Jump to content

Se merita?

robi

Recommended Posts

da daca aveam si roti pe 19 nu mai o miscam de pe loc noroc ca am unele pe 13 uite se si vad in poza ca sant micute :twoup:

Super tare motorul de 728i, bănuiesc că sunt greu de ţinut pe şosea cu jante pe 16 şi 17, rup aderenţa mult prea tare.

Aveţi grijă dacă nu aveţi măcar 3-4 ani experienţă la volanul unei maşini cu tracţiune spate, 728i sunt ceva rar, ceva deosebit, puterea brută, un fel de muscle car-uri.

:) :)

Edited by Ciupanezu

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

consumul este mai avantajos la diesel fara discutii. dar sa nu-mi spuneti ca un 730 d stock trage mai bine ca un 728 stock , asa ca nu mai vb doar din auzite.

Cu prima ocazie voi face un test si pe o distanta mai mare. 8,6s/ 100kmh si 9,6 /100kmh la modelul IL.

E38 728i - http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=79013

Suta ĂŽn 9.6 secunde.

E38 730d - http://www.carfolio.com/specifications/mod...car/?car=103048

Suta ĂŽn 8 secunde.

Aºa cã sã revenim cu picioarele pe pãmânt.

Sunt aproape 2 secunde diferenÞã, prin urmare un 730d spulberã un 728i

Eu n-am zis că un 4.4 e excelent, am spus că 730d este o alegere mai bună.

Şi dacă e E39 care-i problema?

Am un 535i, costă la fel de mult ĂŽntreţinerea ca la un E38 740i.

E o mortăciune, ce rost are să mai discutăm?

Suta ĂŽn 9.6 şi am spus tot, e o maşină greoaie şi lentă.

Opţiunea sport? Adică faptul că pui cutia pe sport? Atunci nu creşte puterea ci doar se ĂŽmbunătăţeşte răspunsul acceleraţiei şi schimbă la turaţie mai ridicată.

Suta ĂŽn 9.6 este demarajul cel mai bun care se poate obţine, adică cu cutia pe sport.

Repet, eu am vorbit de 730d nu de 740i.

Am ĂŽncercat să fiu cât mai politicos, ĂŽnsă se pare că n-ai ĂŽnţeles gestul, ĂŽţi vorbesc frumos şi civilizat şi tu ĂŽncepi cu ironii şi tot felul de vorbe aruncate aiurea.

Edited by Ciupanezu

Cred ca pui problema gresit...daca 728 iti da emotii la depasiri atunci cei cu masini de pana in 100 de cai nici n-ar trebui sa iasa pe strada.

Zici ce e lenta la suta in 9.6 sec.......pai conform aceluiasi catalog coupe-ul meu de 170 de cai face suta in 8.2 secunde si e mai usor cu vreo 400 de kile aproape de exemplu.

Pentru o masina de familie cu un mers normal sportiv(nu agresiv) eu zic ca este o varianta foarte buna.Am discutat cu mai multi posesori de 728 si toti erau foarte incantati de masina asta.

Depinde de raportul putere/greutate.

E38 este o maÂşinĂŁ destul de grea.

Multe maºini de pâna În 100 cp sunt folosite doar În oraº ºi sunt uºoare, prin urmare nu e o problemã faptul cã nu prea au putere, Însã când cumperi un E38 Îl iei mai ales pentru cã vrei sã parcurgi distanÞe mari, sã poÞi merge sute de km În confort ºi siguranÞã.

Suta În 8.2 faÞã de suta În 9.6 nici nu se poate compara, e o diferenÞã imensã În plan practic.

ToĂži sunt mulĂžumiĂži de propria maÂşinĂŁ. :)

La drum lung se vede lipsa de putere, ĂŽn depĂŁÂşiri.

Ăn oraÂş poĂži merge Âşi cu o maÂşinĂŁ de 70 cp, nu-i o mare problemĂŁ.

extraordinaaaaaar!

