Jump to content

Sa schimb E60 cu E39 ?

duca

Recommended Posts

Salut

In aceasta dimineta am reusit sa citesc integral topicul. Bravo voua care ati reusit sa dezvoltati atat de frumos acest subiect.

Din luna aprilie 2009 am avut bucuria de a ma alatura acestei familii extraordinare pe care o formati cu totii (nu sunt cuvinte marete deloc, eu asa va simt), prin achizitionarea unui E60, 525D, 2004. In cele 10 luni, am reusit sa fac doar 6.000 km. Lucrez in domeniul financiar si am o masina de serviciu.

Folosindu-ma foarte putin de acest E60, as merge pe ideea de a-l vinde si de a-mi cumpara altceva :si cum nu vreau sa ma despart de aceasta marca, as merge clar pe varianta unui E39, 520i, cu un euro 3, sa fie taxa mica. Mi-am facut urmatorul calcul: iau un 520i euro 3 (din Germania) cu euro 3 la vreo 5.000 (an 1999-2000) taxa este undeva la 1.000 EURO + cheltuieli de drum. Am un client pentru E 60 la 12.500 EURO.

Sunt in dilema si va cer ajutorul : sa vand E60 si sa merg pe varianta de E39?

Aceasta trecere nu as vedea-o clar ca pe un compromis, deaorece E39 il vad ca pe unul dintre cele mai reusite modele de la BMW.

Fac alegerea potrivita? Ce ma sfatuiti?

Multumesc mult si va urez o zi buna!

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Daca vrei sa faci si o economie la bani, e cea mai buna varianta. Daca esti dispus sa mai pui ceva, ia un motor mai mare, mai ales ca faci f. putini km pe an, iar acei km putini sa fie o adevarata placere (banuiesc faptul ca cei 6 mii km au fost facuti in mare masura in afara orasului).

PS la E60 vei pierde mult mai mult la pret intr-un an sau doi decat la E39-ele de care vorbesti.

Edited by turnerbj

Daca vrei sa faci si o economie la bani, e cea mai buna varianta. Daca esti dispus sa mai pui ceva, ia un motor mai mare, mai ales ca faci f. putini km pe an, iar acei km putini sa fie o adevarata placere (banuiesc faptul ca cei 6 mii km au fost facuti in mare masura in afara orasului).

PS la E60 vei pierde mult mai mult la pret intr-un an sau doi decat la E39-ele de care vorbesti.

Merci!

Nu prea as vrea sa investesc foarte mult, ma limiteza 520i. Intr-adevar, 90 % din km au fost facuti in exterior.

Multi m-au descurajat sa fac aceasta trecere : pretextand ca voi baga o gramada de bani intr-un E39 de pein 1999-2000.

M-am gandit la acest aspect, dar avand in vedere ca ma folosesc de masina doar in week-end pentru plimbari, (in cursul saptamanii avand masina de serviciu) nu prea vad de ce as baga bani in ea! Ce ar putea sa se duca la masina atat de costisitor, avand in vedere frecventa cu care as folosi masina.

Daca ai grija la cumparare, uiti de costurile de intretinere la E39, mai ales la cati km faci tu. E motor micut, nu prea ai ce sa hingheresti la el, e pe benzina.

In plus, asa cum spuneau colegii, la E39 nu prea mai are ce sa se devalorizeze, pt ca deja este devalorizat. O sa ai surpriza ca peste 2-3 ani sa aiba pretul de vanzare tot pe acolo. La E60 clar vei pierde mult mai multi bani. Iar daca se strica ceva la el, ai pus-o!

Merita insa E39 e deja o masina veche si destul de ieftina,daca vrei sa il dai peste 2-3 ani sa te astepti ca masina nu mai valoreaza mare lucru.Eu as lua 520D,macar are cuplu mai mare si consum bun,ca de senzatii nu se pune problema si 520i e foarte slab.

Merci!

Un 520 D din 1999-2000 are EURO 2, ca atare taxa va fi mai mare.

