Jump to content

Oare am jantele prea mari , sau aNvelopele?

320i_24valve

Recommended Posts

Am jante pe 17' 8J pe fatza cu amvelope de 225 , spate 9J cu 265, dar fatza e cea care imi face probleme. Ma tem sa nu imi distrug caseta. Simt ca se forteaza cand iau maxim volan pe loc la rece imi moare motorul, la cald nu e chiar asa dar se simte fortarea... Ce ma sfatuiti? Ca imi plac jantele mult de tot. :blink:

Am jante pe 17' 8J pe fatza cu amvelope de 225 , spate 9J cu 265, dar fatza e cea care imi face probleme. Ma tem sa nu imi distrug caseta. Simt ca se forteaza cand iau maxim volan pe loc la rece imi moare motorul, la cald nu e chiar asa dar se simte fortarea... Ce ma sfatuiti? Ca imi plac jantele mult de tot.  :blink:

100758[/snapback]

la 225 fata cred si eu ca iti distruge caseta de directie..m/// au roti asa late dar alea au casete de directie speciale,sunt pt asa ceva.orice modificare adusa masinii duce la uzarea pieselor mai repede.rotile late pe spate iti afecteaza grupu discu de ambreiaj si cutia de viteze,consum de benzina mai mare,demaraj mai greoi.eu am avut de 225 spate si fata 215.acu am schimbat jantele cu unele noi si cu cauciucuri sh pe spate de 215 si fata de 205.acu vreau sa fac toata masina la 205-55-r16.sa stii ca am demaraj mult mai usor.intradevar e mai frumoasa cu roti mari si late,dar si pe drumurile noastre cand dai intr-o groapa si roata fiind grea iti forteaza bratele.pivotii si capetele de bara.fa un test si i-a doua roti in mana una de 245 si una de 205 si vezi ce mare este diferenta de greutate intre ele.sper ca nu te-am plictisit.bafta si fa ceva ca caseta de directie costa ceva maruntis :) uite si o poza cu noile jante si cu cauciucuri de 205

post-1814-1152039570_thumb.jpg

Am jante pe 17' 8J pe fatza cu amvelope de 225 , spate 9J cu 265, dar fatza e cea care imi face probleme. Ma tem sa nu imi distrug caseta. Simt ca se forteaza cand iau maxim volan pe loc la rece imi moare motorul, la cald nu e chiar asa dar se simte fortarea... Ce ma sfatuiti? Ca imi plac jantele mult de tot.  :blink:

100758[/snapback]

Fortarea de la cap de cursa volan si oprirea motorului nu are legatura cu latimea cauciucurilor.

Pai daca le vinzi, nu ti-ar placea sa ai unele ca cele din poza lui profanatoru? Am eu identice pe masina, cu cauciuce de 225/45 fata si 225/50 spate, pe 16 toate 4. Ma gandeam la un schimb. Nu ma deranjeaza sa le am mai mari, oricum mi se misca ceva mai greu volanul de la caseta de directie, asa ca mai bine sa se strice mai repede sa am motiv sa o schimb.

Pai daca le vinzi, nu ti-ar placea sa ai unele ca cele din poza lui profanatoru? Am eu identice pe masina, cu cauciuce de 225/45 fata si 225/50 spate, pe 16 toate 4. Ma gandeam la un schimb. Nu ma deranjeaza sa le am mai mari, oricum mi se misca ceva mai greu volanul de la caseta de directie, asa ca mai bine sa se strice mai repede sa am motiv sa o schimb.

101171[/snapback]

sa le vad... poate ma intereseaza...

101171[/snapback]

scuze ca mi-am raspuns singur... :blink: ziceam ca poate ma intereseaza

100758[/snapback]

Nu merge daca incerci sa ii pui distantiere pentru jante? :)

Nu merge daca incerci sa ii pui distantiere pentru jante? :D

102857[/snapback]

Astea eu consider ca sunt adaptari...prezoane mai lungi, distantiere :blink:

Eu de aia vind jentile de aliaj pe 15 :)..ca pe fata-mi trebuie distantiere...ca-mi ating in amortizoare :) si nu vreau sa umblu cu ceva ce constructorul nu a prevazut :D ..mai ales la roti :)

Edited by iulian518i

Salut,320i eu zic sa le ti mai, doamne cat de frumoase sunt astea cu buza lata gen borbet,doamne ce frumos se vede un bmwu din fata din spate cu jante din astea cu buza lata,ai vazut diferenta dintre bmwul tau si bmwul care a pus poza Profanatorul,nu are nici un farmec asa bmwul ala cu jentile alea cu nu stiu cate raze la janta,uitate si tu la al tau ,priveste masina asa ce superioritate ai da jentile alea ''periculoase'',eu am un e30 si visul meu este sa ai pun borbet din acelea pline cu buza lata pe spate si mai ingusta pe fata,sa ai pun un borbet cu un cauciuc de 245 pe spate asa si pe fata un 225 sa para un bolid :) :blink:

Salut,320i eu zic sa le ti mai, doamne cat de frumoase sunt astea cu buza lata gen borbet,doamne ce frumos se vede un bmwu din fata din spate cu jante din astea cu buza lata,ai vazut diferenta dintre bmwul tau si bmwul care a pus poza Profanatorul,nu are nici un farmec asa bmwul ala cu jentile alea cu nu stiu cate raze la janta,uitate si tu la al tau ,priveste masina asa ce superioritate ai da jentile alea ''periculoase'',eu am un e30 si visul meu este sa ai pun borbet din acelea pline cu buza lata pe spate si mai ingusta pe fata,sa ai pun un borbet cu un cauciuc de 245 pe spate asa si pe fata un 225 sa para un bolid :)  :blink:

103647[/snapback]

ce sa zic? te bagi tu la o cheta ptr o caseta de directie si un cardan? :) :)

Uite aici pe ''sefu''' e30 din Pitesti posesor a mai multe e30-uri printre care si acest ''titan'' negru,l-am vazut pe autostrada Pitesti-Bucuresti in oglinda retrovizoare venea cu farurile aprinse din spate cu motorul lui de 3.500 care ragea ca un leu,prima oara cand al vezi zici ca e un obiect neindentificat al unor extraterestri care au venit pe ....Terra,e si tu spui 320i ca rotile tale sunt prea late si ti-a venit ''boala'' si pe jentile alea superbe :blink:

post-550-1152730200_thumb.jpg

:blink: frate, eu abia astept sa vina nunta (29 iulie) dupa care sa ma afund pana la gat in masina, sa o dichisesc. Cred ca nu am sa schimb jantele dar am sa fac ca sa nu ma mai deranjeze. cred ca cu banii care am sa ii bag in masina as mai putea lua una.

da...dar daca ai luat inca una ...ai avea de doua ori mai mult de munca (daca o iei tot ca pe asta de acum ) :) (glumeam ...sa nu te superi)

103712[/snapback]

Crede-ma ca a fost mai mult shocul ca nu e chiar perfecta. Dar am indragit enorm masina si am sa o "pun pe roate". Normal ca nu ma supar..,. :blink: :) abia astept intalnirea din septembrie unde va voi face cunostinta cu masinuta mea. :)