Jump to content

altu care vrea chip tuning =))

Recommended Posts

sunt costient k acel cip sau o resofare nu ar putea sa dee mai mult de 10-12 cai la 318is si cam 18-20 n

eu ma gandeam daca chiar merita acel chip cei 30E

daca ar fi sa alegeti ,ce ati alege chipu sau o resofare si care este diferenta intre cele doua ?

[

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Normal ca nu sunt originale ACS, nu e vorba de cip, e vorba de soft aici. Daca ai un cip original, e foarte simplu sa il replichezi, rescrii softul pe un cip blank cum s-ar spune. Astea sunt valabile doar la BMW-urile vechi gen E30/E32/E34/E36, la care trebuie sa desfaci Motronicul si sa schimbi cipul, e foarte simplu. Edited by WLF

daca ar fi sa alegeti ,ce ati alege chipu sau o resofare si care este diferenta intre cele doua ?

Nu e alegerea ta, e vorba de anul masinii, la cele sub 95 se schimba cip-ul direct si nu se poate face resoftare, iar la cele de dupa 95 se poate face resoftare dar nu cred ca se poate schimba si cip-ul.

Astea sunt valabile doar la BMW-urile vechi gen E30/E32/E34/E36, la care trebuie sa desfaci Motronicul si sa schimbi cipul, e foarte simplu.

Exact, asta e cazul de fata.

multumesc mult baieti.

pana la urma am sa dau 30 de E pe el sa vad cam cat ar fi de bun,este de stiu k este o copie dar daca sa copiat softul corect este la fal de bun k originalu, a mai dat cineva exemplu ,este la fel ca si cu dvd sau cu un cd

o sa fac comanda azi si o sa postez daca chiar se simte diferenta dupe ce il primesc (o sa se simta putin dar la turati mari)

[quote name='cristimm' post='1022684' date='10/Feb/2010, 12:40

e vorba de anul masinii, la cele sub 95 se schimba cip-ul direct si nu se poate face resoftare

la motronic 1.3 (1989!) sigur se poate face resoftare! se scoate cip-ul din ECU, se conecteaza la laptop prin intermediul unui dispozitiv secial si se rescrie softul. la mine s-a procedat in acest mod. :) :lol:

Edited by bogdan.m

• 2 weeks later...
Nu este nevoie de pistol de lipit, cipul e numai inserat acolo.

Stiu persoana care a luat de pe ebay asemenea chip, ieftin, sunt si originale DINAN, etc.

Sunt chipuri bune, chiar foarte bune.

Merg la masini numai pre 1995, dupa merge numai scris.

mersi mult de tot (auzisem de la careva k nu se merita si k trebe lipit in ecu, vrajala pe capu lui )

saptamana ce vine o sa dau si eu comanda la unu pt is-ul meu.

se poate inchide topicul

multumesc mult

cer inchiderea topicului :)

Inseamna ca nu la toate e la fel, eu am vazut ecu desfacut la care nu era lipit.

In anuntul de vanzare al cipului trebuie sa scrie pentru ce ecu e.

412, etc.

Scrie vreo serie acolo? in general orice anunt am vazut eu cu chipurile astea, scrie 3 cifre din seria ECU, se pare ca nu la toate merg.

Vezi seria de pe ECU tau, si numai daca ai acelasi ECU ca in anunt, cumpara cipul.

Edited by roco123

Inseamna ca nu la toate e la fel, eu am vazut ecu desfacut la care nu era lipit.

In anuntul de vanzare al cipului trebuie sa scrie pentru ce ecu e.

412, etc.

Scrie vreo serie acolo? in general orice anunt am vazut eu cu chipurile astea, scrie 3 cifre din seria ECU, se pare ca nu la toate merg.

Vezi seria de pe ECU tau, si numai daca ai acelasi ECU ca in anunt, cumpara cipul.

in anunt scrie seria de ecu si specifica k trebuie dat nr de ecu cand comanzi ,eu am ala cu 950 la sfarsit, nu lam desfacut k nuaveam chef in ziua in care lam scos sa vad numarul.

mersi mult de tot (chipul este de pe ebay si costa 49E parca si scria k transportul este gratuit,luni fac comanda :)

maine pe zi o sa iau ecu in casa sal desfac k poate iau teapa=)) este vb de un 318is din 92

am sa las topicul deschis sa va tin la curent (daca ciar este lipit nu mai comand nimic :lol:

Edited by spanac

am desfcaut ecu si chipul este detasabil,ar fi o problema dar nu cred k este grava sau o piedica mare

chipul avea un piciorus stramb (se vede in poza ) lam scos si lam indreptat si cand am pus chipul la loc so strambat, nu vad k ar fi chiar o problema atat timp cat face contact pini intre ei...

urmeaza sa fac comanda luni la un chip tuning

vrun sfat cu piciorusul stramb ,poate provoca probleme si ce nr sa dau, cel cu 950 la sfarsit ??? (mie frica sal mai scot si sal indrept k sar putea rupe)

scuze de poze,doar telefonul il aveam la indemana

Edited by spanac

asa am si facut,pana vine chipul tuning nu mai umblu la el k se poate rupe rpd piciorusul acela=))

revin cu rezultate si cu foto de calitate dupa ce imi vine chipul tuning (cred k dureaza o saptamana sau max 2)

Edited by spanac

ebay intra si uitate sunt chiar ieftine,pt is-ul meu costa 49E,luni fac comanda si revin cu noutati,

multa putere nu da,cam 10-12% pe site punea k da intre 18-20 cai (poate 18 iepuri) si 20N asta este vreajala

ma multumesc si cu 10-14cai la pretul lui

Orice soft, cat de bun ar fi, mai mult de 10-12 cai e cam imposibil sa scoti.

ai dreptate

asa am scris si eu mai sus,undeva la 10-14cai,in combinatie cu blocant se simte diferenta mare daca iti cunosti masina

putin mai mult cuplu la turati mici si ceva iepuri peste 4000 turati

va tin la curent cu noutati... azi 23 am facut comanda la chip, pe seara am primit un mail de la vanzator precum k o primit mail-ul care i-lam trimis cu nr de la chip datele despre masina si numarul de la factura precum am platit cei 45E prin pay-pal

totalul este de 45E transportul find gratuit ,am atasat o poza de la vanzator cu performantele date de chpi (cata vrajala,adica poate pune cineva botu k un chip da intre 18-22 cai )

pt toti care vor sa puna chipuri pe motoare aspirate (valabil si pt resofare)

PERFORMANTELE CASTIGATE SUNT UNDEVA LA 10-12% MAXIM (sar putea scoate mai mult cu un chip agresiv care duce la uzura motorului prematur)

revin cu noutati cand imi ajunge pachetul....chiar sunt curios cate zile dureaza

PS: incerc sa pun poza maine k nu se incarca :) :lol: :) :)