Jump to content

a pus cineva instalatie xenon aftermarket ?

giorgioand

Recommended Posts

Cu riscul de a repeta alte posturi, sau mai bine zis de a pune la un loc alte posturi, vreau sa rog sa ma ajutati cu aceasta nelamurire.

problema e simpla, am mers la munte vreo 5 masini si numa a mea fara xenon. mi-am dat seama ca din masina de la mine parca merg cu ochelari de soare noaptea.

cred ca e prima data cand vad ca diferenta e atat de evidenta.

se merita sa pun o instalatie xenon in locul becurilor halogen? am sa deranjez tare participantii in trafic din sens opus?

intreb toate astea pentru ca am vazut masini cu xenon fara lupa si la unele nici macar nu deranjeaza din fata iar altele parca tuintesc fix in ochii mei.

nu vreau sa investesc intr-un set de faruri cu lupa si de asta intreb daca solutia asta e buna.

si inca o precizare pe masina am un set de H7 X-treme power(becuri foarte bune din cate stiu eu) schimbate cam de jumatate de an deci nu cred ca sunt pe duca.

rog pe cei care si-au montat xenon(fara far cu lupa) sa imi zica daca sunt sau nu multumiti. Eu sincer nu am vazut E60 cu xenon pus fara lupa si ma tem sa nu fiu ridicol. desi intre ridicol si avantajul de a vedea mai bine noaptea aleg a 2 varianta.

(daca aveti si poze noaptea cu E60-ul vostru cu xenon fara lupa ar fi super sa vad si eu cum arata)

Va multumesc.

fara lupa si autoleveling ii omori pe toti. Dar in Romania nu conteaza daca cineva face accident din cauza ta, e foarte greu de dovedit si restul se rezolva cu spaga la ITP. Daca iesi in afara tarii sa ai bani cu tine in caz ca ai nevoie de platforma. Iti recomand sa iti pui xenon si in proiectoare, daca tot faci o treaba, sa fie completa. Nici acolo nu trebuie lupa neaparat. Da-i bataie si puneti, iti recomand alea care bat in albastru, pe fortuning si la discoteca la Dunavatul de Sus o sa faci senzatie.... Edited by DOMI

fara lupa si autoleveling ii omori pe toti. Dar in Romania nu conteaza daca cineva face accident din cauza ta, e foarte greu de dovedit si restul se rezolva cu spaga la ITP. Daca iesi in afara tarii sa ai bani cu tine in caz ca ai nevoie de platforma. Iti recomand sa iti pui xenon si in proiectoare, daca tot faci o treaba, sa fie completa. Nici acolo nu trebuie lupa neaparat. Da-i bataie si puneti, iti recomand alea care bat in albastru, pe fortuning si la discoteca la Dunavatul de Sus o sa faci senzatie....

DOMI, imi pare rau ca faci "mishto" de mine. eu chiar am vrut o parere cat se poate de onesta. nu sunt genu care imi tunez masina. nici macar geamuri fumurii nu am cum cred ca peste 90% din cei cu E60 au.

Eu pur si simplu vreau o rezolvare la o problema care mi se pare destul de mare, atunci cand nu vad noaptea pe unde dracu sunt gropile alea mai mari.

dar oricum, multumesc pentru sfat.

pai cam asta e, fara lupe si autoleveling ii omori pe toti. Dar pentru majoritatea e un factor inexistent. De asta sunt si ironic. Sunt convis ca si tu ai fost orbit si nu odata de xenon pus aiurea. Asa ca ce mai intrebi ? Eu zic sa incerci sa polishezi suprafata farului care se matuieste in timp si sa cureti si oglinzile daca poti. Ai sa fi uimit de rezultat. Nu stiu cat e de greu e la e60 sa faci treaba asta(sa cureti oglinzile interioare). Daca la e60 te plangi de farurile stock eu cu e34 ce sa mai zic. ...

citeste aici un sondaj pe chestia asta.

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...21&hl=xenon

partea tehnica e foarte simpla, costa vreo 75 de euro un kit pe ebay si vine cu instructiuni de montare. restul e can can.. mai bine sa planga ma-sa decat mama...

