Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

la -13 grade clapetele nu-mi mai functioneaza

CAE

Recommended Posts

Cum vine inghetul cum nu mai circul cu masina, si asta nu pt ca am trectiune spate ci pt ca nu mi se mai inchid usile :)

Sigur, le-am dat cu spray de toate natiile, dar dupa cum se vede nu am noroc... am senzatia ca imi sare vre-un arculet de pe la yale pt ca raman blocate...

habar n-am...

Solutii?? sau ar trebui sa ma gandesc la un sistem custom de inchidere a portierelor, :lol: o sfoara ceva...

Banuiesc ca el spune de yala in sine care ramane blocata si nu mai declanseaza, inchizand usa. Ai putea incerca cu niste ulei de motor sintetic sa le ungi. Zic de ulei sintetic pt ca are o plaja mai mare de inghet, cu o seringa incerci sa bagi pe langa yala. Eu personal nu recomand acele spray-uri anti-inghet, sunt pe baza de alcool si-ti degreseaza zonele unse. Dupa aia te trezesti ca merg mai greu ca inainte.

si eu am avut probleme similare, deschideam usa si nu mai reuseam sa o inchid, de fapt pana la urma o inchideam pe treapta intai tinand-o cu mana si o blocam, dupa ceva timp de mers cativa km se debloca (cred ca de la vibratii) si puteam sa o inchid normal

am bagat wd40 in mecanismele de inchidere cu nemiluita si putin pe sub manerele de la usi, si nu am mai avut probleme ever since, antigelul, din cate stiu, e coroziv si risti sa-ti termine vopseaua si implicit sa rugineasca in partea de jos a usii-depinde cat si cum pui :)

Cred ca-l confunzi cu lichidul de frana, antigelul chiar are in el agenti anticorozivi dat fiind mediul de lucru.

Au incercat astia sa-l bage si prin pasta de dinti! :)

Nici WD40 nu stiu cat bine face componentelor unse, pt ca le va curata de vaselina.

Cred ca-l confunzi cu lichidul de frana, antigelul chiar are in el agenti anticorozivi dat fiind mediul de lucru.

Au incercat astia sa-l bage si prin pasta de dinti! :lol:

Nici WD40 nu stiu cat bine face componentelor unse, pt ca le va curata de vaselina.

ai dreptate din tot ce am citit despre el nu e coroziv, nu stiu de unde am ramas cu ideea asta intiparita, cred ca de la faptul ca e periculos pentru om/animai ingerat, de asta au si renuntat la pasta de dinti cand au vazut ca incep sa cada dintii :)

Si eu am patit anu asta prima data cand a venit inghetul. Deschideam si nu mai puteam inchide usa deloc, trebuia sa leg usa cu centura si mergeam asa. Dupa un timp se debloca singura. Eu am rezolvat-o cu WD 40.Am dat si pe chedere si in yala si deocamdata merge, nu am mai avut probleme.

problema e f simpla :

masina fiind veche, in timpa a acumulat suficient praf care in contact cu grasimile din yale, a devenit un fel de pasta, care la temperaturi scazute devine lipiciosa si consitenta, astfel mecanismele yalelor ne mai putand functiona corect.

dupa ce am curatat tot "meclhem-ul" din yale, le-am dat cu spray cu vaelina.

acum merg perfect

multumesc tuturor pt sugestii. :)

problema e f simpla :

masina fiind veche, in timpa a acumulat suficient praf care in contact cu grasimile din yale, a devenit un fel de pasta, care la temperaturi scazute devine lipiciosa si consitenta, astfel mecanismele yalelor ne mai putand functiona corect.

dupa ce am curatat tot "meclhem-ul" din yale, le-am dat cu spray cu vaelina.

acum merg perfect

multumesc tuturor pt sugestii. :)

pe anul asta sper ca s-a terminat cu gerurile, asa ca succes la anul :lol: