Jump to content

bmw 320i - 316i

CosminE36

Recommended Posts

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ia zii, sincer, de cand astepti Dacia Duster?

Si isi ia si motorizarea aia de 1.5dci ca sa consume putin :))) o sa fie o splendoare sa mergi cu o masina 4x4 si probabil undeva la 1400-1500kg cu motor de 1.5, mai bine te dai jos si o iei pe bicicleta ca esti mai rapid

Roco,sti ce te rog,mai slabeste-ma cu afirmatile astea,vezi-ti de masina ta si de transformarile care vrei sa i le faci,lasa-i pe altii...cu problemele lor,fi tu incantat,sanatate.

La un om normal, exista o functie a creierului ce ajuta in perceperea si intelegerea lucrurilor noi, a sfaturilor bune...

Te cred ca e greu. Eu te ÎnÞeleg, am mers cu maºini joase si rigide rãu, e36, e un chin sa mergi cu ele, sunt niºte suspensii atât de tari, Încât ÎÞi rupe spatele...

Insa ai primit sfaturi, pune alte suspensii si te scapi de o problema, acum mĂŁ iei ca Âştiu eu oare ce ĂŽnseamnĂŁ sa schimbi suspensiile la o maÂşina? Da Âştiu, nu e mare lucru, fa asta si ai o maÂşina Ănalta, normala, cu care poĂži merge si pe drumuri proaste.

E cea mai ieftinĂŁ optiune.

Acum, dacĂŁ maÂşina ta are multe alte bube, e normal sa vrei sa o schimbi...

Cred ca aia e si scopul tau...

Masina are defecte la coltul de la masca fata,aripa dreapta pt. ca acum luni bune am dat cu ea intr-o groapa cu,coltu de la bara si fiind joasa greutatea masinii sa lasat pe coltul de la masca care sa indoit si aripa sa cutat si cateva puncte de rugina la buza din spate de la aripa,masca am luat-o trebuie sa ma duc la cineva sa o monteze,asta e suspensia sport....,un rahat,un rahat care face dintr-o vechitura si un mai mare rahat,motorul merge bine cu toate ca anul de fabricatie al masinii.....lasa de dorit,cutia merge bine,deci bube nu stiu unde ar avea,doar ca e o vechitura....,asta e nasol stiu,bun cee de facut,prefer un 316i la schimb sau 318i cu suspensie stoc sau daca e cineva pe aici cu motor in 6 si are suspensie stok pe masina al invit aici,facem schimbul desigur daca se pricepe si la mecanica ca mie imi e scarba de asa ceva,imi e sila,urasc asa ceva,daca nu schimb ce mai e la ea,mai ma chinui cu ea asa pana o-i da-o pe ce o-i da-o,mai ma invart precum un ''c..i intr-o strachina''ca unii ''prieteni'' de aici de pe forum:),am fost in oras,am venit recent,am fost cu cealalta marca,atat de bine ma simt....,caldura,siguranta,muzica....superb,iubesc asfel de masini,le ador,ma face sa zambesc,ma aduce acasa in siguranta si confort si asta imi place de inebunesc,salut.

atat de bine ma simt....,caldura,siguranta,muzica....superb,iubesc asfel de masini,le ador,ma face sa zambesc,ma aduce acasa in siguranta si confort si asta imi place de inebunesc,salut.

E clar, visul tau e Dacia Duster.

Dc, totusi nu ti-o poti permite, incearca sa dai bmw-ul la schimb cu un Logan, sunt sigur ca gasesti.

Edited by r0n1n

Sunt facut sa conduc o masina noua,curata,pasticuri noi,confortabila,fiabila,sa ma casco la ea,daca e vreo problema ceva ma duc intr-un service, curat cu termopane nu in ''grote si pesteri,beciuri'',imi schimba piesa si cu asta basta,suna frumos nu?stiu...macar eu aspir la ceva mai bun pe cand tu.....Asgard.....,ok,am inteles,astea sunt posibilitatile,dar macar sa aspiri ma la ceva mai bun,dartu te complaci in situatia asta si pe langa asta mai zici ca....tu conduci un bmw,ok dar si in sate am vazut bmwuri ca al tau sau ca al meu,si carau cu ele......,oare aia se simt asa mandri ca tine?:)totusi hai sa fim seriosi prea amplifici chestia asta cu condusul unui bmw,pe bune.......fi un pic mai realist,salut.

