Jump to content

Sa fiu sincer sa nu ? Fac si poll !


Remus R.

Sinceritate sau prostie?  

253 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Am mai repetat pe alte topicuri...

 

Sa schimbi romania intreaga e imposibil.. schimbarea trebuie sa inceapa de la noi, incepand cu aruncatul tigarii pe geam sau scrumatul pe geam, pana la datul km-lor inapoi si altele. Repet e suficient ca fiecare in dreptu lui sa faca ce e corect si sa se poarte civilizat ca sa se vada o diferenta...

 

Eu nu dau km inapoi, nu-i da nici Remus R, nu-i da nici ciupanezu si uite-asa..

Edited by Cristi.MD
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eu cand am umblat dupa masina nu am dat mare atentie la km. M-am uitat mai mult la stare in care este masina. Te sfatuiesc sa o lasi asa.

 

Preconizez ca si eu ma voi confrunta cu dilema asta cand voi vinde masina, dar la mine e pe dos: "sa dau km inainte?" :) Asta pentru ca este un 318i din 99 si cand am cumparat-o avea 98.300 km. Acum, dupa 1 an si 9 luni are aproape 115.000. Cand am cumparat-o n-am crezut km, dar cu timpul am inceput sa cred ca totusi sunt sanse mari sa fie reali (multe piese sunt originale, interiorul este ca nou, etc). Cu toate astea cine ma aude cati km are, automat se gandeste ca e imposibil ca o masina de 10 ani sa aiba asa putini km. Dar, daca fac socoteala cati km ar fi avut daca o cumparam de noua (eu merg destul de mult si cu masina de serv) ar fi avut acum mai putin de 100.000..

Link to comment
Share on other sites

Nu-i da. Ne plangem toti ca Romania este o tara de ........, ca se fura si se cere spaga si, cand suntem pusi in situatia de a face ceva ne comportam urat ca, deh, toti fac asa...

 

A propos de chestia asta, fara legatura cu topicul sau initiatorul lui:

 

Cica intr-o statie de autobuz, la capat de linie, intr-un autobuz amarat vine un individ si il intreaba pe soferul autobuzului:

-Auzi nene, cand pleaca lada asta de gunoi ?

La care soferul raspunde:

-Cand se umple cu gunoi. :)

 

On topic:

In alta ordine de idei, fii sincer si vinde masina asa cum e.

 

 

:lol: Bun bancul. :) :)

 

Intentia mea se deduce din simplul fapt ca am initiat topicul asta. Eram insa curios care e atitudinea majoritatii. Si inca sunt . :) :D

Link to comment
Share on other sites

Eu cand am umblat dupa masina nu am dat mare atentie la km. M-am uitat mai mult la stare in care este masina. Te sfatuiesc sa o lasi asa.

 

Preconizez ca si eu ma voi confrunta cu dilema asta cand voi vinde masina, dar la mine e pe dos: "sa dau km inainte?" :lol: Asta pentru ca este un 318i din 99 si cand am cumparat-o avea 98.300 km. Acum, dupa 1 an si 9 luni are aproape 115.000. Cand am cumparat-o n-am crezut km, dar cu timpul am inceput sa cred ca totusi sunt sanse mari sa fie reali (multe piese sunt originale, interiorul este ca nou, etc). Cu toate astea cine ma aude cati km are, automat se gandeste ca e imposibil ca o masina de 10 ani sa aiba asa putini km. Dar, daca fac socoteala cati km ar fi avut daca o cumparam de noua (eu merg destul de mult si cu masina de serv) ar fi avut acum mai putin de 100.000..

 

 

Mai dai de la tine, mai dau de la mine si facem 2 masini cu km in trend :)

Link to comment
Share on other sites

Eu sunt usor surprins (cu toate ca nu ar trebui) ca exista destul de multi aici pe forum care incurajeaza acest lucru. :)

 

D-aia e România unde este.

 

Am mai repetat pe alte topicuri...

