Jump to content

bilstein sau monroe pt e34 ?

ak_47

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

zic sa cumperi ceva mai "tare",ai si motorul mai greu.la curbe nu e stralucita masina pt ca pe spate nu le-am schimbat deocamdata.

ti-ai dat seama cat de cat...sa nu uiti sa schimbi si flansele.

@MASu zicea ca e barca masina mea :lol:

flansele daca sunt bune, de ce sa le schimb :), daca sunt uzate le schimb.

Tocmai asta e ca nu stiu ce arcuri sa iau .vreau mai tari dar nu sport

omoara amortizoarele arcurile sport. flansele la e34 se duc repede. Daca sunt uzate amplifica efectul de barca si in cazuri extreme ai bataie.. Si daca tot ajungi acolo le poti schimba. Nu sunt scumpe. Iti recomand Febi. (toate 4 bat pe la 2 mil am impresia ) .. acu unde merge mia merge si suta...

Arcuri am vazut sachs, meyle, kyb pleaca de la 70 ajung la 86 de euro bucata. Nu stiu cum se comporta, probabil au aceleasi caracteristici cu alea oem...

M-am comvins acum ca un kit sport e mai ieftin decat unul standard.. pe cuvantul meu. Amortizoarele sport au acelasi pret si arcurile sport sunt mult mai ieftine , cam cu 100 de euro la set :)

Edited by DOMI

Sachs sunt foarte ca lumea. de ce ar fi mai bune Bilstein? si sunt mai scumpe decat cele din urma

Fiindca Bilstein e tata lor cand vine de suspensii, insa nu se bate cu astia de jos, lumea nu stie de Bilstein, fiindca Bilstein nu prea e prezent la noi.

Afara suspensiile Bilstein sunt printre cele, daca nu cele mai apreciate din lume, kiturile lor sunt ce trebuie si pentru un user normal si pentru un client de track.

:)

Fac in general suspensii sport, eu nu m-as baga la suspensii normale cand vine vorba de Bilstein.

sachs advantage, alea mai rasarite sunt cat bilstein la pret. Si bilstein sunt mai bune.

putin off-topic..am venit acu de la service, am o usa zgariata si putin infundata si am luat alta in stare buna sa o vopseasca la culoare.. ala cica costa vreo 500 600 de euro :) Era sa il iau la bataie. .. mai pun 200 si cand vin in Romania vopsesc toata masina....

Edited by DOMI

omoara amortizoarele arcurile sport. flansele la e34 se duc repede. Daca sunt uzate amplifica efectul de barca si in cazuri extreme ai bataie.. Si daca tot ajungi acolo le poti schimba. Nu sunt scumpe. Iti recomand Febi. (toate 4 bat pe la 2 mil am impresia ) .. acu unde merge mia merge si suta...

Arcuri am vazut sachs, meyle, kyb pleaca de la 70 ajung la 86 de euro bucata. Nu stiu cum se comporta, probabil au aceleasi caracteristici cu alea oem...

M-am comvins acum ca un kit sport e mai ieftin decat unul standard.. pe cuvantul meu. Amortizoarele sport au acelasi pret si arcurile sport sunt mult mai ieftine , cam cu 100 de euro la set :)

Deci flansele de amortizor daca sunt uzate afecteaza balansul ?

Eu stiam ca doar bat in caroserie

am schimbat amortizoarele cu arcurile , si a aparut un zgomot , un pacanit pe dreapta, care se aude mai ales la limitatoarele de viteza . Ce piesa putea sa o puna aiurea ?

Precizez ca flansele cu rulmenti aratau ok !

Cand balansez masina usor se simte o miscare in flansa la mana, e normal ?

Se simte la mana ca masina e mult mai rigida de bot. Amortizoarele vechi erau curse. Am schimbat doar pe fatza

Totusi tot instabila este, chiar si la viteze mici se inclina, ce mai poate sa fie ? bara stabilizatoare , flansele amortizoare.... ce poate ?

Edited by ak_47

si a mea e tot instabila dupa ce am schimbat amortizoarele fata

adica , pe drumuri cu denivelari fuge dupa acestea- s-a mai discutat , efectul trimeline sau ceva de genu

eu am cauciucuri 235/45/17 si cu altele mai mici nu facea nimic

concluzie : ce cauciucuri ai?

si a mea e tot instabila dupa ce am schimbat amortizoarele fata

adica , pe drumuri cu denivelari fuge dupa acestea- s-a mai discutat , efectul trimeline sau ceva de genu

eu am cauciucuri 235/45/17 si cu altele mai mici nu facea nimic

concluzie : ce cauciucuri ai?

instabila ma refer cand iau zig zag la 60 km/h se simte inclinatia. 225/60/15 ,sunt in stare buna. flansele de amortizor pot fi de vina ?

Acum 15 min am venit din service, am fost la revizia de 180k. Am schimbat si uleiul in cutia automata, schimbarea e clar in bine. Problema e ca baietii au descoperit o spira rupta la arcul dreapta fata :) . Sa fiu al naibii daca eu am simtit ceva.... Masina nu e inclinata, nu am auzit batai suspecte..In sfarsit noroc cu drumurile astea, ca daca dadeam in vreo groapa la 160 km/h muream dracului.. Ala de la service a luat-o si el o tura ca nu ii venea sa creada ca nu am simitit ca e asa groasa....

Asa ca am ajuns si eu la dilema, e clar ca trebuie sa schimb arcuri si amortizoare si sunt in acelasi haos...

Chiar nu stiu pe nimeni cu suspensie sport pe e34 si cum se simte, eu nu as vrea sa pierd mult la comfort. Rotile le am pe 16 inch din acelasi motiv...

Am avut eu Weitec -35/-35 si era destul de tare suspensia, dar statea foarte bine pe drum. Arcuri Weitec si amortizoare ALKO Sport (vandute ca kit de Weitec). Au costat foarte putin. De amortizoarele Alko am citit numai de bine, fiind o marca low-cost se pare buna. Edited by Piovra

mi-a cam sarit tandara si am zis sa o fac lata si am comandat astea

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...em=200413221292

e cam cea mai buna oferta care am gasit-o, caut de mai multe zile de cand a inceput topicul. Acum ca am avut patania cu arcul rupt am zis sa schimb tot sa scap de o grija...

Sper sa nu regret ca am luat kitul sport. Ce e drept e ala mai bland, stage 1 sa zicem. Am si roti pe 16 si drumurile sunt bune. Cand vin in Romania prin vacanta mai vedem...

Cand vine pachetul le montez si revin cu poze si impresii

mi-a cam sarit tandara si am zis sa o fac lata si am comandat astea

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...em=200413221292

e cam cea mai buna oferta care am gasit-o, caut de mai multe zile de cand a inceput topicul. Acum ca am avut patania cu arcul rupt am zis sa schimb tot sa scap de o grija...

Sper sa nu regret ca am luat kitul sport. Ce e drept e ala mai bland, stage 1 sa zicem. Am si roti pe 16 si drumurile sunt bune. Cand vin in Romania prin vacanta mai vedem...

Cand vine pachetul le montez si revin cu poze si impresii

Cand vii in romania, scoate-le ca le rupi in doua :)) ! Felicitari pentru achizitie. Si eu as fi luat sport intr-o tara fara cratere