Jump to content
Intalnire BMW Club 2025 ×

320d e46

orrin

Recommended Posts

Credeam ca-mi arati vreun 320D E46 :lol: ....nu confunda celebrul diesel CLASIC de pe mercedesurile anilor 80-90(vremuri in care se faceau masini care sa reziste 20 de ani) cu 2.0 diesel de pe E46 care a ajuns etalon in materie de nefiabilitate!

Pardone moi: Uite

Altu

Inca unu

Si mai sunt destule...deci se apropie veritginos de jumatate de milion. Eu zic ca prost nu e motorul daca reuseste astfel de performante! Dar you made your point...am inteles...nu-ti place dieselul :) !

In continuare astept sa mi le arati p-alea care au trecut de 1 milion de km. :)

Mai...si vestitele Mertz-uri is greu de gasit cu 1 mil. Era vorba de fiabilitate aici. Eu zic ca 400.000km and still going e un semn de fiabilitate :) .

n-as spune ca motorul de 1995cmc diesel este un etalon de nefiabilitate, avand in vedere ca este folosit de vreo 9 ani de bmw.

Dupa parerea mea motoarele BMW de la 6 cilindri in sus sunt opere de arta..... dar cele cu patru cilindrii... sunt din alt film.....indifertent daca sunt benzinare sau diesel.

Daca motorul de 1995 cmc era asa fiabil... cred ca nu il modificau continuu :)

Orrin ce masina vrei sa primesti la 6500 euro ? Costa mai putin decat 1/4 din pretul ei din 2002 !!!

Nu poate sa fie la fel de buna ca una noua. Sigur are multe probleme. Mai mici, mai mari :) Altele o sa apara.

Daca nu iti permiti BMW ... cumperi altceva ! La 6500euro gasesti o multime de masini din >2002 !!!

DACA vrei 320D e46...atunci sigur dispui de suficienti bani pentru intretinere si combustibil.

Cred ca ai citit despre anumite piese care prezinta defecte de proiectare sau care efectiv se strica cu precadere la 320d !!!

Pentru soselele si gropile din Romania nici eu NU recomand e46.

Orrin ce masina vrei sa primesti la 6500 euro ? Costa mai putin decat 1/4 din pretul ei din 2002 !!!

Nu poate sa fie la fel de buna ca una noua. Sigur are multe probleme. Mai mici, mai mari :) Altele o sa apara.

Daca nu iti permiti BMW ... cumperi altceva ! La 6500euro gasesti o multime de masini din >2002 !!!

DACA vrei 320D e46...atunci sigur dispui de suficienti bani pentru intretinere si combustibil.

Cred ca ai citit despre anumite piese care prezinta defecte de proiectare sau care efectiv se strica cu precadere la 320d !!!

Pentru soselele si gropile din Romania nici eu NU recomand e46.

sunt de acord cu tine. banii de intretinere nu sunt o pb. vreau insa sa cumpar o masina acum fara sa mai fac un credit.si asta ma tenteaza dpdv al pretului si cum arata. sunt convins ca la banii astia gasesc multe masini mai noi dar ... asta e-vreau bmw.

mai multi colegi observ insa ca vbesc pe acest topic de defecte si de faptul ca nu e fiabil motorul asta.eu aveam o cu totul alta parere. daca mai sunt si alti colegi (posesori de 320d e 46) care citesc topicul, ii rog sa-si dea cu parerea. e adevarat? nu e fiabil?

sunt de acord cu tine. banii de intretinere nu sunt o pb. vreau insa sa cumpar o masina acum fara sa mai fac un credit.si asta ma tenteaza dpdv al pretului si cum arata. sunt convins ca la banii astia gasesc multe masini mai noi dar ... asta e-vreau bmw.

mai multi colegi observ insa ca vbesc pe acest topic de defecte si de faptul ca nu e fiabil motorul asta.eu aveam o cu totul alta parere. daca mai sunt si alti colegi (posesori de 320d e 46) care citesc topicul, ii rog sa-si dea cu parerea. e adevarat? nu e fiabil?

Parerea mea este sa intri tu la probleme tehnice sau la BMW seria 3...si sa te convingi singur de varietatea problemelor doar tu esti interesat :lol: .... iar apropo de faptul ca dispui de o suma si nu vrei sa faci credit pentru a achizitiona una mai scumpa/buna...... ai grija sa nu faci apoi credit sa platesti reparatiile :)

orrin...depinde de cum a fost intretinuta masina, de cati proprietari a avut, etc.

eu am schimbat in 2 ani si jumatate:

- un rulment pe spate [ieftin si nesemnificativ]...90 euro

- fulia [pica la orice e46 diesel]...350 euro [parca]

- bucse brat [ceva normal la un BMW]...sub 100 euro

- becuri D2S [le pot pune la ''consumabile'' :)]...50 euro

poate am fost mai norocos decat altii ?

poate ca a rulat exclusiv in Spania si nu a ''prins'' iernile-gropile-mecanicii-piesele din Romania ?

poate am condus masina asa mai cu nerv ?

nu am pete de ulei nici de 3mm patrati sub masina !!!

Nu trebuie trasa o concluzie. Tu sa mergi cu masina la un atelier si in mai putin de o ora iti spun ei cum este masina.

n-as spune ca motorul de 1995cmc diesel este un etalon de nefiabilitate, avand in vedere ca este folosit de vreo 9 ani de bmw.

Dupa parerea mea motoarele BMW de la 6 cilindri in sus sunt opere de arta..... dar cele cu patru cilindrii... sunt din alt film.....indifertent daca sunt benzinare sau diesel.

Daca motorul de 1995 cmc era asa fiabil... cred ca nu il modificau continuu :)

Motorul este acelasi din 2001 pana pe E90, accesoriile s-au mai schimbat dar nu foarte multe.

In plus, schimbarea nu inseamna neaparat defect anterior ci progres.

In alta ordine de idei, dupa ce te speri pe acest forum, intra si pe la alte marci sa vezi cum sta treaba.

Dupa cum vezi multe sfaturi de la ne-posesori (nu vreu sa-i supar dar totusi nu sunt posesori)... dar si eu iti zic ca daca iti iei BMW... sa ai o bruma de banuti pusi deoparte. Dieselul e mai economic per total dar poti avea socuri finaciare pe drum: injector nou: ~1300 RON, doar diuza~300ron, turbina~4000 ron, reconditionare turbina (o faci ca nou dar trebuie sa o prinzi la timp) ~1300ron, etc.

De exemplu, eu nu am inca probleme, dar pt ca imi permit acum, imi cumpar diuze de injectoare si poate si kit de reparatie turbo.