Jump to content
Intalnire BMW Club 2025 ×

Presiune Anvelope

Valentin_LMB

Recommended Posts

am suspensie normala , nu atinge deloc pe spate (si eu mam mirat) , insa masina sta cam sus , deci cred ca o sa urmeze o suspensie sport prin primavara . Ma gandeam sa schimb doar arcurile , insa mi se pare ca nici amortizoarele nu se simt prea bine :)

Eu stiu de 1300 si ceva kg in talon , poate ma insel . O sa ma uit maine pe talon ca imi este lene sa es acum pana la masina .

:)) e mai slow masina cu 255 pe spate?

da , dar nu ceva foarte derajant . In schimb sta MULLLLTTT mai bine in curbe .

Astept sa fac un drum mai lung sa vad cum se prezinta consumul . Abia dupa ma voi decide daca raman la 255 sau schimb cu ceva mai ingust !

Edited by Valentin_LMB

pana acum avantajele sunt mai mari decat dezavantajele la 255 . Consumul va avea decizia finala . Pana acum prin Bucuresti nu pot sa imi fac o idee prea reala , dat fiind faptul ca nu am stiut niciodata cat imi consuma prin oras (consum care oricum e irelevant) . Important o sa fie extraurbanul ; pana acum era undeva pe 8,5-9 , daca nu sare de 10 las 255 .

Cam mult iti ia in afara :)

Mergi tare?

afara merg destul de tare , acolo ma bucur si eu ca ma bmw-u , chiar daca este doar un 318 de 116CP .

Consumul asta mia esit cam mereu pe afara , pe mai multe drumuri :

Bucuresti - Slanic Prahova - Brasov - Bran - Pitesti - Bucuresti . Cu Dn1 170-180 km/h , serpentinele de pe traseu facute cam limita talentului meu de sofer si A1 170-180 km/h .

Bucuresti - Giurgiu - Varna - Sunny Beach - Balchik - Giurgiu - Bucuresti . Tot drumu 110-120 + O incercare de autostrada din Bulgaria(~100km) cu 180+ km/h .

Per total eu am fost multumit de consul care lam avut cu masina .

De Paste am planificata o excursie , asa ca atunci o sa imi dau seama ce si cum .

Edited by Valentin_LMB

Mie la acelasi drum in Bulgaria (+plimbat prin statiuni) anul trecut mi-a luat 8.4 cu 4 persoane in masina si portbagajul full. I-am dat de cateva ori 200, dar in rest 120-140.

dar diferentialul tau face diferenta :lol: !Oricum cam atat mia iesit si mie consumul pe drumul din Bulgaria !

Vad ca afara, la mers sportiv si 318i si 325 si 328 au cam acelasi consum, mie nu-mi prea sare de 10 afara cand merg sportiv, da sportiv.

Doar ca una este sportiv la 318i si alta la 325i si 328i :)

Edited by Valentin_LMB

Vad ca afara, la mers sportiv si 318i si 325 si 328 au cam acelasi consum, mie nu-mi prea sare de 10 afara cand merg sportiv, da sportiv.

Asa normal 7-8.

Nici M3-ul nu e departe. :)

dar diferentialul tau face diferenta :) !Oricum cam atat mia iesit si mie consumul pe drumul din Bulgaria !

Asa e.. Am fost cu un amic cu E46 325i in coloana. Aceiasi incarcatura, acelasi stil de mers si i-a luat 9.4, fix cu 1L mai mult decat mi-a luat mie. :lol:

Oricum cum zicea si roco.. peste 10 n-am vazut sa ia vreodata :)

Pai acolo iti ia mai mult, afara, ca e mai greu sa tina masina la 160-180 cu gumele alea late, decat cu unele mai inguste, mai ales la un motor mic ca al tau :)

pai asta si vreua sa vad . Daca imi ia sub 1L in plus nu le schimb . Daca sare mai fac o mica investitie si iau 2 gume , cel mai probabil 235 .

Eu sper sa nu fie nevoie sa le schimb , pt ca , in afara de faptul ca masina sta mult mai bine pe drum cu ele , arata si foarte bine .

• 2 weeks later...
Treaba cu cauciucuri late,gen 205,225,etc la 318 e dureroasa.Se forteaza foarte mult masina,creste consumul,scade demarajul.Eu am 225/45/17 toate pneurile pe un 318 is 16v de 150 cp si am un consum(mers sportiv),interior de 15-16l/100 si exterior de12-13l/100.Consumul scade covarsitor cu jante si gume standard.Cele late te ajuta foarte putin la stabilitate daca nu ai o suspensie sport pe masina,iar suspensia sport pt drumurile noastre e cancer pt masina.Eu cat de curand vreau sa o schimb cu una normala.