Am fost odata cu e30 intr-un service curat ,termopane,erau masini noi la schimbul de consumabile cand am intrat cu el se stransesera mai multi si ma intrebau si se mira toata lumea cum de mai merge o asa masina veche,mecanicul de acolo era si sila sa umble la motor,umbla cu grija sa nu se rupa ceva pe acolo,bun acum cu e36 e aceiasi poveste,intr-un service calumea,obisnuit numai cu masini de masini refuza sa repare asa ceva,doar daca insist cu chiu cu vai se baga,aia sunt invatati cu masini noi,schimba piesa nu o repara,asa nu am de ce sa ma duc cu o asemenea masina pe acolo,ma duc tot in beciuri, pe la anumite curti,ia omu ciocanu si desface piesa ca la astea fara ciocan nu se poate,aia e unelta de baza, a si levierul,dupa aceia chei auto si alte alea,asta e adevarul Roco,sa nu o mai da pe ocolite,salut.

Pai daca tu n-ai bani sa schimbi o piesa uzata cu una noua, si la logan va baga ala levieru, sau te va refuza sa iti manareasca masina.,

Ia dute, ia piese NOI, si vezi, fara levier, dalta, ciocan si eu mai stiu ce.

Mergi cu piese noi.

Tu n-ai cumparat in viata ta ceva nou pentru masina aia din cate vad.

Eu cred ca speli filtru de aer si-l pui la uscat, numa sa nu dai bani.

Atunci scuza-ma,

Poti avea lamborghini, ferrari, dacia, cielo, chiar si RABA, tot in stadiu de cazan o sa ajunga la tine.

Edited by roco123

Roco tu esti obsedat cu chestia asta de bagatul banilor,intelege si tu ca nu toti avem pasiunea asta de a baga bani intr-o masina veche fara rost,adica cum am mai spus sunt de acord un schimb de consumabile,o piesa minora dar atat,tu nu realizezi ca nu toti avem aceiasi pasiune ca tine sa iei piese importante noi si sa te coste destul de mult,mie nu imi place decat strictul necesar,prefer sa fac altceva cu banii decat sa indop o rabla,tu nu ai decat sa faci treaba asta daca iti place asa ceva,poti sa o reconditionezi de la cap-coada daca vrei,e problema ta,dar nu condamna pe altii ca nu ''impinge'' sume mari de bani intr-o masina veche,iar la una noua scuza-ma ai faci schimbul de consumabile la nu stiu cate zeci de mii km dai atunci o suma de bani mai maricica dar sti ca ai terminat cu rahaturile astea de schimbat piese pt. nu stiu cat timp,eu vroiam sa ma folosesc de ea,la hipermarket,sa platesc facturi,sa ies cu ea unde am treba nu sa stau sa o tin ca pe un bibelou,da-o in masa daia e masina sa o rablagesti ca doar nu te casatoresti cu ea,asta e parerea mea,poate ca acum 5 ani gandeam altfel dar nu mai nene mi sa luat de rablamente,daia vroiam s-o dau pe un sedan 1.6 1.8 macar aia poate era mai practica sa ai dau folosinta,dar nu am primit nici o oferta sa ma incante si pe mine,ba una e compact,ba alta e cu suspensie sport,ba nu stiu ce,ce mai e e un mare rahat cu care banuiesc ca trebuie sa ma resemnez,salut.

Chiar daca o sa faci schimbul si o sa iei un E36 316 sau 318, o sa cada piese si la masina aia, pentru ca tot veche este.

Eu am un E46 din '99, am foarte mare grija de el, schimb de ulei si filtre la 7-8 mii de km, merg atent cu el, ocolesc pe cat posibil gropile, nu il forjez mai deloc, si tot mai pica cate ceva la el.

La orice masina mai veche de 4-5 ani trebuie sa fii pregatit sa faci investitii, nu stii ce o sa pice. Insa uit de toate lucrurile astea cand sunt la volan, pentru ca este masina pe care mi-am dorit-o ,si singura (dintre masinile pe care imi permit sa le intretin deocamdata) care imi provoaca un zambet de placere cand o conduc.

