Jump to content
Intalnire BMW Club 2025 ×

Avut halogen, schimbat lupa cu kit xenon

st.neeo

Recommended Posts

de ceva timp am schimbat farurile care erau halogene cu unele cu lupa. Bineinteles ca am pus si un lit xenon pe faza scurta, vazand ca farurile faceai figuri am inteles din spusele mai multor persoane ca trebuie si niste anulatoare de eroare.Facusi si treaba asta, am reusit sa fac kitul xenon sa se aprinda si respectiv angel eyes-ul numai ca m-am lovit de alta problema , si anume de avertizare in bord de bec ars.

Tot de la niste baieti am inteles ca si anulatoarele astea sunt de mai multe feluri, si ca ar trebui sa le schimb, facusi si asta , de 3 ori, tot aceeasi branza. Tin sa specific ca am incercat si cu condensatori , ceeea ce este drept e ca acum nu mai imi da evertizarea de fiecare data ci doar cand are el chef,o data da o data ba.

Am mai citit undeva pe forum ca cica ar trebui sa ma duc la astia de la bmw ca sa-mi schimbe la calculator consumul de pe halogen pe xenon.Asa o fi???????

Stie careva ce este de facut , in cazul in care este ceva de facut ?????????

Era sa uit ...

am un E 90 din 2005 berlina ... simpla fara dvd si fara consola daca conteaza

Se pare ca atunci cand se incearca a fii un pic mai glumet, unele persoane nu gusta gluma.Sincer este numai greseala mea:)

Ceea ce am incercat eu sa explic lumii a fost un pic mai in gluma.

Pt toate colturile tarii o sa incer sa scriu ROMANESTE.

Dupa cum se intelege si din subtitlul topingului eu pe masina am avut halogene, iar in urma unui accident am hotarat sa schimb farurile cu unele pe lupa, respectiv o instalie de xenon ( firma este gt, de 35w H1 daca are vreo inportanta)In urma acestei modificari masina a inceput sa dea tot felul de erori. Bineinteles am pus imediat si niste anulatoare de erori. Prima marca , cea care producea anulatorii de erori , nu stiu cume se cheama ( nu stiu daca are vreun nume ) nu a rezolvat problema , asa ca am incercat si cu inca 2 alte modele, rezultatul fiind acelasi. In urma mai multori pareri am decis sa renunt la anulatori si sa pun condensatori , pe fiecare instalatie cate unul. Problema nu a fost rezolvata in toatalita deoarece avertizarile de bec ars nu au disparut in totaliata , apar cand si cand.

Intrebarrea mea este, daca cineva de pe forum a intampinat aceste probleme sau macar sa fi auzit ceva de genu asta , si bine inteles daca are vre-o varianta de rezolvare a aceste probleme.

Alete aspecte de peripetiile mele au fost citate si in topingul de mai sus.

Mersi.

dialectele se invata in generala prin clasele 2-4

asta a fost cand am scolit eu

eu eroarea la angel eyes am rezolvat-o cu doua beculete de 4W legate in paralel la ledul respectiv. singura problema este ca aceste beculete raman aprinse sub capota.cea de la xenonul aftermarket am rezolvat-o cu condensatori legati tot in paralel de 10000 microfarazi 16 volti ca n-am gasit altfel. zero erori. succes

eu eroarea la angel eyes am rezolvat-o cu doua beculete de 4W legate in paralel la ledul respectiv. singura problema este ca aceste beculete raman aprinse sub capota.cea de la xenonul aftermarket am rezolvat-o cu condensatori legati tot in paralel de 10000 microfarazi 16 volti ca n-am gasit altfel. zero erori. succes

la eroarea de la angel eyes ai avut probleme doar cu avertizare in bord sau si cu farurile???

adica eu de 2 zile am schimbat un far ca facea figuri un angel eye , si de azi dimineata face la fel si farul nou , nu vrea sa se aprinda , palpaie ca boul. Farurile sunt de la dectane

PL help

Se pare ca atunci cand se incearca a fii un pic mai glumet, unele persoane nu gusta gluma.Sincer este numai greseala mea:)

Ceea ce am incercat eu sa explic lumii a fost un pic mai in gluma.

Pt toate colturile tarii o sa incer sa scriu ROMANESTE.

Dupa cum se intelege si din subtitlul topingului eu pe masina am avut halogene, iar in urma unui accident am hotarat sa schimb farurile cu unele pe lupa, respectiv o instalie de xenon ( firma este gt, de 35w H1 daca are vreo inportanta)In urma acestei modificari masina a inceput sa dea tot felul de erori. Bineinteles am pus imediat si niste anulatoare de erori. Prima marca , cea care producea anulatorii de erori , nu stiu cume se cheama ( nu stiu daca are vreun nume ) nu a rezolvat problema , asa ca am incercat si cu inca 2 alte modele, rezultatul fiind acelasi. In urma mai multori pareri am decis sa renunt la anulatori si sa pun condensatori , pe fiecare instalatie cate unul. Problema nu a fost rezolvata in toatalita deoarece avertizarile de bec ars nu au disparut in totaliata , apar cand si cand.

Intrebarrea mea este, daca cineva de pe forum a intampinat aceste probleme sau macar sa fi auzit ceva de genu asta , si bine inteles daca are vre-o varianta de rezolvare a aceste probleme.

Alete aspecte de peripetiile mele au fost citate si in topingul de mai sus.

