Jump to content

TOTUL DESPRE PREFACE SI FACELIFT

Stefan M

Recommended Posts

O intrebare des pusa aici pe forum ii cu piesele: ce piese se potrivesc de la una la alta........care ce stiti spuneti aici......

ce defectiuni au preface-urile si ce nu au facelift-urile sau invers, dak exista:P....

fiecare sa vina cu cate ceva ar fii bine pt k din cate vad pe multi macina problema asta.

diferenta de forma, de elemente de caroserie, ce s-a modificat la interior, ce la exterior si asa mai departe.

putem vb si despre preface si facelift la: e60, e65,e92 sau mai nou coupe-ul, sau altele

asa si vorbim despre face-llifturi al 5 modele simultan nu o sa se inteleaga nimic.tu ce vrei sa afli defapt? sau ai facut un topic asa de dragul artei?

tu dak vrei vb dak nu,... abtine-te. f simplu. fiecare vb despre ce stie. poate era mai normal sa le fac fiecare separat.

La e46 difera:

-bari fata spate (cu tot cu proiectoare si canale aer)

-aripi fata

-capota

-faruri+semnale

-lucasurile is pozitionate diferit

-stopuri

-interiorul e la fel, poate difera volanul

-instalatia electrica e diferita pe partea de iluminat spate

La e39

-barile

-stopurile si farurile

...

..

la e39:

la faruri facelift inseamna : faruri cu angel eyes, dar din ce m-am documentat, de asemenea mai zice.. faruri cu semnale albe...Deci dupa nustiu ce data din 2001 s-au produs doar faruri cu semnale albe...

- Tipurile de volan, in general cel in 4 spite difera , dar difera si cel sport cu 3 spite.. la fel ca la e46.

- Difera cheia, la fecelift e in forma de romb.

- La facelift s-a pus navigatie 16:9

- Proiectoarele sunt rotunde la fecelift si dreptunghiulare la prefacelift

- bari fata/spate cu bandouri in culoarea masinii.

- grila de la capota , dupa cum spun astia cu dezmembrarile capota e la fel, difera doar grila din fata..

- motorul 525td de 143 cp este inlocuit cu motorul M57 525d de 163cp

- motorul 530d de 183 cp este inlocuit cu acelas motor :) dar de 193 cp

- este introdus motorul 520d de 136 cp.

cam greu de urmarit un topic ca acesta...

facelift apare in permanenta, asa ca am putea vorbi de facelift la ... facelift (vezi ultimul E90)

perfecta dreptate. cine stie stie.

la e39:

l...Deci dupa nustiu ce data din 2001 s-au produs doar faruri cu semnale albe...

Fostul meu e39 era fabricat in decembrie 2001, si a avut faruri si stopuri cu semnal galben (i-am pus eu cu semnal alb ulterior), dar avea pe de alta parte volan de tipul celor care s-au pus din 2002 (in 4 spite)

De asemenea am vazut e39 de 2002 cu semnale galbene (nu exclud varianta sa fi fost inlocuite, nu am verificat, dar de regula se doreste invers, de la galben la alb)

In rest, mai difera fata de prefacelift si stopurile, tapiteria din textil am vazut ca e alftel la facelift, si ce ai mai zis tu deasupra. Pe partea tehnica nu stiu ce modificari se aduc.

eu chiar incep sa invat ceva, credeam ca stiu cam tot in mare

la e46 ambeajul se schimba cu totul adica cu placa de presiune si disc, la face lift se pot schimba separat. nu stiu de ce dar stiu sigur ca ii adevarat. ambele placi de presiune sunt cu autoreglare, iar la preface dak schimbi numai discu sau numai placa de presiune nu debraiaza, la e46 facelift oricare ai schimba orice ai schimba merge ok ambreiaju. nu prea ne-o lamurit nici un domn inginer la bmw.