Ca sa poti sa faci treaba asta pe care o vrei tu, adica sa schimbi doar ulei si filtre si sa mergi fluierand cu masina, trebuie sa o cumperi noua, cu 0 km.

Parerea mea e ca ar trebui sa vinzi E36-le tau, sa mai astepti sa strangi bani, daca nu ii ai acum, si sa cumperi o masina cat mai noua de banii pe care ii detii, o masina gen Ford Fiesta, Opel Corsa, care consuma mai putin, este mai ieftina la piese si cat de cat mai practica (ma refer la garda la sol mai ridicata si suspensiile mai moi).

Edited by ktL745

Denaturezi ce am scris eu.

Nu trebuie sa schimbi piese bune.

Schimba ce deranjeaza la ea, ce e defect, nu numai eu schimb piese care pica la o masina, ci cam orice om normal.

Nu stau si cand pica ceva, caut sa vand masina ca... e mai bine, sperand ca asta noua n-are bube.

Este absolut necesar sa schimbi piese ce stii ca sunt praf, dar tu nu o faci, daca ma urc in masina ta, parca vad ca e un cazan pe roti.

Hai sa facem ceva, eu o sa merg spre Bucuresti acum, prin 10-12 Februarie, trec prin Pitesti, ne vedem? sa vad ce masina ai, sa vezi ce inseamna un e36 ingrijit, masina mea, normala, banala, nu iesita din comun, cu care merg pe oriunde, oricand, oricum. Nu ma lasa, nu frec cu ea, nu nimic.

Zi daca esti deacord, da-mi numarul prin PM, si te sun eu cand ajung in Pitesti.

Sunt tare curios.

Bogdy eu nu stiu sincer ce cauti tu pe forumul asta .Tu vorbesti de masini noi da tu ai cumparat o masina cu 1600e ,ce te astepti de la o masina de 1600e ???Tu n-ai bani sa schimbi 2 arcuri nu inteleg la ce ti-ai luat bmw??? Aceasi problema cu suspensiile am avut-o si eu dar am rezolvat o cu 200 lei .Daca tu nu ai bani sa schimbi 2 arcuri trebuia sa iti iei o dacia 1310 ca aia e sigur "masiva" si poti urca lejer borduri si sa o dai cu burta de pamant ca are scut de fier si nu are nimica.

Salut,Roco daca treci poate putem sa ne intalnim dar nu-mi face nici o placere sa aud ce ar trebui schimbat,ca nu are aia,aia....treburile astea le constat si eu la o adica,am fost astazi plecat cu ea,cealalta masina,de alta marca nu am avut-o la indemana,si trebuia sa merg vreo 5 statii de autobuz,am zis sa iau masina asta,cum s-o numi ea ca pe nume nu-mi mai vine sa-i spun,ingrozitor,erau bucati de sleauri netopite pe unele strazi,gropi in asfalt nu atat de mari...,mama cum facea masina,parca era o caruta cu roti de fier,mai ma intalneam cu vreo masina trebuia sa incalec pe margine anumite sleauri,atentie si acolo sa nu ating,plus zdrunciniturile cand luam viteza,nu mai puneam frana ca ma plictisisem sa merg din frana in frana,5 statii de autobuz sa iau ceva de la o cunostinta de la o farmacie,asta e masina,cu parcarea apropo,parchez intr-o parcare in stanga dreapta masini normale aliniate frumos,parchez o las la 50 de cm de bordura ,ma uit era cam iesita cu spatele in afara,ma urc din nou si ai dau usor sa o apropii de bordura la vreo 10 cm,celelalte masini erau inalte si erau cu botul peste bordura,bordura modesta ca inaltime si un tip mai sus imi spune ca sa dus la munte cu o asemenea masina,oare de ce sunt eu sortit asa in domeniul auto sa indur toate astea,oare de ce am eu ghinionul asta la masini second hand?ce o fi fost in capul meu la vremea respectiva sa iau un coupe si 2.0,cand as putut sa am un sedan chiar si 2.0 ,erau vechi dar....erau asa cum imi place-au,au fost la ''nasul'' meu aici in oras,doamne nu as mai lua asa ceva nici sa imi scoata cineva unghile cu un cleste,asta este,astept sa se duca sleaurile dar raman gropile si bordurile si parcarile,o sa mai am duc pe la niste baieti pe aici cu dezmembrari poate o fi adus un cazan donator cu suspensie stok.