 

Sa schimbi romania intreaga e imposibil.. schimbarea trebuie sa inceapa de la noi, incepand cu aruncatul tigarii pe geam sau scrumatul pe geam, pana la datul km-lor inapoi si altele. Repet e suficient ca fiecare in dreptu lui sa faca ce e corect si sa se poarte civilizat ca sa se vada o diferenta...

 

Eu nu dau km inapoi, nu-i da nici Remus R, nu-i da nici ciupanezu si uite-asa..

 

+1

 

Degeaba arãtãm cu degetul spre alÞii ºi ne plângem de nivelul de trai scãzut ºi de felul În care merg lucrurile dacã ºi noi recurgem la ilegalitãÞi ºi combinaÞii ca sã scoatem ceva În plus.

Degeaba ne plângem cã sunt drumurile praf, cã nu existã infrastructurã, pentru cã ºi astea sunt tot lucruri cauzate de niºte bãieÞi care vor sã facã ceva În plus, e un cerc vicios.

Link to comment
Share on other sites

Singurul caz in care as modifica kilometrajul este daca mi-as schimba motorul. Adica daca caroseria are 200.000 de km si motorul 150.000 de km, as da km caroseriei pana coincide cu cei ai motorului. Doar atat si asta doar la masina propie.

+1

 

Eu am avut motorul schimbat la maÂşina mea ĂŽn 2007, cu un motor de aceeaÂşi capacitate Âşi 0Km.

Pe bord am 195.000 km ºi mã cam enerveazã când ºtiu cã motorul are mult mai puÞini :)

Edited by Allex
Link to comment
Share on other sites

@Allex Cat a costat un motor nou, de unde l-ai cumparat?

AÂşa am cumpĂŁrat maÂşina. Fostul proprietar l'a schimbat. Am un act/dovadĂŁ de la AB, unde a fost schimbat Âşi ĂŽn carte am altĂŁ serie la motor, trecutĂŁ la menĂžiuni.

 

A fost schimbat doar blocul motor cu tot ce e ĂŽn interior (pistoane... etc). Restul de accesorii/anexe (pompe, furtune, senzori, injectoare, role) sunt cele vechi. MĂŁ rog... unele le'am mai schimbat eu.

 

Am ĂŽnĂželes cĂŁ era acum 3 ani, 5000€ motorul nou... dar nu Âştiu sĂŁ-Ăži spun dacĂŁ era doar blocul, sau cu toate anexele.

ĂntreabĂŁ la AB. Oricum te costĂŁ Âşi manopera... e cam multĂŁ bĂŁtaie de cap Âşi nu prea se meritĂŁ dacĂŁ nu ai probleme majore la motor.

Link to comment
Share on other sites

Este o ilegalitate, practic este ĂŽnÂşelĂŁciune.

 

Sper sã vinã vremea când astfel de lucruri sã se lase cu dosar penal ºi În România, la fel cum e În Germania.

Citez pe cineva de pe un forum, administratorul forumului:

„avand cunostinte in majoritatea oraselor din tara, deunazi am auzit cum unele persoane care se ocupau cu manaritul de kilometri in diverse orase , renumiti mai mult sau mai putin, au fost arestati.

Politia vine deghizata cu un golf 4, o masina penala care se face la kilometri si de un copil de 14 ani, si il momeste pe masluitor.

el bineinteles isi face treaba si e arestat frumusel cu scule confiscate si dosal penal si parnae.

S-a intamplat pana acum cu unul din timisoara , unu din bucuresti si din cluj.

Deocamdata atat sau nu stiu eu mai multe.

Asa ca cine se ocupa cu manaritul de kilometraje sa fie mai atent ca s-ar putea sa discute cu prietenii pe yahoo messanger din penitenciaru local judetean.”

 

O singura problema am in ce ai scris tu. Valoarea ei e data in spate de oferte nereale, ori valoarea ei scade astfel nejustificat.

