Jump to content

cum este bine sa speli motorul?

Mr_Cobra2k4

Recommended Posts

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eu nu ĂŽnĂželeg partea cealaltĂŁ: de ce sĂŁ-l speli?

Adicã suferi foarte mult ºtiind cã motorul este murdar, trebuie sã-Þi etalezi motorul În cercul tãu de prieteni sau sughite mecanicul când Îl vede aºa murdar? Cã nu ÎnÞeleg!

Pe mine mã doare'n cot cum aratã motorul, atâta timp cât funcÞioneazã În parametrii optimi...

Interiorul maºinii trebuie sã fie impecabil pentru cã acolo stai când foloseºti maºina, mã rog ºi exteriorul sã fie cât de cât În regulã.

Mãcar dacã ar fi murdar motorul În adevartul sens al cuvântului, dar este plin de praf, doar atât.

Nu am fĂŁcut referire absolut la nimeni. PĂŁrerea mea este obiectivĂŁ!

am dat o data cu jetul, dar am cautat sa rezolv cu o carpa bumbac + servetele umede + multa rabdare

am incercat si eu cu servetele umede (alea speciale pt curatat plasticele la masina) si e mult mai ok decat metoda mea cu carpa umezita in ulei :lol:

ca sa adaug un motiv pentru curatarea motorului: e o metoda buna de a face cunostinta cu motorul masinii tale. cand stergi fiecare plastic si furtun in parte incepi sa fi mai constient de ce e pe-acolo. Nu te mai uiti la motor ca la spagheti monster. In plus, ai ocazia sa descoperi suruburi lasate nestranse de cei de la banat car dupa ce-ti schimba un senzor :)

Adicã suferi foarte mult ºtiind cã motorul este murdar, trebuie sã-Þi etalezi motorul În cercul tãu de prieteni sau sughite mecanicul când Îl vede aºa murdar? Cã nu ÎnÞeleg!

Pe mine ma deranjeaza daca este murdar.Nu stiu de ce, si in casa sterg praful, dau cu aspiratorul, nu pun mizeria sub covor.

Parerea mea.

Pe mine ma deranjeaza daca este murdar.Nu stiu de ce, si in casa sterg praful, dau cu aspiratorul, nu pun mizeria sub covor.

Parerea mea.

Parerea mea.

Comparaţia asta este cel puţin deplasată.

Am specificat mai sus ce mă interesează să fie curat la o maşină şi ce ĂŽnseamnă pentru mine un motor murdar.

Că dacă ai scurgeri de la tot felul de fluide din diverse motive, normal că arată ca porcu motorul, ca şi la dacia 1300 sau alte vechituri.

La chestiunea asta cu spălatu' se poate aplica o vorbă foarte bună din popor: de ce să mă leg la cap dacă nu mă doare!?

Edited by Risti

Nu este deloc deplasata, este masina mea si o tratez ca atare.Eu mai verific uneori si uleiul la motor, mai pun solutie pentru spalatorul de parbriz, nu imi place sa ma murdaresc sau sa vad motorul jegos.Dar nu ma deranjeaza deloc daca tu nu il speli deloc, chiar nu ma intereseaza.

Nu ai ĂŽnĂželes la ce m-am referit ĂŽn comparaĂžie. Forget it.

Nu ĂŽnĂželeg cum reuÂşeÂşti sĂŁ te murdĂŁreÂşti cand verifici uleiul sau completezi cu soluĂžie?? :lol:

PĂŁi este logic sĂŁ nu te intereseze deloc dacĂŁ eu nu-l spĂŁl deloc Âşi totuÂşi nu am deloc mizerie pe motor. :)

[PĂŁi este logic sĂŁ nu te intereseze deloc dacĂŁ eu nu-l spĂŁl deloc Âşi totuÂşi nu am deloc mizerie pe motor. :)

Pai tu probabil ai Audi si mergi cu el intr-un oras acoperit cu o cupola de sticla.Pe langa asta cei de la Audi au capacul ala de la motor destul de destept, care este incarcat cu particule pozitive si bineinteles ca aceste particule resping particulele de mizerie care evident au sarcina negativa. :lol:

si eu curat motorul singur folosind carpe de bumbac si substante, mai nou am o perie mica cu coada lunga care ajunge pe unde mana nu poate. fac asta cam de 2 ori pe an la modul mai serios. motorul se pastreaza destul de bine, avantajul de a face asta dupa parerea mea e ca poti vedea din timp daca incepi sa ai probleme cu vreo garnitura si mai e si aspectul de curat. am inteles ca si racirea se face mai bine daca e curat.

