Jump to content

Se merita?

robi

Recommended Posts

Asa cum am spus, am primit o oferta sa dau 320i al meu din 2001 170cp pe un e38 728i din 1996

Dotarile sunt similare; eu am intretinut-o ca pe propriul copil, posesorul 7-arului spune la fel, iar eu mai stiu ca a avut o avarie minora in fata ce s-a remediat.

Marea mea problema e motorul de 2800 care am inteles ca ar avea ceva probleme(ceva aliaj) si faptul ca motorul celei in cauza are un sunet cam ciudat pt un BMW cu 6 cilindri.

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

... macar daca era facelift, putin cam trecuta si mai ales ca dupa spusele tale motorul nu prea este in mintile lui nu este prea avantajos pt tine.

Only the M60 and the European M52 engines are affected.The M52 was fitted to the European E36 3 Series, E34 and E39 5 Series. The early models had the M50 (no VANOS) engine, and the later ones had the M54 (double VANOS) engine. It is only the European single VANOS M52 units that were affected, and even then, not all of these engines were affected

Cum adica sunet ciudat?

Nici eu nu as face schimbul.

Motorul suna asa ca si cum i-ar bate toti tachetii si nu ar avea ulei.... :)

Singurul motiv care ma trage spre un utilaj mai mare e ca am 1.90m si m-as simti mai confortabil intr-o masina mai incapatoare.

oricum, cred ca ma linistesc, ca pina la urma a mea e super OK,

Nu. :)

Motor prea slab.

Mã gândesc cã iei o asemenea maºinã pentru cã-Þi place foarte mult.

MĂŁcar ia Âşi un motor pe mĂŁsurĂŁ ca sĂŁ te bucuri ĂŽntr-adevĂŁr de ea.

Chiar Âşi un 730d este o alegere mult mai bunĂŁ.

Imi place foarte mult 740 e38...ador V8-ul ....dar pentru ca traim intr-o tara de rahat taxa de inmatriculare este enorma!!!.....din acest motiv ma gandesc la 728.....exclud din start orice motorizare diesel pentru ca nu suport tractoarele :)

In alta ordine de idei e38 este ultimul septar care-mi place cu adevarat....cum de altfel este si e39 la seria 5.....ce au facut de la aceste modele incoace nu-mi plac de nici o culoare!!

eu zic ca mai bun e un e38 decat un e46 .eu de asta am preferat sa iau un e38 din 97 cu aceiasi bani cu care as fi putut cumpara un e46 din 2002.

nu ai comfortul si optiunile ca la un e38.pe unii ii incanta anul masinii,pe mine nu.

sa nu iti para rau.RESPECTA-TE! :)

Imi place foarte mult 740 e38...ador V8-ul ....dar pentru ca traim intr-o tara de rahat taxa de inmatriculare este enorma!!!.....din acest motiv ma gandesc la 728.....exclud din start orice motorizare diesel pentru ca nu suport tractoarele :)

In alta ordine de idei e38 este ultimul septar care-mi place cu adevarat....cum de altfel este si e39 la seria 5.....ce au facut de la aceste modele incoace nu-mi plac de nici o culoare!!

Un amic are un E38 730d şi l-a resoftat.

Maşina nu e deloc fraieră, trage destul de bine, oricum mult mai bine decât un 728i, consumă 15% ĂŽn Bucureşti.

Ăn locul tău, aş lua un 728i cât mai dotat şi apoi aş monta un motor adevărat. :)

Edited by Ciupanezu

Un amic are un E38 730d Âşi l-a resoftat.

Maºina nu e deloc fraierã, trage destul de bine, oricum mult mai bine decât un 728i, consumã 15% În Bucureºti.

Ăn locul tĂŁu, aÂş lua un 728i cât mai dotat Âşi apoi aÂş monta un motor adevĂŁrat. :)

Daca voi face acest pas te asigur ca e38-ul trebuie sa fie echipat full cu navi mare cu absolut tot ce trebuie. :twoup:

Cat despre motorizare am mers cu un 728 si mi-a placut foarte mult....nu-i o masina de liniutze la stop, ci pentru confort si familie iar din acest motiv nu cred ca m-ar dezamagi acest motor.

PS Cred ca V8-ul va ajunge mai devreme sau mai tarziu pe urs :( :D

NavigaĂžia nu este o opĂžiune foarte utilĂŁ, existĂŁ altele mult mai utile.

Suspensia sport, volanul M cu comenzi, interior din piele, dublu climatronic, servotronic, pilotul automat etc.