Da, corect ce spui tu, dar eu as tine pretul sus,la valoarea ei adaptata si la pretul pietei, dar tinand cont de starea tehnica si optica, neglijand nr. de km. Orice masina are un cumparator, cum spuneam, doar timpul va fi o problema.

Link to comment
Share on other sites

sincer sunt contra.

nu este deloc ok sa dai km inapoi mai ales tinand cont ca vorbim de masini premium care pot face km foarte multi atat timp cat sunt ingrijite bine.

eu unul prefer sa cumpar o masina cu 230.000 km spre exemplu dar pe care sa o stiu (eventual de la o cunostinta) decat sa iau una cu 120.000 la ghicit.

din punct de vedere legal este inselaciune. stiu de cineva care a patit-o cu o masina in germania si care a vrut sa sesizeze adac.

era vorba de un autohaus al unui turc. cand i-a spus turcului ca stie ca masina are km dati innapoi si ca apeleaza la autoritati a beneficiat de un discount "masiv"

nu spun ca este ok cum a procedat dar vreau sa subliniez comportamentul vanzatorului de frica sa nu ii vina politia pe cap. pentru asa ceva nu scapi prea usor.

Link to comment
Share on other sites

Cu o floare nu se face primăvară. :)

Nu pot fi prinsi toti, lucrurile astea se fac in culise.

Asa cum exista hoti, criminali, traficanti de droguri etc. in libertate, asa vor exista si acesti oameni care masluiesc cifrele in bord si module.

Oricum un prim pas a fost facut, nu am mai auzit sa se aresteze pana acum.

 

P.S. nu am nimic cu acesti oameni, ci cei care apeleaza la ei mi se par hoti.

Asa cum e si cu furturile de oglinzi si alte piese de pe masini, daca nu ar fi comenzi nu ar fi nici furturi. Ma rog, aici e relativa, unii mai fura si fara comanda :lol:

Edited by IulianC
Link to comment
Share on other sites

Da, ai dreptate, Însã ar trebui sã existe o altã implicare a poliÞiei În multe dintre lucrurile ilegale care se Întâmplã ºi care ar putea fi foarte uºor depistate.

 

De exemplu, cât de greu este sã-i prinzi pe cei care vând pe internet tot felul de produse furate? VoinÞã sã ai, În rest nu e greu.

 

Total de acord cu P.S-ul. :)

Link to comment
Share on other sites

@IulianC : Nu cred ca le poate face mare scofala. Daca ma duc la un baiat sa o dea inapoi si in momentul ala vine politia, de ce ma acuza pe mine ? De nimic ca eu voiam sa o dau la 0 ptr mine, asa sa se vada frumos. Pe el pe ce lege il acuza si ca ce a facut? Daca eu nu afirm ca vreau sa vand masina, cine e inselat? Nimeni.

Ideal ar fi ca pe contracte sa apara si km si tu cand o cumperi sa vezi cu cat a luato vanzatorul apoi faci un calcul cam cat ar avea acum SAU: O baza de date nationala a politiei, Rar, Itp, service-uri unde sa poti verifica cate ceva...

Link to comment
Share on other sites

La noi cand mergi intr-un targ de masini esti constient ca aproape toate masinile sunt masluuite la km.Cand vezi o masina din 2001 care are sub 150.000 km iti cam pui semne de intrebare asupra km ,,reali " care ii are, si esti constient ca are mai multi .Dar cand vine clientul si vede ca are 250.000 de km isi imagineaza ca km sunt deja dati inapoi ,deci in realitate masina are si mai mult.De aceea multi dintre clienti ar alege o masina cu mai putini km la bord.
Link to comment
Share on other sites

@Ciupanezu: Ai dreptate cu implicarea politiei, insa sunt putini in Ro / cap de om. Care ati fost pe la politie ati vazut cum sunt aia ingropati in dosare.

Si cei ce vand dezmembrari: cati platesc impozite pe venit? Cati isi declara masina la financiar in 30 de zile dupa ce o importa? Eu lunar platesc 9-10 milioane dari la stat din salariu - si muncesc ptr ei.

