Jump to content

bmw 320 2002 150 cp vs bora 2003 131 cp

p3tric

Recommended Posts

Revenind la topic: amandoua motoarele alese (320 D si 1.9 TDI 131 CP) sunt vechi ca tehnologie si au turbina cu geometrie fixa (adica turbo lag mare).

BMW-ul e mai rapid pe 0-100. Amandoua motoarele sunt fiabile si au consum mic.

Aoleu... error error......

Toate motoarele TDI de la VAG (cel putin de la generatia la care ne referim in postul asta, in sus) au geometrie variabila la turbo :) , mai exact: variable turbine geometry turbocharger (VGT).

La BMW, la fel.

PD-urile de la VAG sunt mai brutale decat CR-ul de la BMW si probabil de aceea se simte "ruperea" mai puternic la Bora.

Acum sa analizam niste date tehnice mai in detaliu:

- TDI-ul are doar 2 supape pe cilindru - SOHC, pe cand M47 are 4 supape - DOHC

- raportul putere/greutate este net favorabil pentru Bora, de aici si forta G mai puternica :lol: :

• 320d - 99.3 CP/tona
  • Bora - 111.5 CP/tona

- viteza maxima este identica: 216 km/h

- 0-100 km/h:

• 320d - 8.9 s
  • Bora - 9.0 s

In concluzie, de ce BMW e mai tare la un capitol, iar Bora la altul, etc. etc., asta depinde de multi factori.

Edited by Risti

• Replies 382
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pai acuma se cam deviza de la subiect , lasati sa mai castige si alte masini . Deja se compara calu cu magaru , ca sa vedem totusi ce diferenta este intre ele puneti un BMW 320D de 150 Cp si o Bora 1.9 TDI de 150 CP BMW 320D vs BORA 1.9 TDI si se vede diferenta care este intre ele care este de 0.1 sec , este o egaliate clara cea ce deja tine de piesa care este intre scaun si volan .

Pai acuma se cam deviza de la subiect , lasati sa mai castige si alte masini . Deja se compara calu cu magaru , ca sa vedem totusi ce diferenta este intre ele puneti un BMW 320D de 150 Cp si o Bora 1.9 TDI de 150 CP BMW 320D vs BORA 1.9 TDI si se vede diferenta care este intre ele care este de 0.1 sec , este o egaliate clara cea ce deja tine de piesa care este intre scaun si volan .

De ce sa comparam o Bora tdi 150 cand in acest topic e vorba clar de Bmw 320d 150 cu bora tdi 130??

Dan_316i - Nu e acelasi lucru tu acolo ai dat bora de 130Cp , eu de 150

alexnos - pai atunci sa fie toti on topic , pentru ca deja au aparut daciile , eu am zis sa le luam de la egal la egal pentru ca asa mi se pare corect , sau asa nu mai merge treaba , si sa fim seriosi pe forum bmw o sa castige in proportie de 90 % intodeauna BMW-ul indiferent de ce masina se discuta , si viceversa pe alte forumuri

Eu am avut un passat 1.9 TDI 100 CP . si ma tot rodea curiozitatea sa fac o liniutze cu E90 318i 129 Cp al meu . Zis si facut i am dat vw lu sormea si am mers sa ne dam. 0-100 clar o lasam in spate dar 80-160 este cu totu alta problema de la 80 la 120 am stat una langa altam porma am depasit o.

Turbina de la VAG intra foarte brusc si trage mai de jos ca cea de la E46, sa zic asa trage cam de la 1500-2900 dupa doar zgomot :).Oricum eu consider vw o marca mai fiabila decat bmw . Am un vw passat v6 2.8l tiptronic 193 cp 2004 are ~55000km si am schimbat doar un furtun......... + reviziile normale.La celalat passat 1.9 TDI 100 doar un burduf pe cand la E90 .......ma ia durerea de cap daca stau sa ma gandesc cate interventii a avut in service pe garantie

am vazut ca ai masina la vanzare..... te-a stresat asa tare ala cu bora lui incat te-ai hotarat s-o vanzi! :)

Nu cred ca o mai dau. Merge prea bine. Asta a fost prima impresie ca nu ma lasa in scaun cum am vrut. Reciteste topicul cu vanzarea.

