Jump to content

Se merita un e36? ce motor recomandati cu un raport consum/putere bun

ebenize

Recommended Posts

da, dar cu o masina un pic ruginita mergi fara probleme cu ea, iti faci treaba daca nu ai bani de retusare, dar daca iti cade ceva la motor stai si le bajbai pe la mecanicii "pro" din romania. Ca nu o sa ma simt bine stiind ca e un pic indoita sau ruginita, aia e alta treaba...mai te rade unu altu, dar si tu poti rade de el ca e pieton. Deobicei cei cu masini tari nu rad de ceilalti mai prejos atat timp cat nu se dau in spectacol si vor sa fie mai presus cu un e36 fata de cei cu un e92 sau altceva cu standarde .

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

d Deobicei cei cu masini tari nu rad de ceilalti mai prejos atat timp cat nu se dau in spectacol si vor sa fie mai presus cu un e36 fata de cei cu un e92 sau altceva cu standarde .

Da, standardul este totul, eu nu as judeca un om dupa tipul de masina pe care o conduce.Crezi ca daca conduce un E92 nu poate sa fie un analfabet prost?Retoric...

da, dar cu o masina un pic ruginita mergi fara probleme cu ea, iti faci treaba daca nu ai bani de retusare, dar daca iti cade ceva la motor stai si le bajbai pe la mecanicii "pro" din romania. Ca nu o sa ma simt bine stiind ca e un pic indoita sau ruginita, aia e alta treaba...mai te rade unu altu, dar si tu poti rade de el ca e pieton. Deobicei cei cu masini tari nu rad de ceilalti mai prejos atat timp cat nu se dau in spectacol si vor sa fie mai presus cu un e36 fata de cei cu un e92 sau altceva cu standarde .

Păi stai puţin, ce rost are să iei o maşină de genul acesta dacă nu ai bani de una bună?

E ca şi cum ĂŽţi iei nişte pantaloni Armani plini de petice.

Atâta timp cât sunt doar nişte zdrenţe, ce mai contează că sunt Armani?

Eu chiar nu ĂŽnţeleg treaba asta.

De ce să iei o maşină cu probleme dacă eşti conştient că are probleme şi nu ai nici bani să le rezolvi?

Da, standardul este totul, eu nu as judeca un om dupa tipul de masina pe care o conduce.Crezi ca daca conduce un E92 nu poate sa fie un analfabet prost?Retoric...

+1

Mai respectabil este un om educat cu o maÂşinĂŁ de 1000 € dar care Âştie sĂŁ se comporte civilizat decât un cocalar cu vreo maÂşinĂŁ de lux.

Edited by Ciupanezu

Mai bine cu 3000 euro pe care ii strangi pana in vara + 3000-3500 credit iti iei un Audi TT 240CP din 2001-2002 gata inscris si te simti mai ok, mai dai si tu rata 2 mil / luna si gata.

Să faci credit pentru o maşină...

Foarte ĂŽnţeleaptă idee. :)

Edited by Ciupanezu

Mai bine cu 3000 euro pe care ii strangi pana in vara + 3000-3500 credit iti iei un Audi TT 240CP din 2001-2002 gata inscris si te simti mai ok, mai dai si tu rata 2 mil / luna si gata.

SĂŁ faci credit pentru o maÂşinĂŁ...

Foarte ĂŽnĂželeaptĂŁ idee. :)

mai ales pt una asa veche!

Problema de fapt este alta.Multi vor sa conduca masini scumpe, Mercedes, BMW, sa iasa in evidenta, au impresia ca daca isi cumpara un Renault se fac de ras, sau un alt tip de masina, o masina mai ieftina si la cumparare si la intretinere.

BMW-urile sunt scumpe la intretinere si se strica relativ des, asta cred ca se stie deja.Ma rog, fiecare face ce doreste cu banii si cu "imaginea" lui, insa nu are sens sa ne miram cand cineva cumpara un BMW si afla dupa aia ca toata directia este varza, ca in loc de airbag-uri sunt carpe si tot felul de rezistente, in loc de catalizatoare sunt niste tevi goale, ca EGR-ul nu mai exista la locul lui, etc.Oricine citeste pe forum isi da seama ca asta sta situatia.Nu generalizam, insa sunt multe cazuri de genul asta.

Nu toatĂŁ lumea trebuie sĂŁ-Âşi ia neapĂŁrat o maÂşinĂŁ de 8-10 000 €.

AchiziĂžia unei maÂşini nu trebuie sĂŁ fie un efort financiar foarte mare, nu trebuie sĂŁ te ĂŽndatorezi pe 10-15-20 de ani pentru o maÂşinĂŁ.