Toate astea sunt obligatorii, numai ca nu le-am trecut mai sus,am spus numai full ....am vazut e38 fara navi....cu navi mic....si cu navi mare cum am si eu pe e46....d-aia am specificat numai optiunea asta :)

sa nu dai seria 3 pe seria 7 ca nu merita seria 7 e pentru muritori de rand si daca faci prostia sa iti iei seria 7 sa eviti 728 ca sant foarte puturoase la deal cu 4 persoane trebue sa o impingi ca nu are putere e praf la cei 198 cp la caroseria de 1800kg sa nu mai zic de 725 tds care e cea mai cautata motorizare de pe piata la seria 7 aia nici nu pleaca de pe loc cred ca germani de la bmw erau beti cand au proectat limuzinele astea cu motorasele astea demne de matiz/tico sa asculti bine sfaturile primite de pe forum ca le primesti numai de la proprietari de seria 7 foarte priceputi deci sa cauti numai 750 760 daca vrei sa fii sigur ca pleci in rand cu coloana de masini de la semafor

Ironiile de genul acesta sunt gratuite.

Ai condus vreodată 728i?

Edited by Ciupanezu

MĂŁ rog, puteai scrie cĂŁ, din punctul tĂŁu de vedere, 728i are putere suficientĂŁ.

Eu am condus unul Âşi nu mi-a plĂŁcut, trage mai bine un 730d deÂşi nu sunt fan diesel.

Mie mi se pare o motorizare slabĂŁ, Ăžie nu, este normal sĂŁ nu avem toĂži aceeaÂşi pĂŁrere.

Nu vreau doar sportivitate, ĂŽnsĂŁ prefer maÂşinile cu care ĂŽĂži poĂži permite sĂŁ depĂŁÂşeÂşti fĂŁrĂŁ emoĂžii, iar 728i mi s-a pĂŁrut destul de slabĂŁ din acest punct de vedere.

Ănainte sĂŁ-mi cumpĂŁr maÂşina actualĂŁ, mĂŁ gândeam Âşi la E38 Âşi am vizionat mai multe maÂşini.

730d e o alegere mai bunĂŁ pentru cĂŁ ai mai mult cuplu de jos.

Nu trebuie sĂŁ fii expert ĂŽn seria 7 ca sĂŁ-Ăži dai seama dacĂŁ o maÂşinĂŁ meritĂŁ sau nu din propriul punct de vedere.

Ar trebui sĂŁ respecĂži Âşi pĂŁrerile altora.

sa nu dai seria 3 pe seria 7 ca nu merita seria 7 e pentru muritori de rand si daca faci prostia sa iti iei seria 7 sa eviti 728 ca sant foarte puturoase la deal cu 4 persoane trebue sa o impingi ca nu are putere e praf la cei 198 cp la caroseria de 1800kg sa nu mai zic de 725 tds care e cea mai cautata motorizare de pe piata la seria 7 aia nici nu pleaca de pe loc cred ca germani de la bmw erau beti cand au proectat limuzinele astea cu motorasele astea demne de matiz/tico sa asculti bine sfaturile primite de pe forum ca le primesti numai de la proprietari de seria 7 foarte priceputi deci sa cauti numai 750 760 daca vrei sa fii sigur ca pleci in rand cu coloana de masini de la semafor

Ironiile de genul acesta sunt gratuite.

Ai condus vreodatĂŁ 728i?

da conduc unu zi de zi si e praf nu conduc niciodata singur merg cu cate un amic mai solid sa ma impinga la deal chiar e naspa 728-ul :twoup:

daca ai nimerit tu un 728 varza nu inseamna ca toate sunt la fel.cam ghinionist.

si eu am 728iA si trage bine ,iar pe deasupra mai am si roti pe 19 :) .daca as avea rotile orig de 16 ar zbura.

asa ca nu le ai :)

Acel 728i era foarte ĂŽntreţinut.

Suta ĂŽn 9.6 nu mă impresionează cu nimic, din punctul meu de vedere este o maşină lentă.

Poate avem alte standarde, ĂŽnsă asta nu ĂŽnseamnă că trebuie să trecem la atacuri gratuite, ĂŽnsă mă pricep şi la asta dacă e neapărată nevoie.

Iar pentru cei care vor veni cu argumentul conform căruia maşina asta nu e de liniuţe, eu nu la liniuţe mă refer ci la depăşiri şi conducere cât de cât sportivă.

Te sfătuiesc să conduc şi un 730d şi să-mi spui apoi ce părere ai despre 728i.

Edited by Ciupanezu

728i '99 vs 730d '01 - e38

consumul este mai avantajos la diesel fara discutii. dar sa nu-mi spuneti ca un 730 d stock trage mai bine ca un 728 stock , asa ca nu mai vb doar din auzite.

Cu prima ocazie voi face un test si pe o distanta mai mare. 8,6s/ 100kmh si 9,6 /100kmh la modelul IL.