Jump to content

PROBLEMA E46! Cauciucul atinge aripa!

Recommended Posts

Buna, in urma cu 2 zile mi`am pus o suspensie sport pe masina!

Pe fata am 225/45/17, iar pe spate am 235/45/17. Pe fata cauciucul nu atinge deloc, dar in spate la unele hopuri mai mari atinge. S`ar rezolva problema daca pun 225/45/17 si pe spate? sau daca asa nu se poate rezolva, ce solutii sunt? inainte cu suspensia normala nu`mi atingea, iar acum atinge, dar doar pe partea stanga.

Salut,

Cu suspensie sport, jante cu ET 46 si cauciucuri 225/45/17 nu-mi atingea. Zici ca ai 235/45/17, asta inseamna talon mai mare, incearca 225.

buna, am acum pe ea jante 17 inchi, 8J, ET`u mi se pare ca e 35, cu suspensia normala nu atingeau. pe fata am 225/45/17, pe spate am 235/45/17, fata nu`mi atinge, spatele doar uneori, doar partea stanga.

Vreau sa montez pe ea 225/40/18 atat pe fata cat si pe spate, jantele sunt 8J x 18 inchi, ET35. Ma gandesc ca nu ar avea voie sa atinga cu 225.

Edited by KiLLaH

• 2 weeks later...
Salut,

Cu suspensie sport, jante cu ET 46 si cauciucuri 225/45/17 nu-mi atingea. Zici ca ai 235/45/17, asta inseamna talon mai mare, incearca 225.

buna, am acum pe ea jante 17 inchi, 8J, ET`u mi se pare ca e 35, cu suspensia normala nu atingeau. pe fata am 225/45/17, pe spate am 235/45/17, fata nu`mi atinge, spatele doar uneori, doar partea stanga.

Vreau sa montez pe ea 225/40/18 atat pe fata cat si pe spate, jantele sunt 8J x 18 inchi, ET35. Ma gandesc ca nu ar avea voie sa atinga cu 225.

se pare ca nimeni nu mai stie nimic ... ?

Cred ca este evident ca suspensia sport montata pe masina ta nu agreaza dimensiunea cauciucurilor.

Ce sfaturi astepti decat sa schimbi jentile (anvelopele) sau sa revii la suspensia originala?

n`ai citit ce am scris in cateva mesaje postate anterior! de ce rotile de pe fata nu ating nimic? de ce roata spate dreapta nu atinge nimic? doar cea de pe stanga. o explicatie logica, caut nimic mai mult. apropo, ai uitat o solutie - roluirea aripilor! geometria rotilor nu e de vina? etc?

P.S. suspensia sport n`am pus`o ca sa o dau jos si sa pun aia originala inapoi!

Daca ai schimbat suspensia si acum iti atinge doar pe o parte, verifica geometria.

Poti sa pui 225/45/17 si pe spate ca sa scapi de problema, dar ca sa nu uzezi degeaba cauciucurile verifica/rezolva mai intai geometria.

daca intra 225/45/17, normal intra si 225/40/18 nu? .... geometria am facut`o!

am masurat distantele cauciuc - aripa. Rezultate : la roata dreapta este o distanta de 2,5 cm, la roata stanga de 1,5 cm (roata care loveste...doar cand e plina masina), cu anvelope 235/45/17, daca`i pun 225/45/17... practic castig 1 cm si atunci ar fi distanta de 2,5 cm si nu ar mai atinge! asa ma gandesc eu ca ar fi logic!

Eu am 225/55R17 pe fata si 235/50R17 pe spate si nu imi atinge deloc nici cu masina plina, am telescoapele originale. Problema sunt cele sport zic eu...

pe alea originale pe care le aveam eu intrau si jante pe 20 la cat era de inalta! ... intre timp m`am lamurit eu care e problema! nimeni nu citeste ca am zis ca doar stanga spate atinge! problema e la geometria rotilor, trebuie reglat unghiul de cadere sa fie ca la roata de pe dreapta. ieri i`am facut din nou geometria, au mai miscat putin roata, dar cred ca mai trebuie macar 1 cm! si va fi ok!

Oricum la 8J cu cauciuc 225 arata urat, trb 245 sa dea bine sau minim 235!

Uite o lista cu cauciucuri in functie de J

225/40ZR18 7.5 - 9.0

235/40ZR18 8.0 - 9.5

245/40ZR18 8.0 - 9.5

Oricum la 8J cu cauciuc 225 arata urat, trb 245 sa dea bine sau minim 235!

Uite o lista cu cauciucuri in functie de J

225/40ZR18 7.5 - 9.0

235/40ZR18 8.0 - 9.5

245/40ZR18 8.0 - 9.5

am acum 225/40/R18 jantele sunt 8J. am avut tot jante cu 8J si cu cauciuc 235 pe spate, se vede prea mica diferenta de latime, e si masina joasa, nu prea se mai vad cauciucurile din spate cat sunt de late sau nu.