Jump to content

PROBLEME CLIMATRONIC

Recommended Posts

Am constatat ca dupa ce opresc motorul, scot cheia din contact, inca ramane un ventilator mic de la clima cuplat.

Acesta este situat pe panoul frontal de climatronic.

Dupa ce ii scot siguranta de la clima se opreste. O montez la loc nu mai pleaca.

Posibil sa ramana vreun releu blocat?!

E 46 318i 2001 FL

piesa cu tepi (regulatorul de turatie)

:) clima nu-mi face nici un fel de problema. Regleaza temperatura OK. Doar ca se aude un vajait foarte incet, care banuiesc eu ca si papa ceva din baterie! Cred ca este ventilatorul care baga aer catre senzorul de temperatura din interior! "Piesa cu tepi" nu regleaza turatia ventilatorului mare?!

Daca dupa ce opresti masina, ventilatorul ala mic din panoul frontal al climei se mai invarte 10-15 min, atunci e absolut normal. Pana acum nu l-ai mai auzit? Daca se aude prea tare, atunci probabil s-a acumulat praf acolo si de asta face galagie si in cazul asta ar fi bine sa cureti de praf acolo.

Daca dupa ce opresti masina, ventilatorul ala mic din panoul frontal al climei se mai invarte 10-15 min, atunci e absolut normal. Pana acum nu l-ai mai auzit? Daca se aude prea tare, atunci probabil s-a acumulat praf acolo si de asta face galagie si in cazul asta ar fi bine sa cureti de praf acolo.

Sincer nu am asteptat pana cand intra in "sleep mode". Galagie nu face. Doar daca ma apropii de el si fara alte zgomote auxiliare il aud. Praf se observa putin. Banuiesc ca trage din afara spre interior, nu?

piesa cu tepi (regulatorul de turatie)

:) clima nu-mi face nici un fel de problema. Regleaza temperatura OK. Doar ca se aude un vajait foarte incet, care banuiesc eu ca si papa ceva din baterie! Cred ca este ventilatorul care baga aer catre senzorul de temperatura din interior! "Piesa cu tepi" nu regleaza turatia ventilatorului mare?!

Regleaza turatia ventilatorului din aeroterma si nu are nici o legatura cu reglarea propriu-zisa a temperaturii. Ma rog, se pare ca am citit putin neatent postul tau initial, tu te refereai la microventilatorul din comanda climei. Acesta mai invarte putin, pana "adoarme" masina.

Scuze pentru neintelegere!