Jump to content

Recommended Posts

Salut,

Aseara am facut nu test la masina sa vedem cum se comporta, este vorba de un e36 coupe 328i. Masina s-a comporatat f bine: drifturi, cercuri, alergat, tot.

Mare surprinza a fost cand am constatat ca in 14 km .....mi-a disparut 14 litri de benzina din rezervor? :)

Cum e posibil asa ceva??? Mentionez ca stilul de mers in cei 14 km a fost unul f.f.f. sportiv.

Multumesc,

Ori te fura sonda, ori pierde benzina pe undeva

benzina nu are pe unde sa scape.....m-am uitat si oricum am mai mers cu masina linistit si chiar nu are un consum mare.

Dar aseara si-a luat cel mai mare chin. Si eu tot la sonda lamda ma gandeam.

Are modificari masina?

La cati cai ai ajuns?

pai singura modificare ar fi ca i-am pus volanta usoara si ambreiaj de 2.5 12 valve.

Oricum, orice modificare ar fi....totusi......100l/100km mi se pare astronomic, nici tancul nu consuma atata.

Are modificari masina?

La cati cai ai ajuns?

pai singura modificare ar fi ca i-am pus volanta usoara si ambreiaj de 2.5 12 valve.

Oricum, orice modificare ar fi....totusi......100l/100km mi se pare astronomic, nici tancul nu consuma atata.

Aici trebuie sa te corectez...tancul consuma 100/100 pe un motor...si are 2:)

Scuze de offtopic.

Am patit si eu problema ta, doar ca la mine era motivata.Pe E 12 cu motor de 2000 carburator si cu limitarea de turatii scoasa+ un condus agresiv, mi-a luat 30 litri in 40 km.

Tu cum ti-ai dat seama de lipsa celor 14 litri, fizic sau asa iti indica in bord?

Are modificari masina?

La cati cai ai ajuns?

Scuze de offtopic.

Am patit si eu problema ta, doar ca la mine era motivata.Pe E 12 cu motor de 2000 carburator si cu limitarea de turatii scoasa+ un condus agresiv, mi-a luat 30 litri in 40 km.

Tu cum ti-ai dat seama de lipsa celor 14 litri, fizic sau asa iti indica in bord?

Pai pana sa plec cu ea la alergat, aveam 14 l, hai sa zicem 13. Becul nu era aprins. Dupa ce m-am intors cu ea, mi-a sarit in ochi becul si cand am vazut ca acul este fix la linia de la 0, nu mi-a venit sa cred......obc-ul imi arata ca mai am de mers vreo 33 de km dar nu vad cum fiindca acul era pur si simplu lipit de 0.

Eu la mine, ma iau dupa obc.

Am mers pana mi-a aratat 0, apoi am alimentat 63 de litri. Deci daca obc spune ca mai ai 33km, si nu e umblat aiurea la el, 33km mai ai de facut. Indiferent ce arata acul.

atunci o sa fac si eu asa......merg cu ea pana imi arata 1km si dupaia o iau spre benzinarie.......ma gandeam ca daca OBC-ul imi arata 33 km, inseamna ca ar mai trebui sa am aprox 4,5 l in rezervor.......si acul e lipit lipit de 0.

In fine , o sa ma uit si la sondele alea.

Are modificari masina?

La cati cai ai ajuns?

Scuze de offtopic.

Pai pana sa plec cu ea la alergat, aveam 14 l, hai sa zicem 13. Becul nu era aprins. Dupa ce m-am intors cu ea, mi-a sarit in ochi becul si cand am vazut ca acul este fix la linia de la 0, nu mi-a venit sa cred......obc-ul imi arata ca mai am de mers vreo 33 de km dar nu vad cum fiindca acul era pur si simplu lipit de 0.

Daca te uiti atent cand opresti motorul ai sa vezi ca acul coboara mai jos de 0.La mine cand e pe zero mai am cam 3,5 litri si asa imi arata si obc, ca mai pot face inca 42 km parca...Si intr-adevar am mai mers cat zicea obc pana am ajuns la 0.Daca ii dai forja ai sa vezi ca acul nu mai merge normal.Obc iti face media la stilu ala de condus .

Eu la mine, ma iau dupa obc.