728 e o masina ok si la depasiri fara sa ai emotii.

a propos de depasiri fara emotii: se pot face si cu o masina de 70 cp daca respecti regulile unei depasiri.

cu un motor de 3500 cmc nu ai ce face in oras. si in afara va trebui sa depasesti viteza legala pentru a scoate ceva ... din ce poate!

am avut si stiu ce inseamna. daca tragi de el cu siguranta te urci pe cel din fata ta sau incalci nenumarate reguli de circulatie. si 725 e multumitor pentru oras.

vorbim de motoare si putere, experienta condus tractiune spate si altele... dar ne kkm pe noi pentru rovinieta cand impozitul la un motor peste 3000 cmc e de ordinul milioanelor de lei(zeci).

chiar nu intelegeti ca sunt clase diferite?

chiar nu sunt puturoase 728. conduceti si dupa aceea comparati cu ce aveti.

extraordinaaaaaar!

Ăntr-adevĂŁr.

728 e o masina ok si la depasiri fara sa ai emotii.

RecunoÂşti mĂŁcar cĂŁ eÂşti subiectiv?

Când ai un plus de putere, poÞi face depãºiri cu mult mai multã siguranÞã ºi rapiditate, fãrã sã zici Tatãl Nostru În cazul În care dai de vreun tâmpit care accelereazã când tu eºti În depãºire.

a propos de depasiri fara emotii: se pot face si cu o masina de 70 cp daca respecti regulile unei depasiri.

Ăn oraÂş da, ĂŽn afara oraÂşului este mai greu.

Nu e vorba neapãrat de posibilitate cât de uºurinÞã ºi stres.

cu un motor de 3500 cmc nu ai ce face in oras. si in afara va trebui sa depasesti viteza legala pentru a scoate ceva ... din ce poate!

am avut si stiu ce inseamna. daca tragi de el cu siguranta te urci pe cel din fata ta sau incalci nenumarate reguli de circulatie.

Nu e adevĂŁrat, nu e cazul de astfel de axiome.

Aici nu vorbim de viteza legalĂŁ pe care aproape nimeni nu o respectĂŁ.

Ce model ai avut?

si 725 e multumitor pentru oras.

vorbim de motoare si putere, experienta condus tractiune spate si altele... dar ne kkm pe noi pentru rovinieta cand impozitul la un motor peste 3000 cmc e de ordinul milioanelor de lei(zeci).

Ideea de a cumpĂŁra o seria 7 pentru oraÂş mi se pare lipsitĂŁ de sens.

Eu nu m-am cãcat deloc pe mine nici pentru taxe sau rovinietã, nu ÎnÞeleg de unde pânã unde spui asta...

chiar nu intelegeti ca sunt clase diferite?

chiar nu sunt puturoase 728. conduceti si dupa aceea comparati cu ce aveti.

La ce clase te referi?

Ba sunt, am condus.

--------------------

DacĂŁ tot postaĂži pe un forum public, aveĂži decenĂža Âşi bunul simĂž de a respecta Âşi pĂŁrerile altora.

Degeaba sãriÞi În sus când auziÞi cã e o maºinã lentã.

SpuneĂži-vĂŁ pĂŁrerea ĂŽn mod civilizat, la fel cum am fĂŁcut eu, iar potenĂžialii cumpĂŁrĂŁtori de 728i vor trage concluzii singuri.

Dupã pãrerea mea, când ÎÞi cumperi o seria 7 trebuie sã ai ºi ceva bani, În caz contrar vei avea dificultãÞi la ÎntreÞinere.

Ăn acest caz, ĂŽĂži permiĂži si un motor echilibrat cu care sĂŁ te poĂži bucura de dinamica maÂşinii.

