei 3 sunt pline de probleme intalnite pe cand la seria 6 e liniste. Probabil am avut impresia asta deoarece sunt mult mai multi posesori de seria 3 decat seria 6.

In fine, postul tau m-a facut sa imi schimb semnificativ parerea in cazul alegerii.

daca se mai pronunta cineva in favoarea E92, asta va fi alegerea mea :)

@Bavaria, in general nu ma intereseaza parerea vecinilor sau a celor de pe strada, nu urmaresc cumpararea masinii pentru "a ma da mare", tot ce vreau e sa ma simt bine in ea si cel mai important, sa merite investitia si totodata schimbarea.

Am precizat ca alegerea mea se intrepta la inceput spre seria 6 deoarece mi se parea ca bate mai mult spre un "super car"

Din pacate nu am avut ocazia sa testez nici unul dintre cele 2 modele..

impune mult respect.

A spus ca nu o intereseaza respectul vecinilor si al oamenilor de pe strada. :)

ca posesor de 645ci ce-ti pot spune:

1. Masina nu este noua!!!. Daca intri in service si ma gandesc ca doresti in reprezentanta... o sa fie jale (piesele sunt relativ scumpe... unele chiar f scumpe ex: far 50mil, bara stabilizatoare 50mil iti spun din experienta)

2. Masina asta nu e pentru condus in oras. Consuma multicel, depinde binenteles si de stilul de condus... eu unul nu pot sa scot consumul sub 20% nici sa vreau :lol: (eu cand sunt acasa zilnic alimentez de 1.5mil).

3. E greu de parcat in oras (locuri putine si nu foarte spatioase)mai ales fara senzori de parcare

4. Impozitul / Casco te costa ceva... Impozit anul trecut era 27mil; anul asta cred ca sare de 30mil; plus sper ca ai in vedere de un Casco care iti mai scoate 2000euro anul din buzunar.

Desigur masina asta are si avantaje

1. Daca iti place condusul sportiv.... hehehe o sa fie o placere de fiecare data cand ai sa o conduci (depasiri stresante nu o sa mai intalnesti; cei 333hp isi fac treaba pe deplin)

2. Confort 100% indiferent de anotimp

3. Look/Style... mama si cum arata :)

4. Bagaj enorm... am ramas surprins prima data cam am cumparat-o (chiar o sa fie loc pentru cumparaturi...)

5. Cum zice si colegul B.M.W. ... masina impune mult respect prin simpla prezenta.

In speranta ca informatiile ti-au fost de folos nu pot decat sa-ti urez multa bafta in alegere.

O zi buna,

Edited by Rabotaiu

Eu as fii ales E92 sau E93 prin simplul motiv ca nu-mi inspira o masina barbateasca, eu asa o vad , mai subtire... poate din cauza asta prefer mai mult A5 daca ar fii sa aleg pt mine ....cat despre seria 6 nu o vad deloc o masina frumoasa mai mult ca sigur nu a fost creata pt asta si nicidecum sa o conduca o femeie . Edited by edy1092

depinde ce venit ai.6-le este o masina mai costisitoare, in sensul ca iti mananca majoritatea banilor, bine asta si in functie de regimul de lucru.Daca nu o iei ca masina de zi cu zi si poti suporta taxele impozitele si consumul mare atunci stii care este alegerea.

Totusi eu as fi ales in locul tau 630 tocmai din aceste considerente neluand in seama ce spun altii ca motoru e prea mic etc etc.Tu o conduci si zi de zi nu ai nevoie nici de 110 cp pt a te invarti prin Bucuresti.

daca se mai pronunta cineva in favoarea E92, asta va fi alegerea mea :)

@Bavaria, in general nu ma intereseaza parerea vecinilor sau a celor de pe strada, nu urmaresc cumpararea masinii pentru "a ma da mare", tot ce vreau e sa ma simt bine in ea si cel mai important, sa merite investitia si totodata schimbarea.

Am precizat ca alegerea mea se intrepta la inceput spre seria 6 deoarece mi se parea ca bate mai mult spre un "super car"

Din pacate nu am avut ocazia sa testez nici unul dintre cele 2 modele..

carla: problemele de la seria 3 , daca o sa urmaresti atenta, apar in general la 320d.. nu cred ca este nici 1 topic cu probleme la 330i :lol:...

Din cate stiu motorul de 3.0i de pe 330 si apoi 3.0 de pe 335i.. au fost declarate motoarele anului...

Daca faci statistica.. pe forum sunt vreo 3-4, 1 a gafat cand a trecut printr-o balta, poleposition nu a fost multumit de loc de M6... deci din 4.. 2 au avut probleme :) aia inseama 50% :)...

OT: clar 330i... model mai nou decat seria 6... si la aspect n-are rost sa discutam, clar 330i-u arata MULT MULT mai bine ca seria 6

Edited by Cristi.MD

Daca ai sa te uiti pe forum, exista un topic unde s-a facut un top al celor mai frumoase BMW-uri.

Seria 3 coupe E92 a iesit pe primul loc. (Au votat membrii forumului)

Dintre masinile mentionate de tine, si eu as alege Seria 3 coupe.

As vrea un M6, doar daca nu as fi limitat de bani :)

Edited by MirceaRM

da un 630 de ce nu? Habar n-am cum merg masinile astea, ca nu am condus niciodata dar doar vorbind asa, stiam ca s-a renuntat la motorul asta de pe seria 6!

Si tot din auzite/citite motoarele de 3l sunt f fiabile.

Si mie daca mi le-ar pune in fata cineva pe amundoua nu stiu ce as lua ca de e92 s-a cam umplut Is-ul! Poate doar partea financiara te mai coboara din vise :) ! Oricum sa stapanesti sanatoasa orice ai lua.

pe E92 as merge...insa, inainte de toate ia-le pe amandoua la plimbare si vezi daca merita cilindreea in plus de pe seria 6. Eu zic ca nu.. 330 e mai mult decat suficent ca motorizare, o sa te infiga in scaun fata de TT si motorul nu cred ca e atat de lacom fata de contracandidat. Plus ca E92 este o bijuterie, o masina sexy, pe cand seria 6 a degradat foarte mult numai prin prisma publicului tinta de la noi din tara. Deci...E92 din punctul meu de vedere

E92 fara ezitare.

E cel mai frumos BMW.

E 2007, nu 2004, km mai putini, mai noua, diferenta asta conteaza.

La revanzare sigur sta mai bine decat un seria 6.

Motorul de 3000 e mai mult decat suficient, unde ai nevoie de mai multa putere?

Consum, taxe, impozite, asigurari, toate sunt pro E92.

Edited by Barbierul din Sevilla