[Păi este logic să nu te intereseze deloc dacă eu nu-l spăl deloc şi totuşi nu am deloc mizerie pe motor. :lol:

Pai tu probabil ai Audi si mergi cu el intr-un oras acoperit cu o cupola de sticla.Pe langa asta cei de la Audi au capacul ala de la motor destul de destept, care este incarcat cu particule pozitive si bineinteles ca aceste particule resping particulele de mizerie care evident au sarcina negativa. :)

De ce combini 2 topic-uri? :)

De fiecare dată când ajung la mecanic, o dată sau de două ori pe an, pe lângă ce mai schimbă el la maşină, se ocupă şi de partea optică a motorului.

Şi atunci de ce sa-mi bat eu capul şi cu treaba asta??? Am discutat cu el problema cu pricina, am stabilit nişte "reguli" şi gata.

Şi eu verific periodic uleiul, nu că nu m-aş putea baza pe senzorul de nivel, dar ce-i sigur e sigur şi atunci mai trag un ochi aşa mai atent prin toate zonele motorului.

Edited by Risti

Eu nu ma complic cu jet de apa. Bag aspiratorul cu o perie subtire ca sa scot tot praful din zonele pe unde acesta se depune in cantitati mari(de exp sub galeria de admisie), apoi "suflu" cu aer comprimat ca sa nu ma ramana nici pe la colturi. Blocul motor il curatz cu solutie de curatat motorul sau solutie de curatat carburatoarele. Plasticaraia o dau cu spray de curatat mobila care ajuta si la respingerea prafului. Acest lucru il fac cam o data pe luna daca are masina noroc si e cald afara(daca nu...astept sa se incalzeasca...de curatare tot nu scapa)....pe timp de iarna imi pare rau, da sta cu praful pe ea, curatz doar plasticaraia ca sa arate cat de cat prezentabil cand deschid capota sa mai verific lichidele. Sunt si spalatorii care au program de spalare motoare special insa costa mult. In Iasi era una insa pe la poarta lor treceau numai Lambo, M5-uri, Chayen-uri, 7ar-uri, S-uri, A8-uri si tot tacamnul.

• 1 month later...

Baieti, toti ati pomenit de jet de apa si de spalatorii (cu jet de apa) dar s-au inventat spalatoriile ecologice, cele cu aburi. De astea ce ziceti?

Eu unul am inteles ca un motor functioneaza excelent cu murdaria aia specifica lui.

Daca unii se murdaresc si vor sa-l spele ...bv lor. Eu mia bine l-as lasa asa. Eventual cu o carpa umeda.

Bafta

Baieti, toti ati pomenit de jet de apa si de spalatorii (cu jet de apa) dar s-au inventat spalatoriile ecologice, cele cu aburi. De astea ce ziceti?

Eu unul am inteles ca un motor functioneaza excelent cu murdaria aia specifica lui.

Daca unii se murdaresc si vor sa-l spele ...bv lor. Eu mia bine l-as lasa asa. Eventual cu o carpa umeda.

Bafta

+1 Cu aburi se spala cel mai bine si nu risti sa ajungi cu presiune pe unde nu trebuie.

Si mie imi place sa am motorul curat, asa pot depista orice nu e la locul lui sau daca apar pierderi de lichide.

Orice mecanic apreciaza cand are de lucru la o masina si vede ca motorul e curat/spalat.

n-am spalat in viata mea la nicio masina, dar parca nici n-a fost cazul. e doar praf pe acolo pana la urma, poate doar daca ai ceva defectiuni si sunt urme de ulei sau mai stiu eu ce sa merite.. altfel nu vad rostul deranjului... oricum, pana la urma vorbim mai degraba de cateva capace de plastic pe care mi le pot sterge si cu o carpa umeda, cred... nu mai sunt atatea chestii expuse ca la masini vechi.