Binenteles ca nu 10-15-20 de ani, pentru ca vei ajunge sa platesti o masina care a fost radiata de mult. Un credit pe 2-3 ani e realist. La 15.000E dai in 2 ani 2000-3000e in plus pe un credit.

Nu cred ca cineva are rabdare sa stranga 2 ani si dupa aceea sa isi cumpere o masina. Si nu merge nici cu una mai ieftina pentru ca si aia papa bani.

Nu toata lumea are 8000 - 10000E jos sa isi cumpere o masina desi ar avea bani de intretinere.

Pai nu inteleg.Deci te imprumuti de la banca si cumperi un E60 diesel.Peste putin timp trebuie sa schimbi catalizatorul, vrei sa zici ca nu a avut bani de masina dar are cateva mii de euro sa dea pe catalizator?Sa fim seriosi, la gunoi cu el...

Nu toata lumea are 8000 - 10000E jos sa isi cumpere o masina desi ar avea bani de intretinere.

Pai nu inteleg.Deci te imprumuti de la banca si cumperi un E60 diesel.Peste putin timp trebuie sa schimbi catalizatorul, vrei sa zici ca nu a avut bani de masina dar are cateva mii de euro sa dea pe catalizator?Sa fim seriosi, la gunoi cu el...

Iti iei E60 cu 10.000E? Poate unul praf. Un E46 cu 8000E in stare buna gasesti.

Nu toatĂŁ lumea trebuie sĂŁ-Âşi ia neapĂŁrat o maÂşinĂŁ de 8-10 000 €.

AchiziĂžia unei maÂşini nu trebuie sĂŁ fie un efort financiar foarte mare, nu trebuie sĂŁ te ĂŽndatorezi pe 10-15-20 de ani pentru o maÂşinĂŁ.

corect, tocmai de aceea se spune ca cea mai buna mașina este cea pe care ți-o poți permite tocmai de aceea este ideal sa nu faci un credit pt achiziția unei mașini dar totodata sa achiziționezi o mașina pe care ți-o poți permite ca și intreținere.

Se merita credit daca iei masina de nevoie. Eu dadeam 5 mil / luna pe taxi pana la job si back. Acum dau 2mil rata + 1 mil benzina.

Daca aveam bani de masina noua imi luam X6...

Nu toti avem bani de la "papa", lucrurile se vad diferit prin ochi diferiti.

PS: Ptr 3 camere noi la etaj am facut credit, in urm an aproape s-au dublat preturile la materiale si manopera , iar eu dau in + 35% si ma folosesc de ele...

Asta e cu totul altceva, atunci nu este o maşină de uz personal, practic te ĂŽmprumuţi ca să investeşti banii ĂŽntr-o afacere.

Binenteles ca nu 10-15-20 de ani, pentru ca vei ajunge sa platesti o masina care a fost radiata de mult. Un credit pe 2-3 ani e realist. La 15.000E dai in 2 ani 2000-3000e in plus pe un credit.

Nu cred ca cineva are rabdare sa stranga 2 ani si dupa aceea sa isi cumpere o masina. Si nu merge nici cu una mai ieftina pentru ca si aia papa bani.

Şi dacă-ţi pierzi locul de muncă?

Au fost multe cazuri ĂŽn această perioadă de oameni care nu au putut să-şi plătească ratele pentru că şi-au pierdut locul de muncă.

Are rost să rişti astfel?

Eu cred că nu este o mentalitate corectă.

Dacă nu-ţi permiţi achiziţia unei maşini de 10-15000 €, nu cred că-ţi permiţi nici ĂŽntreţinerea ei.

Edited by Ciupanezu

In alte tari,mai civilizate este la moda achizitionarea unei masini prin credit bancar.Se retine din salar,rata lunara,si toata lumea e fericita.La noi insa,la salariile noastre....

Corect, ĂŽnsă vezi, chiar şi acolo există un risc.

Odată cu criza economică, mulţi oameni din US, de exemplu, au ajuns pe străzi din cauza acestor lucruri.

Casa ĂŽn rate, maşina ĂŽn rate, tot felul de alte bunuri ĂŽn rate, iar când ĂŽţi pierzi locul de muncă, ai pierdut cam tot.

E destul de riscant.

