Jump to content

Anulare cheie E61

Recommended Posts

Salutare,

Am tot citit pe aici cum sa initializezi cheile pe masina, dar nu am gasit cum se poate anula o cheie din calculatorul masinii ca sa nu mai poarta fi folosita.... ? Cred ca ati ghicit, AM PIERDUT-O :) si vreau sa evit posibilitatea utilizizarii ei de catre altcineva. Va rog un ajutor.

A, era sa uit: pot sa o anulez eu din calculator si daca da care este procedura, sau tre sa merg la reprezentanta sa sa o faca cu rescriere soft?

ba se poate.. nu stiu sa explic exact insa e un sw ce poate face asta atunci cand te legi la calc masinii.

spun asta pt ca m-am legat eu la calc masinii (la un service ce avea sw acesta, unde tipul cu sw m-a lasat sa "ma joc" eu cu masina) si am inceput sa umblu p-acolo, ca un necunoscator ce sunt :lol:, lasand doar cheia nr1 activa, restul inactive.

tinand cont ca eu de fapt nu foloseam cheia nr 1 ci cheia nr 2 nu mai puteam sa fac nimic la masina cu cheia 2 (era dezactivata)... drept urmare am intrat iar in program si am activat toate cheile pt a nu avea probleme pe viitor.

ca sfat personal.. recomand sa mergi la reprezentanta decat sa te agiti sa cauti programe sau tot felul de "mesteri" ce se pricep ei la toate.. cine stie ce naiba mai patzesti la masina.. plus ca s-ar putea sa te coste la fel. :)

succes

Edited by CuzKo

Mersi pentru ajutoare! Maine o duc la "mesteru" local care se lauda ca are programul original (versiunea 44 zice el) sa-i rescriu noile porunci. Daca nu merge, atunci o sa fac un drum mai lung pana la reprezentanta. Dupa operatie va spun cum s-a rezolvat si cat de usor!

nu trebuie rescris nimik.. pur si simpul intra in program si anuleaza cheia disparuta bifand casutza cu active/inactive.

normal, ai 4 chei la masina... 1,2,3,4. acum tu trebuie sa afli care era cheia pe care ai pierdut-o prin eliminare. le anulezi pe toate si lasi doar 1 activ. asa afli care e cheia 1. apoi anulezi 1 si la 2 activ... si tot asa pana la 4. asa afli care cheie ai pierdut-o... dupa care ii dai inactive si la restul active si ai rez marea problema.

p.s. nu recomand sa faci asta decat la un service specializat... nu sunt licentiat in domeniu si tot ce spun e din experienta proprie... deci ceea ce a mers la mine este posibil sa nu mearga la tine. alegerea e a ta.

succes!

Am revenit! Am anulat cheile la reprezentanta. Nici un "mester" n-a avut softul cu pricina. A costat 120 lei + TVA. Mai putin decat ma anuntasera prima data - 190 lei inclusiv TVA. Probabil asta pentru ca m-au usurat de 600 lei + TVA pentru depistarea unui scurt circuit la cablajul care duce la becurile pentru numerele din spate. Au demontat tot ce se putea demonta: plasticele de pe haion prima data, apoi modulul pozitionat in fata masinii si la urma tapiseria tavanului. Totul a durat o zi jumate??????? Si asta doar pentru o micuta intrerupere la cablaj. Va doresc sa n-aveti parte! :)