Pe mine nu ma intereseaza situatia masinii in sine, daca e praf sau nu.

Ma intereseaza sa vad ce suspensii le numesti tu incomode, cat de jos e lasata masina, etc.

Poate ai un drop de 80mm fata, ceea ce e enorm de mult, si e foarte incomod la condus, insa la multi oameni le place ca da bine, mie unu... NU.

Dupa suspensii am vazut ca ai ceva ieftin, naspa... Astea in general sunt extrem de tari, foarte incomode omului ce nu cauta sportivitate.

Sunt facut sa conduc o masina noua,curata,pasticuri noi,confortabila,fiabila,sa ma casco la ea,daca e vreo problema ceva ma duc intr-un service, curat cu termopane nu in ''grote si pesteri,beciuri'',imi schimba piesa si cu asta basta,suna frumos nu?stiu...macar eu aspir la ceva mai bun pe cand tu.....Asgard.....,ok,am inteles,astea sunt posibilitatile,dar macar sa aspiri ma la ceva mai bun,dartu te complaci in situatia asta si pe langa asta mai zici ca....tu conduci un bmw,ok dar si in sate am vazut bmwuri ca al tau sau ca al meu,si carau cu ele......,oare aia se simt asa mandri ca tine?:)totusi hai sa fim seriosi prea amplifici chestia asta cu condusul unui bmw,pe bune.......fi un pic mai realist,salut.

Ok hai sa lamurim unele lucruri:

1)pe langa "cazanul asta pe roti de bemveu" mai am si un vw polo din 2007 (era inca in garantie cand l-am luat) si e cu casco si tot ce aberezi tu, dar sincer mai bine ma simt in motanul meu... deci faza cu complacutul pica.

2)eu nu imi aleg un service dupa cate termopane are, ci dupa ce mecanici sunt in el.. sincer daca un mecanic se mira ca un e30 sau e36 ingrijit ca mai functioneaza, e un retardat care trebuie sa se lase de meserie

3)sunt foarte mandru de bmw meu pentru ca e o masina speciala, care ma reprezinta si pe care nici in vecii vecilor n-o poti compara cu e36-urile de 1000e ,eventual inscrise pe bulgaria, pe care le gasesti la sate (are rost sa spun si de ce?)

4) eu nu imi repar masina pe genunchi, o singura data am ales piese sh (o pompa de servo-directie) pentru ca m-am grabit, si acum imi pare rau si fac tot posibilul sa imi pun una noua cat mai repede posibil.

5) Da am fost la munte si la mare, si am si iesit cu ea din tara si merg cu "cazanul" meu oriunde si oricand fara sa am nici un stres, si stii de ce? pentru ca spre deosebire de tine eu ma pot baza pe masina mea.

PS: daca tot ti se pare cazan masina ta n uinteleg de ce nu o duci la remat, si iti dai avans pentru un logan nou, poate il prinzi la vreo oferta de pret.Bafta

sincer daca un mecanic se mira ca un e30 sau e36 ingrijit ca mai functioneaza, e un retardat care trebuie sa se lase de meserie

+1

poate acei mecanici se mira deoarece la scoala unde au invatat ei mecanica, li s-au predat numai "chestii" referitoare la unele "masini de masini" si nu cunosc cum sa faca o "interventie" la o masina "rudimentara" (gen e30 sau e36)! :)

poate acei mecanici se mira deoarece la scoala unde au invatat ei mecanica, li s-au predat numai "chestii" referitoare la unele "masini de masini" si nu cunosc cum sa faca o "interventie" la o masina "rudimentara" (gen e30 sau e36)! :)

au invatat mecanica la cursurile de operator PC, gen click ,next, next, yes, finish si gata au diagosticat masina, treci si schimba piesele. Si pe urma te miri de ce ai schimbat juma de masina si inca n-ai scapat de problema cu care te-ai dus la ei. Raspunsul lor fiind: aaa pai lasa ca si alea trebuiau schimbate ca erau pe moarte, ca asa zice testeru'

