Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Suspensie E36

Valentin_LMB

Recommended Posts

Acum incepe chinul :) ! Treburile stau in felul urmator :

Acum ~o luna am cumparat un set de jante pe 17" pt. a mea masinuta , toate bune si frumoase , probleme foarte mari nu sunt , doar ca nu imi place deloc cat de cocotata sta. Acum ma gandesc sa fac ceva imbunatatiri la suspensie . Si vin intrebarile :

1. Sa schimb suspensia cu totul cu una sport ?! Problema aici este ca nu prea vreau ca masina sa devina prea rigida . Oricum este si asta o varianta . As dori sa stiu cam la ce investie ar trebui sa ma ridic pt acest upgrade si daca exista si ceva suspensii mai "light" care sa coboare masina putin si sa nu fie chiar extrem de rigida ?! Eventual puteti sa imi dati si niste exemple cu preturi !

2. Se gasesc arcuri care sa mearga cu amortizoarele stock ?! Si daca se gasesc cat sunt de eficiente ?! La fel si aici daca stiti si puteti sa imi dati exemple sunt bine venite .

Edited by Valentin_LMB

Nu prea se pupa arcuri sport cu amortizoare normale...nu lucreaza la aceas cursa..

Eu am montata pe a mea suspensie sport si nu mi se pare deloc incomoda DAR..Am jante pe 15 si nu circul in Romania deocamdata..

La vara daca reusesc vreau sa cumpar un set de suspensie sport reglabila (pe inaltime si duritate ), in caz ca fac pasul asta ,iar tu nu gasesti nimic pana atunci, iti dau tie ce am pe masina la un pret foarte convenabil pt tine..Daca te intereseaza ramane sa vb...Precizez ca suspensia a fost pe 318is ,am luat-o de la un user al forumului ,care dupa spusele lui a rulat 5k km cu ea..

Editez ..@bogdyy vrea suspensie normala ,poate faceti un schimb... :)

Edited by calinbmw2000

ideea este ca vreau ca pana in mai sa fiu cu masina gata , deci acum studiez terenul pt o achizitie care este iminenta ,dar vreau inainte sa gasesc cea mai buna solutie .

Tot suspensie reglabila as vrea sa pun si eu .

Bogdyy ar trebui lasat la o parte din orice discutie :) !

Edited by Valentin_LMB

Reglabila este cea mai buna varianta ,dar am inteles ca sub 800e nu gasesti ceva de calitate ,si eu mai am de strans bani pt asa ceva ...

Cele ce se vand cu 3-400e se spune ca , lasa de dorit calitatea lor..

Din pacate foarte putina lume are pe masina ceva de calitate, ca sa avem de unde primi sfaturi ..

Sunt si alte topicuri cu aceas tema pe forum ,care au ramas oarecum fara raspuns :) ...

am vazut si cateva kit-uri undeva pe la ~600 de euro care sunau destul de bine . Ramane de vazut , la mine inca nu este nimic batut in cuie , inca nu sunt 100% cu suspensia sport , vreau doar o solutie pt a lasa masina putin mai jos (nu foarte mult) iar in acelas timp sa nu o fac prea rigida !

Sal

Eu am pe E36 318is tot suspensie sport, asa am cumparat masina. Nu stiu ce marca este, nu am apucat sa umblu acolo sa vad fiindca este prea frig afara momentan. Tot ce pot sa-ti spun despre ea : amortizoarele sunt cam uzate deci destul de moi, stanga spate este si putin curs din cate am observat, eu vreau sa schimb doar amortizoarele cand o fi vreme buna. Toate arcurile si amortizoarele sunt galbene, propietarul zicea ca sunt Monroe parca, nu mai tin minte exact, oricum nu cred pana nu desfac eu sa vad.

On topic acum: Cu amortizoarele astea nu este absolut deloc deranjant la mers, este ferma suspensia dar nu rigida excesiv, nu-ti musti limba la sinele de tramvai, eu sunt multumit de cum se simte. Cu amortizoare noi o sa fie mai dura, dar depinde ce amortizoare voi folosi. Inca citesc diverse pareri pe diferite forumuri. Sa stii ca majoritatea au si pareri preconcepute din cauza ca multi au taiat arcurile normale in loc sa foloseasca ce trebuie, atunci da, este destul de dura suspensia.

eu iti recomand una sport.gsesti si duritate light si te ajunge cam 900lei

am montat 2 seturi pana acum si clientii sunt foarte multumiti...

una era 40/40 si alta 60/40 ambele fixe.

prima are deja 3 ani de cand e pe masina si e foarte ok...

spor la treaba

900 de LEI :) ! Da-mi un link ceva , ca la banii astia ma duc maine si o cumpar , daca e si buna de ceva !

La pretul ala sunt suspensii de sezon, dupa o vara, curg toate.

Hai un an sa fiu rezonabil.

pai asa ma gandeam si eu . cu 900 de lei nu cred ca imi iau nici amortizoarele stock ! Da mai sti ce are omu ascuns , poate are vreo relatia undeva :) !

Edited by Valentin_LMB

am tot auzit ca nu prea isi face amortizoru toata cursa cu arcuri sport , inca nu este nimic batut in cuie .

problema nu este ca nu-si face cursa, si-o face dar in alta pozitie, problema principala este ca arcul fiind mai scurt exista posibilitatea ca la o groapa mai mare sau cand masina este incarcata, amortizorul sa ajunga la capatul cursei, sa loveasca, atunci se sparge un simering in el si...... la revedere. Se poate scurta amortizorul cu o lungime egala cu, coborarea suspensiei, sa zic asa. Deci o cobori 3 cm, tai din tija amortizorului tot 3 cm, faci filet si gata, nu mai sunt probleme si stres. Se poate face treaba asta la majoritatea atelierelor de strungarie.

am tot auzit ca nu prea isi face amortizoru toata cursa cu arcuri sport , inca nu este nimic batut in cuie .

problema nu este ca nu-si face cursa, si-o face dar in alta pozitie, problema principala este ca arcul fiind mai scurt exista posibilitatea ca la o groapa mai mare sau cand masina este incarcata, amortizorul sa ajunga la capatul cursei, sa loveasca, atunci se sparge un simering in el si...... la revedere. Se poate scurta amortizorul cu o lungime egala cu, coborarea suspensiei, sa zic asa. Deci o cobori 3 cm, tai din tija amortizorului tot 3 cm, faci filet si gata, nu mai sunt probleme si stres. Se poate face treaba asta la majoritatea atelierelor de strungarie.

deja o dam in improvizatii , sa nu zic tiganii .

Multa prea multa bataie de cap + ca nu stiu cat de safe este treaba asta .

Prefer sa mai economisesc putin si fac o treaba calumea .

• 4 months later...
  • 3 months later...