Edited by DOMI

multumesc de link. cred ca m-am lamurit. vor deranja pe toti in trafic.

eram in dubii pentru ca am vazut si eu intr-adevar xenon pus pe far fara lupa care nu m-au deranjat. dar si mult mai multi care tinteau xenonul fix in ochii mei.

da. concluzia de pe thredul acela e ca deranjeaza oricum xenonul pe far fara lupa.

vis a vis de pret, cele de 75 de euro cred ca sunt de alea de pus pe dacie. mie mi-au recomandat aproape toti Hella. iti dai seama ca din weekend pana acuma am dat deja telefoane sa vad unde pot sa fac treaba asta.

alta intrebare: in afara e interzis xenonul pe far fara lupa?

multumsc

pai nu treci inspectia tehnica. Daca deranjezi pe drum si cineva suna la politie esti oprit, amenda si pleci cu ea pe platforma ori pana in ROmania ori pana intr-un service sa iti remediezi problema. Depinde de tara, in ungaria probabil ca nu te opreste nimeni si scapi si cu o spaga. In Germania e diferita treaba...

Nu conteaza tipul masinii ci al becului la pret. Ce iti trebuie tie e un montaj electronic simplu care sa fie compatibil cu mufa de la masina ta si sa iti scoata curentul necesar. Restul sunt abureli sa te fac de bani.. De asta costa doar 75 de euro. Cat vrei sa coste niste mufe, 3 fire si un montaj o placuta cu 3 condesatori si ce mai are pe ea ?

Edited by DOMI

giorgioand.... ai lupe la faruri, pe faza mica ai lupa fie ca e far cu halogen fie ca e cu xenon., si al e39 la farurile cu halogen este lupa, deci poti sa-ti pui linistit xenon la faruri, referitor la autoleveling, nu ai tu traba cu ala ca doar ai rotita de ridicat/coborat farurile in masina. Autolevelingu era mai comod, reglezi pozitia de 0, si restu ridici din rotita..

DAR o sa simti lipsa spalatorilor la faruri, o sa te descurci tu cumva.

Holly crap, ca am vazut far de e60 fara lupa... wtf ? downgrade ? la e39 fie ca e far cu halogen fie ca are xenon, toate au lupa !?

Edited by Cristi.MD

giorgioand.... ai lupe la faruri, pe faza mica ai lupa fie ca e far cu halogen fie ca e cu xenon., si al e39 la farurile cu halogen este lupa, deci poti sa-ti pui linistit xenon la faruri, referitor la autoleveling, nu ai tu traba cu ala ca doar ai rotita de ridicat/coborat farurile in masina. Autolevelingu era mai comod, reglezi pozitia de 0, si restu ridici din rotita..

DAR o sa simti lipsa spalatorilor la faruri, o sa te descurci tu cumva.

Holly crap, ca am vazut far de e60 fara lupa... wtf ? downgrade ? la e39 fie ca e far cu halogen fie ca are xenon, toate au lupa !?

fara suparare dar cred ca ar trebui sa te interesezi innainte sa spui o prostie,la e60 cele care nu au xenon din fabrica au faruri normale fara LUPA,nu e ca la e39,daca ai halogen e clar ca nu ai lupa asa ca nu il mai bagati pe baiat in ceata aiurea :)

• 5 months later...
Cu riscul de a repeta alte posturi, sau mai bine zis de a pune la un loc alte posturi, vreau sa rog sa ma ajutati cu aceasta nelamurire.

problema e simpla, am mers la munte vreo 5 masini si numa a mea fara xenon. mi-am dat seama ca din masina de la mine parca merg cu ochelari de soare noaptea.

cred ca e prima data cand vad ca diferenta e atat de evidenta.

se merita sa pun o instalatie xenon in locul becurilor halogen? am sa deranjez tare participantii in trafic din sens opus?

intreb toate astea pentru ca am vazut masini cu xenon fara lupa si la unele nici macar nu deranjeaza din fata iar altele parca tuintesc fix in ochii mei.

nu vreau sa investesc intr-un set de faruri cu lupa si de asta intreb daca solutia asta e buna.

si inca o precizare pe masina am un set de H7 X-treme power(becuri foarte bune din cate stiu eu) schimbate cam de jumatate de an deci nu cred ca sunt pe duca.

rog pe cei care si-au montat xenon(fara far cu lupa) sa imi zica daca sunt sau nu multumiti. Eu sincer nu am vazut E60 cu xenon pus fara lupa si ma tem sa nu fiu ridicol. desi intre ridicol si avantajul de a vedea mai bine noaptea aleg a 2 varianta.

(daca aveti si poze noaptea cu E60-ul vostru cu xenon fara lupa ar fi super sa vad si eu cum arata)

Va multumesc.

mai sunt si instalatiile acelea bixenon si in locul farului cu halogen se pune farul acela cu lupa xenon si am impresia ca sunt unele si cu angel eyes pe ele:)