Edited by Ciupanezu

Am dat un exemplu, imprumuti niste bani pentru o masina relativ veche, foarte scumpa la intretinere si pe langa asta service-urile de BMW lasa rau de dorit.Cel putin dupa ce se scrie pe acest forum despre ele, la concluzia asta am ajuns.Bineinteles, ai totusi un BMW.Priceless. :)

Daca iei creditul maxim care il poti, si o masina la care nu poti duce intretinerea cu banii care iti raman atunci DA esti putin retard. Eu nu ma refer la cazul extrem ci la un om normal care nu poate strange peste noapte o suma de 8000 euro.

Si faza cu daca numai lucri ce faci cu rata, atunci eu zic sa recurgem la metoda lu bunica cu banii sub perina pana la 8000 euro.

In alte tari,mai civilizate este la moda achizitionarea unei masini prin credit bancar.Se retine din salar,rata lunara,si toata lumea e fericita.La noi insa,la salariile noastre....

Corect, ĂŽnsĂŁ vezi, chiar Âşi acolo existĂŁ un risc.

OdatĂŁ cu criza economicĂŁ, mulĂži oameni din US, de exemplu, au ajuns pe strĂŁzi din cauza acestor lucruri.

Casa În rate, maºina În rate, tot felul de alte bunuri În rate, iar când ÎÞi pierzi locul de muncã, ai pierdut cam tot.

E destul de riscant.

Dar de ce e obligatoriu sa ai mai multe credite? Poti lua un credit pe termen scurt pentru apartament iar cand acesta este gata unul pentru masina.

N-am spus cã este obligatoriu, Însã aºa se Întâmplã În alte Þãri.

ĂĂži iei un loc de muncĂŁ, te cĂŁsĂŁtoreÂşti, vrei Âşi tu o casĂŁ..

Iar ĂŽn America este obligatoriu sĂŁ ai maÂşinĂŁ, nu prea ai altfel cum sĂŁ te deplasezi eficient.

N-am spus cã este obligatoriu, Însã aºa se Întâmplã În alte Þãri.

Îþi iei un loc de muncã, te cãsãtoreºti, vrei ºi tu o casã..

Iar ĂŽn America este obligatoriu sĂŁ ai maÂşinĂŁ, nu prea ai altfel cum sĂŁ te deplasezi eficient.

Si atunci in Romania de ce nu ar merge sa faci asa(credite pe termen scurt)?

Si atunci in Romania de ce nu ar merge sa faci asa(credite pe termen scurt)?

Păi nu există un adevăr general valabil.

Dacă ai un venit de vreo 2000 € pe lună şi vrei să te ĂŽmprumuţi de 10 000 € şi eşti sigur de venitul tău, nu văd o problemă ĂŽn a face un credit.

Ănsă când ai un salariu de 600-1000 € şi vrei un astfel de credit, mi se pare destul de riscant.

Iar majoritatea celor care fac astfel de credite au asemenea venturi.

Să-ţi dau un exemplu.

Ăl ştiu pe un idiot care şi-a cumpărat un E39 acum 2 ani.

A dat 16000 € pe maşină.

4000 € a luat de la taică-su, restul au fost ĂŽmprumutaţi de la bancă.

Are credit pe 10 ani, plăteşte cam 150 € pe lună. Ţi se pare o situaţie bună?

Mai e unul care s-a ĂŽmprumutat acum câţiva ani pentru un E36, l-a vândut, ĂŽncă plătea la E36 şi apoi şi-a făcut ĂŽncă un credit pentru un E39 de 15 000 €.

Ce poţi să mai zici? :)

Edited by Ciupanezu

mai bine casa cash si masina in rate. Cati romani au masini (loganuri ca sunt cele mai multe) in rate si cati romani au apartamente/case in rate? Daca in urma cu 2-3 ani nu se dadeau aceste programe rabla si posibilitati de credite nu prea mai vedeai asa multe masini schimbate. Cate dacii(nu logan ca totusi una noua e 6000) mai vezi pe strada? Acum mai nou se infing si la rate la apartamente pe 30 de ani ... ca nah au dat posibilitati. Nu zic ca e rau dar nici bine avand in vedere ce salarii sunt si ce taxe. Si la banci sunt hoti, acum platesti 400 roni peste 10 ani platesti 900 roni. Ca prefer bmw in loc de cielo sau renault sau vw chiar mercedes nu vad dc nu mi-as lua. Daca nu mi-ar pasa de masina in care merg, mi-as lua si trabant. Nu ma intere ce zic ceilalti ca oricum probabil zic ba ce jaf ti-ai tras dar fiind fan bmw de mic de ce sa nu imi iau, pe mine ma intereseaza sugestii despre masina si anume e36 nu de viata. E buna, nu e buna, nu se merita, mai bine aia sau ailalta. Ne abatem de la subiect...