Jump to content

Sa fiu sincer sa nu ? Fac si poll !

Remus R.

Sinceritate sau prostie?  

253 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

pana nu dispare mentalitatea cu km la romani nu avem ce face.

am pus si eu pisica la vanzare si m-au sunat diversi....toti m-au intrebat cati km are frate?pai 210.000km.mult frate,la dacie faceam setu de doua ori.daca avea mai putin discutam.vreo 150.000km era bine?da,asa da.

romanul e prost si fudul,ba nu...invers.

mai bine luam un cazan cu kit de ///M si jante pe 18 si cu 150-180.000km ca asa-s majoritatea pisicilor,decat ceva intretinut.

am auzit demult ca s-a dat o teapa aici pe forum...dar cumparatorul nici macar nu a deschis capota...asa idiot mai rar.

in mintea multora de aici daca motorul are km putini deja se umfla penele pe ei.va dau un ex si inchei:masina de 3 ani deci aproape noua,cu 78.000km,dar cu trei schimburi de ulei,ca primul a fost din fabrica.masina a mers numai in bucuresti.aia mai e masina?este!oare motorul mai tine inca zece ani cum e la E30 de ex?nu!va spun eu explicatia.multi prefera leasingul...dupa 3 sau 5 ani cumpara alta.cel care o cumpara zice frate am bmw din 2007 full sau extrafull,dupa care intra pe forum si incepe sa "huleasca" marca.

concluzia o trageti voi.

Da. Ai dreptate. Cine a avut intentia sa-si spuna parerea a facut-o.

Cine va fi interesat in viitor de subiect, la fel isi poate face o idee .

Eu am tras concluzia necesara:

Vand BMW 318 d Full, 139 000 km :) :lol: :)

Ma bucur ca e destul de clar si pollul si ca exista speranta. Sincer nu credeam sa fie asa mare diferenta.

Mersi de pareri baieti.

Se poate inchide. :)

Up.

Se poate inchide :D

• 4 months later...

Am cerut redeschiderea topicului pentru ca intre timp mi-am vandut masina si vroiam sa impartasesc din experienta celor interesati.

Asa cum am mentionat mai sus, nu am modificat nimic la numarul de km si in general am mers pe sinceritatea absoluta in vanzare.

Am postat anuntul doar pe autovit, am mentionat tot ce are masina ca dotari suplimentare, am postat doar 10 000km la rubrica km. Cand ma sunau oamenii le explicam ca am scris doar 10 000 tocmai ca sa am ocazia sa le prezint telefonic masina si sa nu o excluda din start doar ca am fost sincer.

SPRE SURPRINDEREA mea, nici unul dintre cei care m-au sunat nu erau mirati de numarul de km, nu m-au luat cu texte de genul "domne cam mult domne". Erau realisti si am observat ca nu era printre principalele intrebari cea legata de km. Aspectul asta m-a bucurat.

Vreau sa va mai spun ca am vandut masina in exact o saptamana ( spre surprinderea mea ), timp in care am fost sunat de vreao 25 de persoane dintre care interesati au fost vreo 5, restul aveau minute multe.

Primul care a vazut-o a si luat-o.

Sfatul meu : incercati sa fiti sinceri, faceti cum am facut eu, daca vedeti ca intr-un termen rezonabil masina nu se vinde, faceti ce doriti, dar incercati sa fiti de buna credinta, o sa fiti surprinsi sa vedeti ca veti avea de castigat.

Pretul a fost pretul pietei pentru o masina ca a mea cu dotarile ei.

Repet, de fapt ideea redeschiderii topicului, am fost surprins sa observ ca oamenii erau interesati de alte chestiuni ( intr-adevar mult mai importante - cum ar fi cum a fost intretinuta, daca a suferit avarii importante ) decat numarul de km !

PS: intre timp mi-am si achizitionat un E60 - 535d pentru care am sa fac un topic de prezentare zilele astea . :) :twoup:

Sa nu imi spui ca tu esti :twoup:

felicitari pt noua achizitie. asteptam sa o vedem. buna ideea cu cei 10.000km, poate te sunau mult mai putini din cei 25, daca scriai nr real in anunt

Mersi frumos. Noua masina e intr-adevar ceva special ...

Si da, strategia a fost ok cu faza cu 10 000 km.