MII DE SCUZE TUTUTOR PE CARE I-AM OFENSAT.

PROPUN SA SE INCHIDA TOPICUL ASA CUM E .

O SA MA LAMURESC EU CU BORA AIA:p. MS TUTUTOR DE INCURAJARI, DESCURAJARI , SI ALTELE.

Eu abia acum am observat ca e vorba de Bora de 131 CP.

Sorry pentru greseala... oricum, dupa cum zice si BESTL33, sunt cam egale la aceeasi putere, 150, difera doar calitatea pieselor, interiorul, tinuta de drum, confortul, accesibilitatea comenzilor, pretul achizitiei/service-ului, etc.

Eu abia acum am observat ca e vorba de Bora de 131 CP.

Sorry pentru greseala... oricum, dupa cum zice si BESTL33, sunt cam egale la aceeasi putere, 150, difera doar calitatea pieselor, interiorul, tinuta de drum, confortul, accesibilitatea comenzilor, pretul achizitiei/service-ului, etc.

NO PROBLEM RISTI. DAR NU TREBUIE SA NE LUAM DUPA 0.1 SEC IN REALITATEA NU SE REFLECAT CHIAR ASA. DIFERENTA E MULT MAI MARE DAR NU STIU INCA IN FAVOAREA CUI.

DE CE NU O FI PE YOUTUBE BORA 131 SAU 150 CV VS BMW 150 CV , CAT E INTERNETUL DE MARE, DOAR E VORBA CA ORICE VREI GASESTI PE INTERNET.??///

BAFTA LA TOTI SI NU EXAGERATI CU LINUTELE , NU VREAU SA FIU EU VINOVAT DACA PATITI CEVA. STATI CUMINTI CA NU E BINE. SI DA AICI E VB DE MANDRIE DINTRE MINE SI EL. AM VRUT SA IMI IAU MASINA PESTE A LUI LA APROX ACELASI PRET. DACA EL SI-A LUAT PRIMUL EU AVEA SA CUMPAR 1310? CU CE MA LAUDAM? :)) DESI STIU CA NU E FRUMOS.

oficial topicul asta mi se pare unul gen "Bruzli il bate pe vandam". Sincer nu inteleg de ce nu se inchide, e clar ca n-o sa se lamureasca nimic si e alta discutie interminabila in care ne incurcam in cifre.

ontopic: Prietene daca tot vrei sa aflii care fuge mai tare, ia-ti tovarasul si dati-va... da-i in goarna o data , de 2 ori, de 3 ori, de cate ori e necesar sa va lamuriti care e mai rapida(sau care stie sa conduca mai bine). Sau tu de fapt astepti sa se dea altcineva de pe forum si apoi sa iti faca rezumat? E penibil, serios..

2) Am mers cu bora de care spun si ma lasa in scaun in orice viteza aproape fata de bmw. Scrie pe Bora sport edition si e de la sfarstiul lui 2003 si are 131 cp. Bmw e din 12.11.2001 mai exact si are 150 cp. Dar parca bora e mai nervoasa.

Topic fara rost dar...am observat motivul pentru care bora rupea fashul la 320d.......scria sport edition :lol: ....si avea probleme cu nervii :) .

Ca sa poata sa doarma colegul nostru linistit.... ma ofer eu sa ma "duelez" cu o bora.... astept provocarea.... :)

Salut , eu sunt fost posesor de BMW si actual posesor de bora , oricand am curajul sa ma dau cu un 320D , prieteni stiu de ce. Inca ceva , mi se pare "normal" ca aici pe forumul de bmw , ca posesori de bmw sa zica ca o bora ar putea face un bmw si viceversa pe vw forum

Heheh eu as face o liniuta cu tine (prietenii stiu de ce) dar distanta e cam mare intre noi.

E cam aiurea topicul asta, s-a intins pe 10 km degeaba. Nici macar 320D-ul de 136 nu o ia de la Bora 1.9TDI, ba mai mult in practica nici macar de la cel de 2l. Despre fiabilitate nu pot zice decat ca BMW face niste motoare excelente, depinde foarte mult si de " EXPLOATATOR ". Am intalnit soferi care sunt in stare sa distruga si un motor de Caterpillar.

