Jump to content

BMW Adventure Trip to Namibia

Courage

Recommended Posts

BMW Adventure Trip to Namibia

Ok, am tot cautat informatii despre acest program, dar in afara de un film pe Youtube, nu prea am gasit alte informatii.

Pare interesant, pentru o calatorie in locuri salbatice/exotice.

Intrebarea este de unde pot afla mai multe informatii (astept acum de la BMW Romania) si daca a fost cineva in acest program?

True freedom can be experienced where all boundaries are overcome. The BMW Adventure Trip to Namibia provides an exciting adventure which uniquely combines creature comforts with the pure magic of wildlife. In the BMW X5 you explore one of the most fascinating landscapes in the world. Guided by satellite navigation, you set off through diverse terrain: over gravel and sand tracks, through canyons and dried river deltas and along steep mountain passes and magnificent coastal roads. Even when you get out of the BMW X5 you will be fascinated: whether out in a boat looking for dolphins or setting out on a rhinoceros safari, on the BMW Adventure Trip to Namibia you will leave your everyday routine behind you. You will especially appreciate this when you stay at high-class ranches and farms where you will savour the very finest African cuisine and spend the evening at the bar or by the pool, looking back over the events of the day in your thoughts or in discussion with other trip participants.

Trip destination:

The BMW Adventure Trip to Namibia takes place in Namibia, Africa.

* Namibia

Duration/number of participants:

8 days (incl. day of arrival and departure)/max. 12 participants per group

Vehicles:

Current BMW X models are used on this adventure trip.

* BMW X5

Price includes:

7 overnight stays with full board with single room in selected accommodations, transfers, team support, English-speaking travel guide, program of activities with local highlights, insurance

Price:

3,850.00 EUR

Edited by Courage

• 10 months later...

Pana la urma am fost in aceasta aventura; a fost incredibil!

Am scris aici jurnalul aventurii.

BMW X5 Adventure Trip - Namibia

14-22 Noiembrie 2010

Introducere

Totul a inceput in noiembrie 2009, cand cautam febril informatiile despre cursurile BMW de pilotaj pe zapada de pe lacurile inghetate ale Suediei.

Bine ascunse pe site-ul BMW am gasit informatii despre BMW X5 Namibia Adventure Trip.

Namibia... suna exotic, salbatic, seducator, asa ca mi-am propus sa vad Africa.

S-a dovedit o alegere inspirata, asa ca aveti rabdare sa cititi pana la sfarsit.

Am inceput demersurile din luna Martie, cand am aflat ca pentru cursa Air Namibia (Frankfurt - Winhoek) de pe 14 Noiembrie avionul era deja plin!

Am hotarat sa ajungem mai devreme cu o zi, iar acest lucru s-a dovedit o decizie excelenta, deoarece drumul este lung si obositor. (14 ore de zbor si 4 ore escala).

Pentru ca traim in Romania, a trebuit cu o luna inainte de plecare sa aplic pentru viza la consulatul Republicii Namibiei din Austria, iar asta a fost o aventura in sine, pentru ca s-au cerut o multime de informatii, poze, formulare si confirmari ale rezervarilor din Namibia.

Doar costul obtinerii vizei a fost cca 300 EURO? (viza 45 euro, DHL si transferul bancar 250 EUR)

Cand te gandesti la Africa, automat iti vin in minte probleme, mizerie, foamete si boli exotice, dar nu este cazul Namibiei.

Namibia este o tara cu o suprafata imensa si cu o populatie de cca 2.1 milioane de locuitori, ceea ce face ca densitatea oamenilor/kmp sa fie foarte mica (pe locul 2 dupa Mongolia).

Fosta colonie Germana, Namibia, este supranumita acum "Mica Germanie", iar influenta germana se simte inca puternic si cu efecte benefice din punct de vedere al civilizatiei.

Orice persoana din Namibia vorbeste engleza si germana.

Pentru Namibia nu este nevoie de vaccinuri speciale, decat daca vizitati nordul tarii (Parcul national Etosha), iar atunci e recomandata vaccinarea contra febrei galbene si administrarea preventiva de chinina contra malariei.

Noi nu am ajuns in zonele problematice.

Exista o retea principala de drumuri asfaltate (cu circulatie rara si portiuni mari drepte), iar pe langa acestea exista o retea imensa de drumuri regionale neasfaltate, dar foarte bine intretinute.

Pentru cei tentati sa calce pedala de acceleratie, e bine de stiut ca politia namibiana e dotata cu radare laser si e foarte bucuroasa cand are ocazia sa dea amenzi. pentru depasirea cu mult a limitei de viteza, poti ajunge la inchisoare.

In Namibia gradul de industrializare este foarte scazut, iar principalele activitati sunt turismul (vanatoarea), cresterea vitelor si pescuitul pe tarmurile Oceanului Atlantic.

Citeste mai departe.

3850 euro/persoana care conduce

50% discount pt insotitor (sotie de exemplu).

Asta include cazare, masini si mancare.

E ultra all inclusive.

Transportul mai e si ala 1300-1500 EURO/pers (avion Bucuresti- Frankfurt- Windhoek).

Edited by Courage

Guest poleposition
Mult? Comparat cu ce? Cu o excursie de 2 zile la Predeal sau cu o saptamana in Maldive?

Ne aflam pe un forum al suporterilor BMW, iar daca nu ma insel eu, un BMW e MUUULT mai scump decat un Logan, nu ? (indiferent ce muncesti)

Stai ca acum urmeaza sa te faca careva hot sau parvenit :twoup: Cam asa sta treaba pe aici.

e de persoana care conduce.

Neoficial, pretul este 50% pentru sa zicem sotie (care nu conduce), desi nimeni nu s-a uitat la astfeld e detalii.

Chiar si asa nu credeti ca e mult? Mult pt cine munceste pe bune in Romania ma refer.

edit: mda.

Edited by poleposition

e o suma mare de persoana oricum ai da-o, chiar si pentru Vest. Daca era pentru 2 era acceptabil. Cu ~ 8000 de euro ma dau o luna cu iahtul prin caraibe.. sau stau la 5 stele tot cam o luna in Tahiti fara probleme, cu tot cu avion etc..

ideea e ca poti sa calatoresti ceva de banii astia cu sau fara masina..

oricum misto experienta si povestea..

Chestia aia prin Suedia cu BMW winter school era mai rezonabila, chiar ok, daca e sa ne referim la ceva similar.. oferit tot de BMW si cam acelasi gen de excursie..