BĂŁnuiesc cĂŁ posesorul de BMW este interesat de modul ĂŽn care se conduce maÂşina, nu de faptul cĂŁ este vĂŁzut ĂŽntr-o seria 7.

la varsta mea imi sade ok in 7(ti-am mai spus ca sunt negru :) ). la varsta ta in 535... e baiatul lu' tata.

in aglomeratie cred ca un 725 se descurca mai bine decat un 535.(ce sa-i faci benzina bat-o vina la turatii mici)

725 e o masina de oras. 535 cu siguranta nu e pentru oras!

imi pare rau dar 7 e o masina de oras si de drumuri lungi.

am avut 735(e32) si stiu ce inseamna benzina si consumul in oras.

vorbeai de intretinerea masinii... castigi cat sa iti intretii masina la varsta ta? impozit, consum, piese de calitate... bal bla bla.

la cat timp iti petreci pe aici cand mai ai timp sa conduci?

multi dintre noi la varsta noastra ne conducem zilnic masinile.

la varsta mea imi sade ok in 7(ti-am mai spus ca sunt negru :) ). la varsta ta in 535... e baiatul lu' tata.

Asta e doar părerea ta, frustrările tinereţii ĂŽşi spun cuvântul.

Ămi pare rău să-ţi spun asta, ĂŽntotdeauna prefer să răspund civilizat, ĂŽnsă dacă o dai ĂŽn chestii de genul acesta, acesta este răspunsul pe care-l meriţi.

Dacă vrei să dormi liniştit la noapte, am 1.84 şi 100 kg, nu arăt ca un copil, ĂŽmi stă foarte bine ĂŽn seria 5. :)

in aglomeratie cred ca un 725 se descurca mai bine decat un 535.(ce sa-i faci benzina bat-o vina la turatii mici)

Asta e doar ĂŽn mintea ta, motorul meu are dublu vanos, prin urmare trage de jos şi se accelerează foarte rapid.

725 e o masina de oras. 535 cu siguranta nu e pentru oras!

Din punct de vedere logic, ceea ce ai spus este o inepţie.

De ce? Pentru că seria 5, fiind o maşină mai mică decât seria 7, este mai potrivită pentru oraş pentru că te strecori mai uşor, o poţi pune pe locuri de parcare mai ĂŽnguste etc.

Că nu-ţi permiţi consumul de benzină n-are legătură cu maşina ci cu posesorul.

imi pare rau dar 7 e o masina de oras si de drumuri lungi.

Trebuie să aibă şi un motor pe măsură ca să fie bună de drumuri lungi.

am avut 735(e32) si stiu ce inseamna benzina si consumul in oras.

Maşinile au mai avansat de atunci.

vorbeai de intretinerea masinii... castigi cat sa iti intretii masina la varsta ta? impozit, consum, piese de calitate... bal bla bla.

la cat timp iti petreci pe aici cand mai ai timp sa conduci?

multi dintre noi la varsta noastra ne conducem zilnic masinile.

Nu am loc de muncă, sunt masterand.

Ănsă am de unde să ĂŽntreţin maşina şi să mă şi plimb.

Da, am timp destul.

Tare asta.

Eu postez doar dimineaţa şi seara, ĂŽn rest sunt plecat.

P.S: Dacă eşti un om matur, nu văd de ce te interesează de unde am eu bani de maşina mea, dacă muncesc, dacă sunt băiatul lui tata sau nu etc.

Poate eşti ocupat şi eu te reţin.

Edited by Ciupanezu

1,80 cm/100 kg, tre' sa fii frumusel foc dupa criterile tale.

dupa mine cred ca esti cam rotunjor...

despre masterand... stii tu cum se face scoala in ziua de astazi!

de condus.... cu siguranta nu prea ai timp!

la teorie esti pe baricade.... la practica esti inca pe bancile scolii.

te caracterizeaza indaratnicia, consecventa aberanta sau incapatanarea... asta e pe forum, nu stiu cum esti in viata reala.

esti citit doar... mai tre' sa te freci de bancile scolii sa fi putin uns pentru una-alta.

ironia, sarcasmul, glumele, supararile si alte rahaturi fac parte din viata de zi cu zi a unu om normal.

si e mai departe de normalitate un 535 cu un driver de varsta ta decat un 7 cu sofer de varsta mea.

p.s.

mai lasa-ne si pe noi astia cu motorizari slabe si masini puturoase sa ne exprimam parerile ieftine, neavenite si subiective.