Mersi.

dialectele se invata in generala prin clasele 2-4

asta a fost cand am scolit eu

cum adica nu au disparut erorile in totalitate? pai daca la un moment dat au disparut inseamna ca acea inventie era buna numai ca probabil nu facea contact bine.recomandat este sa cositoresti firele.

nu trebuie sa faceti improvizatii, se rezolva din soft

atentie cu improvizatiile ca am avut cel putin 5 masini la care din cauza improvizatiilor pt eroare de bec s-a topit instalatia

problema care se poate rezolva elegant din soft prin a coda modulul de lumini pe xenon :)

na ca am scris prea incet (metoda vulturului la tastatura :lol: )

nu trebuie sa faceti improvizatii, se rezolva din soft

atentie cu improvizatiile ca am avut cel putin 5 masini la care din cauza improvizatiilor pt eroare de bec s-a topit instalatia

problema care se poate rezolva elegant din soft prin a coda modulul de lumini pe xenon :)

problema cu condensatorul ca dispare mai apoi apare din nou eroarea

condensatoarele care le luati din magazin nu sunt condesatoare "automotive" care rezista la diferente de temperaturi mari si ajunge sa "imbatraneasca" dielectricul

si iaca asa incetu cu incetu creste rezistenta interna si solicita modulul de lumini, problema e ca nu il pune in scurt circuit si doar creste sarcina pe modul, asta pe intelesul tuturor ar veni:

e ca si cum ai pune in loc de bec de 35W un bec de 40 ->45 ->50 ->60 >70----> 100W si aceste valori variaza in functie de temperatura la care ajunge condensatorul, cu cat creste cu atat creste si sarcina, sarcina care inseamna curent mai mult prin fire care la randul lui duce la topirea izolatiei

"dielectricul" (dielectric= izolatia dintre "+" si "-" in interiorul condensatorului) incepe sa strapunga din cauza temperaturii si iaca asa incetu cu incetu creste consumul pe modulul de lumini si firele incep sa se topeasca

siguranta sare doar daca curentul absorbit sare de valoarea ei insa doar daca creste brusc, daca cresterea este lina, adica cate un pic, pic, pic, izolatia de pe fire e cea care cedeaza mai ales ca firele trec pe la motor unde vara sunt niste temperaturi :) mai ales la benzinare

Edited by clauberty

eu deja firele le am taiate , am pus niste condensatori ( nu stiu de cati microfarezi ).La inceput nu am avut erori dar mai apoi dupa cum ai spus si tu.. au aparut.

De cateva zile am schimbat kitul xenon ala carpit pe faza lunga , iar pe faza scurta am pus un kit care nu mai da erori e de la philips model 2010.

Din cand in cand pe faza lunga imi da eroare (bineinteles atunci cand e folosita ), dar nu aia ar fi problema : o scot din soft sau daca nu pun niste condensatori mai mari.

Problema mea de Ieri este una destul de naspa, si anume:

Pe timpul ierni cand era mai frig unu din angel eye nu se aprindea. L-am bazait pe baiatu de la care am cumparat sa mi-l schimbe , dupa ceva timp a ajuns si faru din Germania , l-am schimbat si ......

SURPRIZA dupa o zi tot faru ala tot cercul ala , a inceput sa faca firugi , si mai naspa ca celalalt.

De ieri seara am deconectat kiturile de xenon si azi o sa incerc sa merg fara ele, doar cu pozitia, cine stie ce nu-i place. Daca nu o sa mai faca figuri poate sa fie de la kiturile xenon , daca e tot la fel inseamna ca, consumul de pe angel eyes e mai mic si conputerul de bord imi taie curetul de pe un neon.

Clauberty !!!! se poate seta din soft si consumul pt neon sau trebui improvizat??? Si unde pot eu sa ma duc sa imi umble la soft??? la bmw sau la niste baieti mai descurcareti :) ????Eu sunt din BV

Cum pot remedia problema???

farueile sunt de la dectane

http://www.dectane.de/product_info.php?inf...ims--black.html

eu zic sa incerci cu condensatoare corespunzatoare....

ce vrei sa spui prin "farurile faceai figuri", "facusi si treaba asta" si "facusi si asta". de unde esti frate?

oltean....dar stai sa si-l auzi sa vezi ras atunci....NO OFFENCE man

mie mi-a placut asta:"Dupa cum se intelege si din subtitlul topingului eu pe masina am avut halogene,..." :)

eu zic sa incerci cu condensatoare corespunzatoare....

ce vrei sa spui prin "farurile faceai figuri", "facusi si treaba asta" si "facusi si asta". de unde esti frate?

oltean....dar stai sa si-l auzi sa vezi ras atunci....NO OFFENCE man

mie mi-a placut asta:"Dupa cum se intelege si din subtitlul topingului eu pe masina am avut halogene,..." :)

HAHAHA Tot la inghetata se foloseste

• 2 weeks later...
Clauberty !!!! se poate seta din soft si consumul pt neon sau trebui improvizat??? Si unde pot eu sa ma duc sa imi umble la soft??? la bmw sau la niste baieti mai descurcareti :) ????Eu sunt din BV

Cum pot remedia problema???

farueile sunt de la dectane

http://www.dectane.de/product_info.php?inf...ims--black.html

da se poate seta sa fie verificate sau nu anumite becuri si implicit apare sau nu eroare pe ele

• 4 weeks later...