Sã stãpâneºti sãnãtos 535d-ul! :(

Mersi mersi, poate reusesc azi sa fac topicul :)

Eu sunt Remus, AS sunt initialele mele si am mai pus un "s" pentru ca trebuiau minim 3 caractere :twoup:

Pai atunci te salut cu stima :)

ciupanezu nu imi spune ca daca ai sansa sa iei un pret mai bun pe masina ta ,ai sa refuzi sa dai km inapoi ca sa ai cunostinta curata? si ai sa stai la masa mancand o conserva de pateu dar cu constiinta curata,gandindu-te la hotul care a dat km inapoi cum sta el la masa cu o fripturica in fata si cu constiinta murdara ca a umblat la km,tu iar tu ai sa fii fericit cu conserva ta,gandind la ce rau se simte ala care a dat km inapoi cu,constiinta murdara!?

Eu am vandut destule masini si niciodata nu am dat km inapoi. Cand am fost foarte tentat (o singura data la 8 masini) am pus in anunt km mai putini FARA sa modific nimic in bord si anuntand din capul locului omul care suna care sunt km reali ai masinii. (si am lasat la latitudinea lui daca vrea sa vina sa vada masina).

Omul chiar a intrebat: dar la km astia arata vopseaua asa ca in poze? Are ia geamuri electrice, AC si tot ce are masina din poze?

Cand a vazut masina nu a mai avut niciun dubiu. A cumparat-o pe loc.

Nu mintind si furand am strans banii de masina. Si nici la vanzare nu vreau sa scot bani prin aceste metode.

Desi eu nu as face asta niciodata in romania - am avut cumparatori care au luat masina fara sa deschida capota.

Un singur cumparator a solicitat sa mearga cu ea in service la verificare. (eu am incercat sa ii conving pe toti).

Am postat anuntul doar pe autovit, am mentionat tot ce are masina ca dotari suplimentare, am postat doar 10 000km la rubrica km. Cand ma sunau oamenii le explicam ca am scris doar 10 000 tocmai ca sa am ocazia sa le prezint telefonic masina si sa nu o excluda din start doar ca am fost sincer.

Probabil o sa vina vremea cand astfel de artificii nu vor mai fi necesare.

Edited by MOTANUL

Sa dai km inapoi? Pt ce? Masina mea apropie 300 000 km, e si benzinara, si merge impecabil. Masina lui tata tocmai ce a implinit 600 000 km (si a lui e din 2005, a mea e din 1999) si, spre deosebire de mine, el nu a schimbat un surub la masina aia in afara de consumabile.

Un 250k km pentru un motor diesel nu este DELOC mult. Atat timp cat caroseria este in stare buna iar tehnic masina corespunde, adica nu bate, nu troncane etc.., km astia nu conteaza.

Cine se uita la km la o masina mai veche de 5 ani nu stie ce vrea! Prefer o masina cu multi km avuta de unul ca tine (gen) decat una cu 100k km avuta de vreun batranel care schimbat vitezele la 1500 rpm.

Problema este cĂŁ sunt mulĂži ignoranĂži care au impresia cĂŁ doar numĂŁrul de km conteazĂŁ.

A doua problemĂŁ este cĂŁ acest fenomen al km daĂži ĂŽnapoi nu este deloc temperat de poliĂžie, n-am auzit sĂŁ fie vreodatĂŁ mĂŁcar anchetat unul dintre cei care se ocupĂŁ cu mĂŁsluirea kilometrajelor.

In Germania cand cumperi o masina SH, dealerul este obligat sa iti treaca numarul de KM in factura. Daca nu face treaba asta sau daca trece altceva decat este pe bord in momentul vanzarii e caz penal. Faza e ca nemtii nu fac asa ceva insa dealerii sarbi, turci sau rusi se ocupa si cu asa ceva. Sau lasa spatiu liber si romanul trece ce-l taie capul.

Bine a zis cineva inainte: ne plangem ca e de kkt tara in care traim dar toti suntem de acord cu KM dati inapoi si am face-o la randul nostru. Atunci macar sa nu ne mai dam cu parerea aiurea. E ca la vot. Daca mergi ai dreptul la o parere. Daca nu mergi, taci din gura.

Eu NU as da KM inapoi. :twoup:

E clar ca atunci cand vinzi masina ai pierdut din start daca incepi sa zici totul despre masina,tot adevarul!Asa e,nu pica bine.Ce ma dispera cel mai mult e faza cu spalatul masinii si de a o pune la punct inainte da a o duce in targ pt ca majoritatea lor ascund ceva,au vicii ascunse.Iar cu faza de a da km inapoi nu sunt adeptul ei,cu toate ca ai doar de pierdut.

E clar ca atunci cand vinzi masina ai pierdut din start daca incepi sa zici totul despre masina,tot adevarul!Asa e,nu pica bine.Ce ma dispera cel mai mult e faza cu spalatul masinii si de a o pune la punct inainte da a o duce in targ pt ca majoritatea lor ascund ceva,au vicii ascunse.Iar cu faza de a da km inapoi nu sunt adeptul ei,cu toate ca ai doar de pierdut.