Jump to content

schimbare ulei cardan?

myrcyca

Recommended Posts

Din ala LIFETIME, care NU SE SCHIMBA.

Motivul pentru care vreau sa il schimb este ca are in el"argint" cum spunea cineva mai sus. Cei de la BMW impreuna cu Castrol recomanda schimbarea uleiului la 30000 km. Aici de ce nu mai tii cont de recomandari?

Din ala LIFETIME, care NU SE SCHIMBA.

Motivul pentru care vreau sa il schimb este ca are in el"argint" cum spunea cineva mai sus. Cei de la BMW impreuna cu Castrol recomanda schimbarea uleiului la 30000 km. Aici de ce nu mai tii cont de recomandari?

Cine recomanda??? BMW cu Castrol ??? Nu cred cel putin nu in carte.

Taz

Ai auzit de LIFETIME? stii ce e LIFETIME?

Adica pana mor eu, copii mei, copii copiilor mei, uleiul din cutia sau grupul ala e GARANTAT de bmw, in cazul functionarii corecte.

Stii ca la Fiat (la dube cel putin) primul schimb de ulei este la 45000 km? Ti se pare normal? De marketing ai auzit? Si este tot garantat de firma producatoare. Tot computerul de bord ma anunta sa schimb uleiul la aproximativ 30000 km (programat de BMW). Tu schimbi uleiul la 30000? Revin cu aceasta intrebare pe care vad ca ai ignorat-o. Daca masina o luam de noua era altceva dar avand in vedere ca noi luam masini pe care altii le arunca si noi le luam "de bune" le forjam ca dracii etc parerea mea este ca ar trebui sa schimbam si uleiurile acestea "lifetime" mai ales daca observam ca acel ulei are impuritati prin el.

Edited by Taz

Taz

Adica pana mor eu, copii mei, copii copiilor mei, uleiul din cutia sau grupul ala e GARANTAT de bmw, in cazul functionarii corecte.

rocco zile asta posesorilor de cutii steptronic cu ulei life-time si cu indicatii de service schimbate dupa ce picau cutiile ca mustele dupa ce sareau de 160k km.

Bineinteles ca aia care le-au schimbat pe banii lor multa sanatate de la BMW.. se pare ca au avut ghinion.. :) sau au folosit necorespunzator o cutie automata .. :lol:

Am un prieten cu steptronic, a luat masina de noua din RO. a schimbat uleiul de 2 ori in cutie, (masina o are de 5 ani) si tot a cazut cutia.

Indiferent de ce imi spuneti voi aici.

Da Taz, stiu ca unele recomandari nu sunt ok, nici eu nu stau 30.000km. Insa nici nu bag ulei 20w-60, bag in specificatiile bmw, nu bag nici benzina cu plumb, bag benzina fara, cum recomanda bmw. S.a.m.d.

Taz

Stii ca la Fiat (la dube cel putin) primul schimb de ulei este la 45000 km? Ti se pare normal? De marketing ai auzit? Si este tot garantat de firma producatoare. Tot computerul de bord ma anunta sa schimb uleiul la aproximativ 30000 km (programat de BMW). Tu schimbi uleiul la 30000? Revin cu aceasta intrebare pe care vad ca ai ignorat-o. Daca masina o luam de noua era altceva dar avand in vedere ca noi luam masini pe care altii le arunca si noi le luam "de bune" le forjam ca dracii etc parerea mea este ca ar trebui sa schimbam si uleiurile acestea "lifetime" mai ales daca observam ca acel ulei are impuritati prin el.

Si cum ai vazut tu impuritatile in cutie? si diferential? :)

pai inital a fost life time apoi s-a rotit treaba cu lifetime. Chestia e ca daca la automate nu il schimbi sigur pica. Si sunt de acord cu tine, daca e sa se aleaga praful.. pica cutiile si la masinile alea de pensionari rulate 80k km in 15 ani...:)

Totusi nu cred ca strica sa schimbi uleiul in diferential si chiar cutie manuala, mai ales daca masina are niste ani si nu stii cand s-a schimbat ultima data.

