Jump to content

bmw 320 2002 150 cp vs bora 2003 131 cp

p3tric

Recommended Posts

nu cap de pluta...e masina mea personala facuta cadou la 18 ani :twoup:

Ti-am spus ca esti previzibil :). Si mai sus comentai ca nu primesti raspunsuri inteligente...oricum...esti cu frustrarea la maxim vad...asa de rau iti merge pluta?

am primit...pt ca slava Domnului mai sunt si oameni inteligenti pe forumul asta...spre deosebire de tine.....in fine...mi`a parut bine de cunostinta

Si mie...oricand incantat sa intalnesc un om care contrazice cifrele oficiale scrise in cartea tehnica de BMW :) .

Pai unele cifre chiar sunt de contrazis daca e sa o luam "grosso modo", cata lume sta in consumul dat de fabrica ? Eu unul nu.

Deci sunt cifre care pot fi contrazise.

• Replies 382
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

nu cap de pluta...e masina mea personala facuta cadou la 18 ani :twoup:

Ti-am spus ca esti previzibil :). Si mai sus comentai ca nu primesti raspunsuri inteligente...oricum...esti cu frustrarea la maxim vad...asa de rau iti merge pluta?

am primit...pt ca slava Domnului mai sunt si oameni inteligenti pe forumul asta...spre deosebire de tine.....in fine...mi`a parut bine de cunostinta

Si mie...oricand incantat sa intalnesc un om care contrazice cifrele oficiale scrise in cartea tehnica de BMW :) .

Pai unele cifre chiar sunt de contrazis daca e sa o luam "grosso modo", cata lume sta in consumul dat de fabrica ? Eu unul nu.

Deci sunt cifre care pot fi contrazise.

Ma citez: "Cifre false sau puse in conditii extreme sunt...de exemplu la consum...pun un consum mai mic din motive de marketing...consum ce poate fi obtinut, dar numai daca mergi precum melcul. Insa ce motiv ar avea sa puna o cifra ce sugereaza o performanta mai proasta a motorului decat este in realitate? "

Da ai dreptate...sunt cifre false puse acolo...insa nu in sensul de a diminua performanta ci de obicei in sensul de a umfla artificial performata motorului. La asta ma refeream prin a contrazice.

Ai dreptate si tu. Caut acum niste cifre de genu asta, parca la Audi A4 de 3000tdi.

Producatorul va tinde tot timpul sa umfle cifrele ca sa atraga privirile cumparatorului....marketing pur si simplu. Insa nu cred ca ar indrazni vreodata sa puna o cifra in carte care sa sugereze o performanta mai slaba decat poate in realitate motorul. Orice cumparator isi face mai intai decizia pe foaie...daca ii convine ce vede acolo, abia dupa merge la un test-drive. Niciun producatorul nu ar vrea sa fie eliminat inca din stadiul "foaie".

Daca greseala ar fi fost in sensul ca in carte scrie 9.9 sec iar masina in realitate nu poate mai jos de...sa zicem 10.5 atunci da...e o contrazicere pertinenta si normala.

Insa in cazul de fata SilviuSLV spune ca in realitate masina lui face mai jos 9.9. Adica producatorul a facut un anti-marketing...si-a dat singur cu tesla-n....stiti voi unde. In cartea tehnica a masinii mele(2004) scrie ca 320i face 100 in 9.6 sec...insa tot e sub 320d.

Cat despre faza cu am facut linutza cu prieteni cu 320d si i-am facut ,nu prea e valabila oricand. Depinde de sofer si de starea tehnica a masinii. Asa cum am mai spus...si eu(cu 318d) am facut liniutza cu un 318i si l-am facut. Intamplarea face ca si eu sa am un 318i si sa stiu ca face 318d oricand.

Eu propun asa pentru SilviuSLV. Intr-o seara mergi pe un drum gol si faci un sprint pe care-l filmezi din masina...pe inregistrare vedem exact cat a durat un 0-100. Apoi daca se ofera cineva sa faca acelasi lucru cu un 320d stock...si barabim barabum, problema rezolvata amiabil!

http://autozone.phg.ro/showroom_model_edit...3.0_TDI_quattro

5.9 secunde ????????????????????

Altceva nu am gasit deocamdata. Stiu ca a fost o emisiune la promotor unde se facea un versus cu :

http://autozone.phg.ro/showroom_model_edit...mp;editie=330xd

Eu din cate vad acolo pleaca la secunda 4 si atinge 103 la secunda 11. Frame by frame ar veni 100 la 10.7. Deci 10.7-4=6.7sec.

Ai dreptate si tu. Caut acum niste cifre de genu asta, parca la Audi A4 de 3000tdi.

Eu propun asa pentru SilviuSLV. Intr-o seara mergi pe un drum gol si faci un sprint pe care-l filmezi din masina...pe inregistrare vedem exact cat a durat un 0-100. Apoi daca se ofera cineva sa faca acelasi lucru cu un 320d stock...si barabim barabum, problema rezolvata amiabil!

Asa am zis si eu. Am eu cateva de cand am luat masina. Singur cu jumatate de rezervor, respectiv 2 in masina, 3 sferturi rezervor si vreo 30l de apa :)

Intr-unu se aude scart la plecat. Sunt putin interpretabile, dar sigur am scos 9 sec.

Pentru exactitate, ar trebui mai intai sa vada (filmeze ) raportul turati/viteza in treapta in care atinge 100 pentru ca in plin demaraj kilometraju ramane putin in urma. Am observat asta tot in filmulet, unde, la sfarsit, cand calcasem deja ambreiajul, turatia scadea si viteza mai crestea un pic.

Mai am filmulet cu "ralanti-100" intr-a 3-a - cam 12-13 secunde

Edited by lucian81v

Asa am zis si eu. Am eu cateva de cand am luat masina. Singur cu jumatate de rezervor, respectiv 2 in masina, 3 sferturi rezervor si vreo 30l de apa :)

Intr-unu se aude scart la plecat. Sunt putin interpretabile, dar sigur am scos sub 9 sec.

Pentru exactitate, ar trebui mai intai sa vada (filmeze ) raportul turati/viteza in treapta in care atinge 100 pentru ca in plin demaraj kilometraju ramane putin in urma. Am observat asta tot in filmulet, unde, la sfarsit, cand calcasem deja ambreiajul, turatia scadea si viteza mai crestea un pic.

Scuze...am si uitat, ca doar am citit cand ai propus. Ar fi cea mai corecta rezolvare a misterului :) !