Edited by unvicont

1,80 cm/100 kg, tre' sa fii frumusel foc dupa criterile tale.

dupa mine cred ca esti cam rotunjor...

1.84..

Am făcut sport de performanţă.

despre masterand... stii tu cum se face scoala in ziua de astazi!

Nu e cazul să generalizezi.

Nivelul este scăzut, ĂŽnsă asta nu ĂŽnseamnă că nu poţi să ĂŽnveţi dacă vrei.

de condus.... cu siguranta nu prea ai timp!

Cam multă siguranţă fără nici un argument.

Să fim serioşi, mai mult timp am eu decât tine să conduc din moment ce nu am loc de muncă şi am timp aproape toată ziua să mă plimb.

la teorie esti pe baricade.... la practica esti inca pe bancile scolii.

te caracterizeaza indaratnicia, consecventa aberanta sau incapatanarea... asta e pe forum, nu stiu cum esti in viata reala.

esti citit doar... mai tre' sa te freci de bancile scolii sa fi putin uns pentru una-alta.

ironia, sarcasmul, glumele, supararile si alte rahaturi fac parte din viata de zi cu zi a unu om normal.

Asta e doar părerea ta fără nici un fundament, nu mă cunoşti ca să poţi trage astfel de concluzii.

Nicidecum, din nou păreri fără fundament.

Dacă spuneam că 728i e o motorizare foarte echilibrată, nu mai ziceai nimic.

Dacă tot suntem la capitolul de aprecieri personale, nu-mi permit să fac afirmaţii la fel de nepotrivite cum sunt ale tale, ĂŽnsă toată discuţia este o dovadă de infantilitate.

Un om matur, aşa cum vrei tu să pari, acceptă părerile altora fără să treacă la jigniri şi la atacuri la persoană.

si e mai departe de normalitate un 535 cu un driver de varsta ta decat un 7 cu sofer de varsta mea.

p.s.

mai lasa-ne si pe noi astia cu motorizari slabe si masini puturoase sa ne exprimam parerile ieftine, neavenite si subiective.

Normalitatea şi aceste detalii nu au nici o legătură.

Din punctul meu de vedere, atâta timp cât cineva nu are bani din lucruri ilegale sau parvenitism, să fie sănătos.

Ţi-ai exprimat părerile cu deplină libertate, ceea ce am spus eu este că nivelul discuţiei trebuie să fie unul decent, civilizat.

Ciupanezu-le da tu chiar nu vezi ca esti contrazis de toata lumea esti genul de om care ii place sa se contrazica si nustiu ce ai tu de tot zici de jicniri ca nu tea jicnit nimeni sau poate pentru tine faptul ca te contrazic e o jicnire

pun pariu ca prima oara cand te intalnesti cu un alt posesor de bmw cu motor mai mare primul lucru care il zici e ''hai ne dam'' :twoup:

Toată lumea = nişte posesori de 728i care s-au atacat de ceea ce am spus eu, anume faptul că 728i nu este o alegere bună? :)

Se scrie jignire.

Au fost destule jigniri, nu s-au folosit doar argumente.

Nu, chiar nu sunt genul acesta de om.

Nu provoc pe nimeni la liniuţe.

nu trebue sa te enervezi ca iti sare capacul si ne stropesti :(

Nu m-am enervat deloc, din partea voastră se vede iritarea.

Eu pot să dau argumente pentru următoarele două luni, nu sunt limitat din acest punct de vedere. :)

Ca să ĂŽncheiăm discuţia:

Eu cred că 728i este o alegere proastă.

Voi credeţi că este o alegere foarte bună.

Fiecare şi-a spus părerea, e totul ok.

Edited by Ciupanezu

728i '99 vs 730d '01 - e38

consumul este mai avantajos la diesel fara discutii. dar sa nu-mi spuneti ca un 730 d stock trage mai bine ca un 728 stock , asa ca nu mai vb doar din auzite.

