Jump to content

Montaj volan

lucianWRC

Recommended Posts

Sunt bune, multumesc mult, dar pur si simplu m-am straduit 20 minute fara succes. Nu am reusit sa scot airbag-ul, d-aia si intreb, poate e cineva care stie exact cum se scoate airbag-ul.

L-am scos eu acum vreo saptamana ca am pus folie pe trim si a fost nevoie sa scot airbag-ul.

Inainte sa-ti dau indicatii intrebare: ce volan ai? normal sau sport? adica cu airbag-ul la nivelul volanului sau cel iesit in afara?

Oricum inainte de a te apuca sa scoti airbag-ul nu uita: DECONECTEAZA BORNA DE MINUS A BATERIEI!

La volanul normal se foloseste torx T20, iar la cel sport T25 pentru impingerea clemelor. Si difera si unghiul in care se introduc in spatele volanului.

Am sa-ti atasez print-screen-uri din TIS sa iti faci o mai buna idee.

E greu pana il desfaci o data. Eu dupa aia l-am desfacut de 3-4 ori ca nu imi placea cum statea folia.

Edited by IulianC

Sunt bune, multumesc mult, dar pur si simplu m-am straduit 20 minute fara succes. Nu am reusit sa scot airbag-ul, d-aia si intreb, poate e cineva care stie exact cum se scoate airbag-ul.

L-am scos eu acum vreo saptamana ca am pus folie pe trim si a fost nevoie sa scot airbag-ul.

Inainte sa-ti dau indicatii intrebare: ce volan ai? normal sau sport? adica cu airbag-ul la nivelul volanului sau cel iesit in afara?

Oricum inainte de a te apuca sa scoti airbag-ul nu uita: DECONECTEAZA BORNA DE MINUS A BATERIEI!

La volanul normal se foloseste torx T20, iar la cel sport T25 pentru impingerea clemelor. Si difera si unghiul in care se introduc in spatele volanului.

Am sa-ti atasez print-screen-uri din TIS sa iti faci o mai buna idee.

E greu pana il desfaci o data. Eu dupa aia l-am desfacut de 3-4 ori ca nu imi placea cum statea folia.

poate pui un video...si pe mine ma intereseaza.eu am volanul sport

Nu am sport, motivul pentru care vreau sa-l dau jos este ca mi-am luat sport si vreau sa-l montez, multumesc.

Atunci, pasul nr.1, deconectezi borna de minus a bateriei. Are o piulita de 10, o desfaci(nu complet, ci doar o desurubezi cat sa se largeasca putin borna).

Si pasul numarul 2 il ai in poze. Ai gasit cele 2 gauri in spatele volanului? Ele sunt acoperite, dar au 2 taieturi foarte fine ca sa poti baga torx-ul T20, gaurile se simt la deget.Nu stiu cum e la airbag-ul normal, dar la cel sport mufele au un capacel care se ridica facand parghie cu surubelnita. La mine sunt 2 mufe.

http://img188.imageshack.us/img188/4158/95790212.th.jpg

http://img97.imageshack.us/img97/6457/74537090.th.jpg

P.S. acum am vazut, la volanul normal se scot mufele din volan. La mine se scoteau mufele din airbag.

Edited by IulianC

poate sunt eu mai greu de cap dar din pozele alea nu inteleg mare lucru....eu am desfacut cam orice pe la masina si nu am avut probleme dar la vloan chiar nu am reusit cand am vrut sa pun folie pe el.....am desfacut cele 3 suruburi dar la airbag m-am impotmolit.si mai bine ca nu am stiu ca nu desfacusem borna:D:D:D

acum nu mai e nevoie sa il desfac dar vroiam sa stiu....poate pe viitor am nevoie

poate sunt eu mai greu de cap dar din pozele alea nu inteleg mare lucru....eu am desfacut cam orice pe la masina si nu am avut probleme dar la vloan chiar nu am reusit cand am vrut sa pun folie pe el.....am desfacut cele 3 suruburi dar la airbag m-am impotmolit.si mai bine ca nu am stiu ca nu desfacusem borna:D:D:D

acum nu mai e nevoie sa il desfac dar vroiam sa stiu....poate pe viitor am nevoie

oricum pozele alea nu se potrivesc la tine, fiind pentru volanul normal.Ideea in poze e sa-ti dai seama unghiul sub care sa introduci torx-ul. Oricum pana nu incerci nu ai cum sa-ti dai seama, si trebuie sa simti clema cand o impingi, trebuie sa lucrezi pe ghicite, nu e nimic exact :)

http://img641.imageshack.us/img641/7611/airbag1.th.jpg

http://img62.imageshack.us/img62/4272/airbag2.th.jpg

3. Position your flat screw driver pointing at 11-12:00 and push it towards the inside (pic 1) the aribag will be released from one side.

Do the other side exactly the same pushing the screw driver inward.

4. The Airbag will pop out and you can release the clips carefully.

:)

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=19680

3. Position your flat screw driver pointing at 11-12:00 and push it towards the inside (pic 1) the aribag will be released from one side.

:)

Sunt foarte edificatoare pozele, dar e pentru volanul normal, la cel sport difera unghiul sub care se introduce surubelnita/torx-ul. Se vede ca a bajbait ceva timp cu surubelnita pana a dat de cleme, partea metalica a volanului e foarte zgariata :lol: eu m-am descurcat mai bine, nu am zgariat deloc :)

:lol:

Multumesc Alex, am fost la Dormag astazi, sau chinuit o ora si nu au reusit, Doru nu mi s-a parut asa prietenos cum zic unii, dupa ce a vazut ca se chinuie baiatul i-a spus ca daca nu se poate asta e sa lase treaba ca mai are si altceva de facut, Romania, e normala reactia :). Baiatul in schimb a fost OK, chiar se enerva-se ca nu reuseste, dar acum dupa ce am vazut pozele imi dau seama ca airbag-ul se scoate cu totul altfel fata de cel sport. Multumesc inca o data Alex, maine o sa ma chinui eu sa-l dau jos.

Dupa pozele puse de Alex imi dau seama ca n-au mai schimbat volan normal pentru ca unghiul era cel pentru cel sport nicidecum de volan normal. Mi-a si demonstrat pe o masina din service cu volan sport ca scoate airbag-ul si intradevar l-a scos in 30 de secunde. A ramas ca daca reusesc sa-l schimb sa trec sa-i explic cum.