Jump to content

Dimensiuni cauciucuri

Recommended Posts

foarte ciudat cu gumele alea ...

in alta ordine de idei, care ar fi abaterea maxima acceptata fata de dimensiunea standard ? parca citisem undeva de 4%

caz concret:

Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/km Difference

255/35-18 89mm 318mm 636mm 1997mm 501 0.0%

245/40-18 98mm 327mm 653mm 2052mm 487 2.8%

pe spate la un e46 sedan

Edited by armin

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Una dintre anvelope e pe janta (e una din rotile de vara ale masinii), dar asta nu afecteaza in nici un fel latimea cauciucului. O sa incerc sa fac o poza si mai exemplificativa, mi s-au terminat acumulatorii :) .

Chiar nu ĂŽnţeleg.

Diferenţa dintre pneuri este destul de mare...

Edited by Ciupanezu

Intrebare: daca diametrul total al rotilor spate este putin mai mare decat al celor din fata exista vreun pericol sa nu lucreze cum trebuie asc/dsc sau abs??

in comparatie pe tire calculator diferenta ar fi de aprox 1% intre cele doua dimensiuni fata spate.

Edited by micky

armin: trebuie sa pastrezi abaterea cat mai mica; 2.8% nu e un capat de tara, dar trebui sa tii cont si de faptul ca nu trebuie sa iti atinga. Diferenta intre cele doua marimi e de 0,87cm...

Ciupanezu: nedumerirea ca nedumerirea, insa eu vreau sa stiu de unde pot face rost de 225-uri late ca alea :)

micky: da, vezi ce-a patit Cristi.MD http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...c=42350&hl= / se aplica si pt armin - daca maresti diametrul pe spate, trebuie sa tii cont si de puntea fata

am mers cu diferenta de 3.8% tot pe spate si nu am avut probleme...totusi cred ca pana la 4% nu sunt probleme

235/40-17 94mm 310mm 620mm 1947mm 514 0.0%

235/45-17 106mm 322mm 643mm 2021mm 495 3.8%

totusi cred ca o sa pastrez dimensiunile standard data de producator...dar, sunt scumpe rau 255-35-18...o sa pun 225-40-18 si pe spate pentru ca am vazut ca e acceptata dimensiunea

Edited by armin

armin: trebuie sa pastrezi abaterea cat mai mica; 2.8% nu e un capat de tara, dar trebui sa tii cont si de faptul ca nu trebuie sa iti atinga. Diferenta intre cele doua marimi e de 0,87cm...

Ciupanezu: nedumerirea ca nedumerirea, insa eu vreau sa stiu de unde pot face rost de 225-uri late ca alea :)

micky: da, vezi ce-a patit Cristi.MD http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...c=42350&hl= / se aplica si pt armin - daca maresti diametrul pe spate, trebuie sa tii cont si de puntea fata

la mine este vorba de 245/40/18 fata si 255/40/18 spate...prea mare nu ar fi diferenta ca si diam total...dar ma gandesc sa nu tipe controlu stabilitatii

inca nu am cumparat cauciucurile pe spate...le am pe cele de 245 (fata) si trebuie sa ma hotarasc zilele aste ce fac cu spatele...bag tot ca pe fata 245 ori 255 ori sar la 265/35/18

am mers cu diferenta de 3.8% tot pe spate si nu am avut probleme...totusi cred ca pana la 4% nu sunt probleme

235/40-17 94mm 310mm 620mm 1947mm 514 0.0%

235/45-17 106mm 322mm 643mm 2021mm 495 3.8%

la e46??

mi-ar prinde bine daca as putea sa le pun pe cele de 255 pt ca am si un pret bun la ele si ar mai ramane o distanta de ~ 0,5-0,7 cm pana in buza aripii pe spate (si nu as avea chiar nicio problema din punctul asta de vedere) :)

Edited by micky

armin: tu zici de abatere fata de standard, lui lifestyle i-a cauzat probleme o abatere de 3.7% intre cele doua punti.

micky: la tine e ok

:) :) mersi bobo...mi-ai dat o veste super :) imi era frica sa nu dau banii de pomana pe cele de 255 si dupoa aia sa fac ca trenul

Inca odata mersi mult....asa ma gandeam si eu ca este o diferenta ff mica intre cele 2 punti

@Bobo - 1. Este normal sa fie o diferenta daca una este pusa pe janta si alta nu.

- 2. De la producator la producator latimea anvelopei este diferita, fiecare producator are o forma aparte la trecerea de la inaltime la latime (sper ca intelegi ce vreau sa spun, dar nu stiu cum sa ma exprim dupa 3 beri :) ).

Una dintre anvelope e pe janta (e una din rotile de vara ale masinii), dar asta nu afecteaza in nici un fel latimea cauciucului. O sa incerc sa fac o poza si mai exemplificativa, mi s-au terminat acumulatorii :) .

cred ca este vorba de o greseala de fabricatie...

Nu cred ca-i vreo greseala, Fulda nu-si permite sa faca greseli de genul asta.

Nu are rost sa mai montez cauciucul, am spus-o si repet: nu vad prima oara cauciucuri de dimensiuni comparabile. Asta mi-a sarit in ochi de la o posta ca-i mai lat.

Mai auzisem de astfel de povesti, dar pana nu mi s-a intamplat, n-am crezut. :)

Nu ma deranjeaza, vreau doar sa stiu de unde pot cumpara anvelope mai late, dar legale in talon :)

post-1921-1226962686_thumb.jpg

am si eu nevoie de un sfat.

vreau sa cumpar 2 cauciucuri 235-40-18 pe care sa le montez pe jante de 8,5J pe spate.

normal ar fii 225-40-18 sau 255-35-18 .

aici sunt calculate diferentele fata de 225-40-18:

225/40-18 90mm 319mm 637mm 2002mm 500 0.0%

235/40-18 94mm 323mm 645mm 2027mm 493 1.3%

ce ma sfatiuti ?

• 2 weeks later...
Vreau sa schimb cauciucurile de pe masina(e46) si as vrea sa pun 215/55/16 pe spate si 205/55/16 pe fatza, problema mea este daca vor aparea ceva probleme la asc, sa stea vreun bec aprins in bord asa cum mi-a zis cel de la magazin cand i-am zis ce sa imi comande. Am avut pe masina 225/50/16 si parca ma prea zdruncina la drumurile noastre :)