Cu prima ocazie voi face un test si pe o distanta mai mare. 8,6s/ 100kmh si 9,6 /100kmh la modelul IL.

Cat priveste E38 728i vs. E38 730d.... apasa link-ul urmator... privind datele tehnice, putem spune ca sunt la fel... http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_E38

Am postat pe topic datele tehnice complete.

Suta ĂŽn 9.6 secunde.

Suta ĂŽn 8 secunde.

Sunt aproape 2 secunde diferenţă, prin urmare un 730d spulberă un 728i

Edited by Ciupanezu

Am postat pe topic datele tehnice complete.

Suta ĂŽn 9.6 secunde.

Suta ĂŽn 8 secunde.

Sunt aproape 2 secunde diferenÞã, prin urmare un 730d spulberã un 728i

Fara suparare dar acolo la al 2-lea link e un E65 nu E38.... respectiv se confunda putin.... 218 cu 193 CP... totusi e o diferenta intre circa 25 CP desi au ambele un motor de 3l

Am condus acel 730D si mi s'o parut ca trage fantastic, are cuplu mare si la turatii joase si nu-mi venea sa cred. Nu mi-am dat nici o sansa la o liniuta cu el si asta a motivul pt care l-am rugat pe unvicont sa dam un sprint scurt. Deocamdata pana la proba contrarie inclin spre benzinar ca va pleca mai repede decit dieselul.

Daca bmw nu face 6-7 ' 100kmh nu se merita a fi cumparata? sau care ar fi o limita decenta? 8 sec?

Multi care doresc sa cumpere un bmw o fac dupa alte criterii, nicidecum cea cu sec /100kmh. pt asta sunt modelele sportive si/cu motoare mari.

Cei care au o pasiunea pt E38 apreciaza orice motorizare ar avea. Eu unul nu mi-as lua un X3 nici daca ar avea motor de 1.2 GPL si nici de 4 sau 6 L sau seria 1 indiferent de motorizare, doar pt ca nu-mi plac mie nu inseamna ca nu ar fi frumoase sau bune pt altcineva.

cele 2 sec diferenta( ala ii E65 nu e38 - e38 are doar 193 CP si dieselul si cel de 2.8l) ma fac sa zambesc atunci ce sa mai zic de 740D biturbo vreo 5 secunde ? si daca te uiti putin vei vedea ca diferentele sint foarte mici, deci cu spulberatu' cred ca ai dreptate i-l spulbera pe dizãl.

Duel : BMW 728 i (E38) vs BMW 740 d (E38)

De parca am avea vreo 20 autostrazi si drumuri expres cu banda dubla prin toata tara

5,5 km/orĂŁ, viteza medie a „maÂşinilor-cĂŁruÞã“ din CapitalĂŁ

http://www.gandul.info/news/5-5-km-ora-vit...apitala-1080460

BucureÂşti - 4 km/h

Sibiu - 12 km/h

Cluj - 13,2 km/h

Chiar imi da emotii cand fac vreo depasire la vitezele astea.

Edited by WeTe

ca idee orienteazate la un facelift '99-01( ideal ar fi 2001 si neaparat cu incalzire scaune) cu un motor acceptabil pt buzunarul tau si oricum ar fi cei 2-300 CP la fel pasc la semafor. Dieselul pe distante scurte nu-i prea indicat,dar consumul este foarte acceptabil , un benzinar papa cam 13-15 l/100 la un mers normal ( exclus Bucuresti) iar la drum intins 7-9l/100km ( 150km/k sub 10l).

Daca voi face pasul acesta sa trec la e38 cu siguranta va fi 728i din 2000-2001 varianta FULL.

Nu se merita sa imi iau 740 care desi mi-ar place cel mai mult datorita V8-ului,taxa de inmatriculare e nesimtit de mare....impozitul e foarte mare si in total daca trag linie pentru o masina de familie ar fi mult prea mult.Diesel nu-mi voi lua niciodata indiferent de putere sau dotari....nu-mi plac tractoarele ce sa fac :)