La fel si manelistii, tzambalistii si mai stiu eu ce alte meserii.

Trebuie politie multa ptr a mai reduce mizeria asta mai ales la noi in tara.

Link to comment
Share on other sites

@IulianC : Nu cred ca le poate face mare scofala. Daca ma duc la un baiat sa o dea inapoi si in momentul ala vine politia, de ce ma acuza pe mine ? De nimic ca eu voiam sa o dau la 0 ptr mine, asa sa se vada frumos. Pe el pe ce lege il acuza si ca ce a facut? Daca eu nu afirm ca vreau sa vand masina, cine e inselat? Nimeni.

Ideal ar fi ca pe contracte sa apara si km si tu cand o cumperi sa vezi cu cat a luato vanzatorul apoi faci un calcul cam cat ar avea acum SAU: O baza de date nationala a politiei, Rar, Itp, service-uri unde sa poti verifica cate ceva...

Pe cei pe care i-au arestat le-au organizat flagrant, politia venea cu o masina sa dea km inapoi.

Insa ai dreptate in cazurile in care politia nu organizeaza flagrant, e greu asa. Dar daca vor sa-i prinda ii prind fara probleme, la pont. Le organizeaza flagrant :)

Link to comment
Share on other sites

IulianC: si toata lumea

 

 

La RAR cand se face autentificarea - identificarea masinii, se noteaza numarul de KM, deci se poate verifica cu ce KM a ajuns masina in tara !!!

 

Asta daca samsarul nu-i ajusteaza innainte sa duca masina in RAR... :)

Edited by GekZ
Link to comment
Share on other sites

@Ciupanezu: Ai dreptate cu implicarea politiei, insa sunt putini in Ro / cap de om. Care ati fost pe la politie ati vazut cum sunt aia ingropati in dosare.

Si cei ce vand dezmembrari: cati platesc impozite pe venit? Cati isi declara masina la financiar in 30 de zile dupa ce o importa? Eu lunar platesc 9-10 milioane dari la stat din salariu - si muncesc ptr ei.

La fel si manelistii, tzambalistii si mai stiu eu ce alte meserii.

Trebuie politie multa ptr a mai reduce mizeria asta mai ales la noi in tara.

 

Nu am niºte cifre exacte cu privire la numãrul de poliÞiºti, Însã recent a fost publicat În presã faptul cã România are mai mulÞi oameni În serviciile secrete decât Þãri ca Anglia sau FranÞa.

 

Oricum mai utili ar fi niºte poliÞiºti, sau poate nu ºtim noi ºi toate Þãrile lumii vor sã ne spioneze ca sã afle reÞeta succesului dezvoltãrii extraordinare a României. :)

 

Da, asta e altĂŁ problemĂŁ Âşi e ĂŽntr-adevĂŁr gravĂŁ, mai ales cĂŁ la dezmembrĂŁri ajung multe maÂşini furate.

 

ĂnsĂŁ, chiar dacĂŁ putem spune cĂŁ nu sunt foarte mulĂži poliĂžiÂşti, nu prea auzim deloc de acĂžiuni ĂŽmpotriva vânzĂŁrii produselor furate pe internet.

 

De fapt, ºi În Autovit se vând oglinzi furate ºi nu se autosesizeazã nimeni.

Link to comment
Share on other sites

Nu am niºte cifre exacte cu privire la numãrul de poliÞiºti, Însã recent a fost publicat În presã faptul cã România are mai mulÞi oameni În serviciile secrete decât Þãri ca Anglia sau FranÞa.

 

Mai ramane sa spui ca ai citit si lista cu numele reale, adresele etc etc. Crezi prea mult in ceea ce "citesti". Pe mine ma distreaza increderea asta oarba de care dai dovada in ceea ce priveste astfel de "informatii".

 

 

 

Ontopic: Nu vad de ce ar trebui date inapoi kilometrajele :) Importanta este starea masinii. Degeaba cumperi o masina cu 1ooo km care a fost dauna totala si apoi refacuta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.