Edited by Asgaard

Salut,Roco daca treci poate putem sa ne intalnim dar nu-mi face nici o placere sa aud ce ar trebui schimbat,ca nu are aia,aia....treburile astea le constat si eu la o adica,am fost astazi plecat cu ea,cealalta masina,de alta marca nu am avut-o la indemana,si trebuia sa merg vreo 5 statii de autobuz,am zis sa iau masina asta,cum s-o numi ea ca pe nume nu-mi mai vine sa-i spun,ingrozitor,erau bucati de sleauri netopite pe unele strazi,gropi in asfalt nu atat de mari...,mama cum facea masina,parca era o caruta cu roti de fier,mai ma intalneam cu vreo masina trebuia sa incalec pe margine anumite sleauri,atentie si acolo sa nu ating,plus zdrunciniturile cand luam viteza,nu mai puneam frana ca ma plictisisem sa merg din frana in frana,5 statii de autobuz sa iau ceva de la o cunostinta de la o farmacie,asta e masina,cu parcarea apropo,parchez intr-o parcare in stanga dreapta masini normale aliniate frumos,parchez o las la 50 de cm de bordura ,ma uit era cam iesita cu spatele in afara,ma urc din nou si ai dau usor sa o apropii de bordura la vreo 10 cm,celelalte masini erau inalte si erau cu botul peste bordura,bordura modesta ca inaltime si un tip mai sus imi spune ca sa dus la munte cu o asemenea masina,oare de ce sunt eu sortit asa in domeniul auto sa indur toate astea,oare de ce am eu ghinionul asta la masini second hand?ce o fi fost in capul meu la vremea respectiva sa iau un coupe si 2.0,cand as putut sa am un sedan chiar si 2.0 ,erau vechi dar....erau asa cum imi place-au,au fost la ''nasul'' meu aici in oras,doamne nu as mai lua asa ceva nici sa imi scoata cineva unghile cu un cleste,asta este,astept sa se duca sleaurile dar raman gropile si bordurile si parcarile,o sa mai am duc pe la niste baieti pe aici cu dezmembrari poate o fi adus un cazan donator cu suspensie stok.

bogdyy, de ce nu pui tu o poza sa vedem si noi cat e de lasata masina incat este inutilizabila dupa cum afirmi tu? :)

Bobo masina nu este la extrem cum sunt unele de joase,bine nu vreau sa-mi amintesc de anumite specimene,se vede la pragul din fata stanga-dreapta la a mea,e o chestie si optica parca este oloaga masina am mai spus-o defapt orice e36gen ca al meu parca este olog,are a handicap locomotor si din fata cand o privesti mai de departe nu i se vad rotiele pt. ca ele vin bagate sub aripi,bun facand abstractie de chestia care tine de aspect, la gropi e o chestie ciudata dar asemanatoare cu orice suspensie sport,la partea din fata am arcuri rosii cu spira deformata,in momentul cand dau intr-o groapa lanseaza extrem de putin si se blocheaza si atunci parca se rupe masina,nu-si face cursa ca un arc normal,daca groapa este mare as face cursa mai mare,aia o poti numi suspensie,sa te protejeze,sa te simti ca intr-o masina,sa atenueze socurile,eu oricum ma consider cu masinile second hand extrem de ghinionist,ma dar din 2 rele astea..... bun e masina rigida, dar macar sa fi fost inalta, as fi trecut mai usor peste aceste inconveniente,as fi suportat mai usor, dar si joasa si sa se comporte asa pai asta e trasura nu e masina,imi este la propriu sila sa merg cu ea,pur si simplu imi este sila,la toate astea se mai adauga si vechimea ei,vechime care si aia are ''pretul'' ei,imi este necaz si ciuda cand merg in trafic si vad celelalte marci de masini si ai consider norocosi ca nu au asa ceva,bani aruncati degeaba pe un moft prostesc de-al meu de care acum regret.