Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Problema inchidere geam 318is

Recommended Posts

Am o problema destul da sacaitoare : nu se inchide geamul de la sofer pana la capat . Cand ajunge sus, motorasul de la geam , se aude ca si cum ar scapa , desi el ar fi trebui sa se opreasca iar cand inchizi usa sa se mai ridice acei 1 - 2 cm . Numai ca nu se mai ridica si imi da toata caldura afara , sa nu mai pomenesc de cum se aude vantul .

Masina este un 318is coupe .

Atasez poza cu usa cu pricina si poza cu distanta de unde incepe sa scape .

probabil ai intrerupatorul de pe usa dus, nu cumva ramane si lumina aprinsa in interior ?

verifica piesa 6, ori e uzat plasticul de pe ea(se repara temporar cu niste banda adeziva), ori e dus intrerupatorul...

daca nu ai acolo intrerupatorul, e o varianta cu swich-ul in broasca, la aia nu ma pricep :)

eu am alta problema la geam,merge cand vrea el,cand nu merge si apas pe buton sa coboare sau sa urce se aude un tacait la motorasi (deci curent ajunge)

am observat k daca scot borna de la baterie si o las mult timp asa cateodata isi revine,(nu toto timpu)

am desfacut motorasu de pe macara si am apasat pe buton si culmea k dat jos merge

ma gandeam k este obosit motorasu sau mai exista vrun releu pt geamuri inafara de siguranta

este vb de un 318is 92

scuze k mam bagat si eu,dar poate primesc vrun sfat

va multumesc anticipat

Verifica angrenajul din spatele pinionului de la motoras.Este din plastic, si daca face un zgomot, un carait, si nu urca geamul, ala e sigur vinovat.

Trebuie desfacut motorasul de pe macara, si dupa aceea trebuie desfacut in spatele pinionului.

Daca insa nu face zgomot, iar geamul nu urca, atunci clar e acel intrerupator de pe cremaliera.

Incearca sa tii geamul cu mana, si sa actionezi motorasul, daca atunci scoate un zgomot, ca si cum ar scapa, atunci clar e angrenajul motorasului.

Spor!

Zgomot face cand ajunge sus , acolo unde ar trebui sa se opreasca . Inloc sa se opreasca incepe sa caraie . Cand am dat fata de usa jos , la inspectia " ochiometrica " :) , am vazut piesa din plastic de care vorbesti .

Acum ma gandesc daca switch-ul din broasca este bun din moment ce lumina se stinge la inchiderea usi .

Multumesc de sfaturi !

La un moment dat mi-a facut si mie asa (fara zgomote, geamul mergea normal) doar ca nu se mai ridica pana la capat. Am reinitializat geamurile, si nu a mai facut. Totul impreuna cu ungerea broastelor.

Inteleg ca problema la tine e diferita, am cautat destul pe google dar defect ca la tine nu am mai gasit. Zi-mi te rog la ce concluzii ai mai ajuns. Multam.

Edited by kruger

Mda , am gasit buba : ultimi 4 dinti de pe macara lipsesc cu desavarsire :) , deaia scapa atunci cand ajunge sus . Se potriveste macaraua de sedan pe coupe ? Sa nu o iau in barba atunci cand cumpar . Edited by cris2dum

• 2 weeks later...
eu am alta problema la geam,merge cand vrea el,cand nu merge si apas pe buton sa coboare sau sa urce se aude un tacait la motorasi (deci curent ajunge)

am observat k daca scot borna de la baterie si o las mult timp asa cateodata isi revine,(nu toto timpu)

am desfacut motorasu de pe macara si am apasat pe buton si culmea k dat jos merge

ma gandeam k este obosit motorasu sau mai exista vrun releu pt geamuri inafara de siguranta

este vb de un 318is 92

scuze k mam bagat si eu,dar poate primesc vrun sfat

va multumesc anticipat

Cam asa e si la mine!

Daca scot borna de la baterie si o pun din nou, geamul de pe stanga nu mai merge. Se aude un ticait, dar nu coboara.

Ca sa-l fac sa mearga, trebuie sa dau fata de usa jos si sa scot mufa din motor si apoi sa o pun la loc.

Am observat ca daca, inainte sa scot bateria, cobor geamul (nu neaparat pana jos, pot sa-l "crap" un pic), merge fara probleme cand pun borna inapoi.

Masina este 318i Sedan. Motorul de geam, e cel cu 6 fire, si are butonul cu mufa mica si one-touch.

Pe dreapta am macara cu 2 fire, care nu are one-touch. O doare la bascheti daca scot borna sau nu ! Aia merge in continuare.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.