:) Cum aiurea, daca esti asa destept de ce nu aduci dovezi video cu ce afirmi.

Cred ca datele tehnice date de constructori spun totul, deci din punctul meu de vedere topicul asta e un bull shit.

O SA MA LAMURESC EU CU BORA AIA:p. MS TUTUTOR DE INCURAJARI, DESCURAJARI , SI ALTELE.

Mai bine te lamuresti in ce conditii e masina ta, chiar si un sofer schiop la volanul 320D-ului nu are cum sa piarda.

BTW: 320D nu discuta cu un Golf de 2.0 TDI, masina mai usoara si mai puternica decat Bora aflata in cauza.

BTW: 320D nu discuta cu un Golf de 2.0 TDI, masina mai usoara si mai puternica decat Bora aflata in cauza.

daca e vb de acelasi motor pus pe leon , de 170 cai.. cred ca te cam inseli

Nu vorbeam de cel cu 170 cai, ci de cel de 140. Cred ca ambele motoare sunt identice, alte soft-uri, insa daca resoftezi 320-ul nu-i sta veun TDI de 2l in fata.

Bai, dar voi nu vedeti ca owner-ul topic-ului a ales deja si a solicitat inchiderea topic-ului.

Voi tot continuati cu comparatii aberante, deja ati ajuns si la leon... :)

era vb de motor, nu de masina in sine... stii ca astia de la vag au obiceiul sa foloseasca acelasi tip de motor si pe seat si pe vw si tind sa cred ca si pe unele audi-uri

Bai, dar voi nu vedeti ca owner-ul topic-ului a ales deja si a solicitat inchiderea topic-ului.

Voi tot continuati cu comparatii aberante, deja ati ajuns si la leon... :)

era vb de motor, nu de masina in sine... stii ca astia de la vag au obiceiul sa foloseasca acelasi tip de motor si pe seat si pe vw si tind sa cred ca si pe unele audi-uri

Logic, ca doar apartin de VAG, ca si Audi, Skoda, Bugatti, etc.

oficial topicul asta mi se pare unul gen "Bruzli il bate pe vandam". Sincer nu inteleg de ce nu se inchide, e clar ca n-o sa se lamureasca nimic si e alta discutie interminabila in care ne incurcam in cifre.

ontopic: Prietene daca tot vrei sa aflii care fuge mai tare, ia-ti tovarasul si dati-va... da-i in goarna o data , de 2 ori, de 3 ori, de cate ori e necesar sa va lamuriti care e mai rapida(sau care stie sa conduca mai bine). Sau tu de fapt astepti sa se dea altcineva de pe forum si apoi sa iti faca rezumat? E penibil, serios..

NU AR STRICA SA SE DE-A SI ALTU. CA POATE AU DRUMURI MAI BUNE MAI LUNGI, AMI LATE SI FARA GROPI. MS SI ASTEPT UN REZULTAT CA DOAR SI VOI AVETI BEMVEURI.:)

pai eu m-am dat si am scris mai sus.............. tu ai mai ramas :)

VAD CA AI SCRIS MAI SUS CITEZ: eu am facut passat 2000tdi 4motions asta vara cu 320d. adica l-am facut varza, nici macar nu pot spune ca a fost stransa cursa. si am un prieten care are la fel un passat 20tdi cu cutie dsg si e slabut. ai senzatia ca zbori cu el insa realitatea e alta. si totusi cred ca cutia dsg de la vag este mult superioara celei manuale de la bmw...... cel putin asa arata testele celor de la topgear. e cu cateva secunde mai rapida. un passat 2000tdi are aceasi cuplu cu 320d insa plaja de turatie este mult mai mica.

DAR CU CE MASINA AI FACUT CVA NU AI SPECIFICAT. NORMAL CA DACA AI 200 CV IL FACI DAR OARE AI 150 CV.

320d 150 de cai.

S-a spun ca te cred desi cred ca te-a lasat ala ca sa te dai smecher cu bmw-eu (glumesc). O sa incerc sa ma dau cu bora aia cu prima ocazie :). Va rog nu ma blamati dar chiar nu prea avem unde sa ne dam in zona si sa mergem special undeva nu prea am avut timp.