Edited by DOMI

Nu vad de ce ai schimba uleiul la diferential din moment ce pe el scrie LIFETIME, ca si la cutie fie ea automata sau manuala, daca ai niste banuti si nu ai ce face cu ei OK dar de schimbat tot cu un ulei LIFETIME BMW si nu cu te miri ce Castrol, Aral sau nu mai stiu eu ce, ideea e ca BMW recomanda Castrol ca si ulei de motor, corect dar uleiurile din diferential si cutie sunt LIFETIME, se vor schimba doar in cazul in care se va umbla la cutie sau diferential, pierderi ori la 15 ani :lol: cel putin asa mi sa zis de la Bavaria Motors, care cred ca baietii au idee cu ce se mananca :)

Taz

Si cum ai vazut tu impuritatile in cutie? si diferential? :)

Cand am ajuns cu masina acasa am fost la o rampa m-am bagat sub ea si am scos surubul de umplere al diferentialului respectiv al cutiei de viteze. Am bagat o surubenita putin inauntru si a inceput sa se prelinga ulei pe gaura respectiva. Picatura de ulei (de la diferential) care se prelingea avea acel argint (pilitura foarte fina). La cutie a fost curat uleiul dar nu cred ca are ce sa strice acest schimb. Mai ales ca nu costa o avere.

Nu vad de ce ai schimba uleiul la diferential din moment ce pe el scrie LIFETIME, ca si la cutie fie ea automata sau manuala, daca ai niste banuti si nu ai ce face cu ei OK dar de schimbat tot cu un ulei LIFETIME BMW si nu cu te miri ce Castrol, Aral sau nu mai stiu eu ce, ideea e ca BMW recomanda Castrol ca si ulei de motor, corect dar uleiurile din diferential si cutie sunt LIFETIME, se vor schimba doar in cazul in care se va umbla la cutie sau diferential, pierderi ori la 15 ani :) cel putin asa mi sa zis de la Bavaria Motors, care cred ca baietii au idee cu ce se mananca :lol:

Tocmai asta ma face sa-l schimb: totala neincredere in cei de la Bavaria!.Am 2 prieteni care au avut probleme grave dupa ce au fost la Bavaria. Avand in vedere ca masinile din ziua de azi sunt tot mai proaste, piesele scumpe si ca imi place sa o mai alerg (sunt si eu tanar) incerc sa o pastrez cat mai bine. Sunt exemple pe forum cu diferentiale sparte la masini care nu au participat la curse sau concursi de drift. La masinile vechi nu am auzit de probleme de diferential. Am avut o mazda 626 din 1981. A fost in familie din 1991 si pana in 2007 s-a schimbat cam tot la ea si diferentialul nu a avut nici o problema ba chiar in ultimii 2 ani(cat a fost a mea) a facut cercuri si drifturi la greu. Apoi am avut mercedes din 1973 care la fel facea gogosi des si nu am avut nici o problema. Mentionez ca la ambele am verificat uleiul si era clar. Pe cand la 318 ele meu din 1999 cu care nu cred ca s-au facut cerculete in Germania imi uruie diferentialul si are pilitura in el. Cam astea ar fi motivele pentru care as vrea sa schimb uleiul. Oricum asta este ultima explicatie pe care o mai dau. Faceti ce vreti, schimbati uleiul la 22-24 de mii km (am un prieten cu 320d care asa face ca are long life de 30000km). Asta e parerea mea si cu asta basta.

Bafta!

P.S. O alta chestie. Intervalul de schimbare a uleiului la motor este de maxim 30000km in functie de stilul de mers. Trei sferturi din forum schimba uleiul la 10000 km sau chiar mai putin. Deci nu respecta ce spune BMW. Dar cand e vorba de 1 L de ulei de diferential de 30-40 de ron odata la 10 ani toti se bat cu pumnii in piept ca e LIFETIME.

Edited by Taz