La stilul meu de condus, un motor de 2000 benzina ar fi foarte bun. Pe E60 - ul de acum am motor de 2500 diesel si mi se pare super-racheta. Nu am un condus nici pe departe sportiv. Referitor la revanzare, nu ar fi o problema : oricum se pierde in timp la absolut orice masina.

Merci mult pentru sfaturi!

Daca ai grija la cumparare, uiti de costurile de intretinere la E39, mai ales la cati km faci tu. E motor micut, nu prea ai ce sa hingheresti la el, e pe benzina.

In plus, asa cum spuneau colegii, la E39 nu prea mai are ce sa se devalorizeze, pt ca deja este devalorizat. O sa ai surpriza ca peste 2-3 ani sa aiba pretul de vanzare tot pe acolo. La E60 clar vei pierde mult mai multi bani. Iar daca se strica ceva la el, ai pus-o!

Merci!

Alex4tuning spunea tocmai invers : ca in 2-3 ani masina nu ar mai face mare lucru.

Merci!

Alex4tuning spunea tocmai invers : ca in 2-3 ani masina nu ar mai face mare lucru.

Eu zic sa faci pasul asta doar daca intr-adevar ai nevoie de bani. Daca nu stai in ei, mai bine ramai cu E60.

Salut!

Ceea ce imi da atat de mult de gandit este ca nu am nevoie de bani. Daca as fi avut nevoie, cu siguranta ar fi fost mult mai usor in luarea deciziei de a schimba E60 cu E39.

Toata dilema mea a plecat de la faptul ca circul foarte putin cu masina personala, doar in week-end sau uneori seara (cand imi este dor sa simt un BMW) si ma gandeam ca nu prea are sens sa tin o masina de 12.000 EURO in garaj si o scot atat de rar.

Este o decizie relativ grea, E60 fiind deopotriva un model care imi place foarte mult. Mergeam pe idee ca (virgula) cu diferenta de bani intre E60 si E39 as fi facut alte investii.

Merci pt sfaturi!

eu zic sa ramai cu e60..o sa fii f dezamagit de cum merge un e39 520i,pe langa cuplul generos care il ai acum la e60..daca tot te gandesti la ideea ca tii in garaj o masina scumpa care se davalorizeaza fara ca tu sa o folosesti,vinde-o dar ia un e39 motor mai mare(dat fiind faptul ca faci km putini) gen 525d sau 530d...am spus diesel ca imi place mie mai mult,datorita cuplului...senzatii..

poate fi si chestie de gusturi. e39 e o masina cu adevarat frumoasa si eleganta, care a setat noi standarde la vremea ei . E60 are un design de turma, absolut comun, care va ramane in istoria marcii doar ca un moment de ratacire...si se va devaloriza abrupt odata cu aparitia lui f10

poate fi si chestie de gusturi. e39 e o masina cu adevarat frumoasa si eleganta, care a setat noi standarde la vremea ei . E60 are un design de turma, absolut comun, care va ramane in istoria marcii doar ca un moment de ratacire...si se va devaloriza abrupt odata cu aparitia lui f10

DOMI , tu ce masina ai? sub cele 2 sau deasupra lor?

DOMI , tu ce masina ai? sub cele 2 sau deasupra lor?

Banuiesc ca bati la treaba cu strugurii acri. Nu tine

am e34 cum se vede si in semnatura . Vorbeam de design aici. Tehnic, e60 e superioara celor doua la cateva capitole.Nu la toate. Restul e cam subiectiv Daca vreau e60, unul Sh il cumpar si maine. Il si pot intretine corespunzator. Unul nou nu imi permit fara ceva eforturi . Pot demonstra cu usurinta treaba sta, salariile capsunarilor din Comisia Europeana sunt publice. Sincer deja imi e cam sila de tot felul de insinuari dinastea

Daca am interpretat gresit ce ai zis imi cer scuze. .

Daca nu esti fortat de imprejurari nu vad de ce ai face schimbul acesta . Banuiesc ca ti-ai dorit foarte mult E60 atunci cand lai cumparat si ai tras putin sa il cumperi . Daca nu ai nevoie de bani din diferenta eu zic ca nu prea are rost , sti cum e vorba aia : "Te lege la cap fara sa te doara" !