Am mers pana mi-a aratat 0, apoi am alimentat 63 de litri. Deci daca obc spune ca mai ai 33km, si nu e umblat aiurea la el, 33km mai ai de facut. Indiferent ce arata acul.

Pai Obc-ul ia informatiile tot din ceasurile de bord, deci ar trebui sa corespunda cu ce arata acul. :)

Eu am observat la mine cand era acul la ultima linie si teoretic ar fi trebuit sa am 63/4=15.75 litri, aveam de fapt maxim 10. Nu cred ca era sonda defecta, pt ca "eroarea" era doar de pe la 15-18 de litri in jos.

Poti incerca sa pui 14 litri cand nu mai ai nimic in rezervor si vezi daca acul urca in bord pana la acelasi nivel unde era inainte sa mergi f.f.f. sportiv.

eu unu nu cred ca are cum sa consume 100L/100 km.. ci sunt sigur ca acest calcul este cat se poate de gresit pt ca se bazeaza pe o aproximare a pozitiei acului.. la fel cum este si cea in care se imparte totalul la 4 liniute.. prostii

cel mai simplu ca sa te convingi ar fi sa repeti manevra cu "omoratul" masinii dar incepand cu rezervorul plin si apoi la sfarsit iar plin, metoda clasica si atunci o sa vezi exact cat a consumat.. poate un 40-50L/100 pe cei 14 km poate fi de inteles

indicatorul ala nu e sfant, are si el variatiile lui

Are modificari masina?

La cati cai ai ajuns?

Scuze de offtopic.

Aici trebuie sa te corectez si eu :)

confunzi tancul cu TAB-ul -( el are 2 motoare benzina 8 V, acelasi motor are si SR- cine o facut armata stie ) si consuma minim 150 -180l/100 km( de fapt consumul se face pe ora) - la un mic sprit ia minim 1 litru de motorina :)-

nu poti raporta consumul la acei 14 km, din cate am inteles ai dat cox si ai confectionat gogosele cat ai putut. poti sa ai un consum de 10 l in doar 1 km si 30 semafoare :twoup: daca ar fi s'o luam dupa km parcursi. In accelerari foarte bruste ai un consum enorm ( pe bord iti arata doar 39.5 ca atit ii maxim) si daca tu tot asa ai tinut'o situatia ii clara.

Edited by WeTe

Da Florin, eu am spus ca nici nu ma uit la ac, adica indiferent ce ar arata el, cand imi arata 20km obc-ul, 20 fac daca pastrez acelasi regim de mers.

La mine daca merg pe autostrada cu viteza constanta si imi arata ca mai am 200km de mers mai merg cu acelasi regim de mers 100 si ceva

Are modificari masina?

La cati cai ai ajuns?

Scuze de offtopic.

Aici trebuie sa te corectez si eu :)

confunzi tancul cu TAB-ul -( el are 2 motoare benzina 8 V, acelasi motor are si SR- cine o facut armata stie ) si consuma minim 150 -180l/100 km( de fapt consumul se face pe ora) - la un mic sprit ia minim 1 litru de motorina :)-

de ce iei totul ad-literam? este TAB cu 2 motoare si diesel si benzina, sunt tancuri cu 1 sau 2 motoare si diesel si benzina, chiar si cherosen, sau cele rusesti care merg si cu petrol...poate si vodka.TAB nu e o marca, e denumirea data ''utilajului''.Am facut armata ca ochitor TAB si lunetist si chiar m-am dat cu tancul de 1200 CP fabricatie ruseasca 1965.Consumul mediu e de 100/100/motor x 2. Dar consumul e ca la BMW, depinde ce faci cu el.

hai ca ne-am abatut dstul de la topicul omului.

L.E. mai fun e MLI-ul.e bmw-ul armatei;)

bafta

nu poti raporta consumul la acei 14 km, din cate am inteles ai dat cox si ai confectionat gogosele cat ai putut. poti sa ai un consum de 10 l in doar 1 km si 30 semafoare :twoup: daca ar fi s'o luam dupa km parcursi. In accelerari foarte bruste ai un consum enorm ( pe bord iti arata doar 39.5 ca atit ii maxim) si daca tu tot asa ai tinut'o situatia ii clara.

Nu mi se pare imposibil la drifturi, cerculete si alte cascadorii.

Exemple:

Consum pe obc cu treapta intai, la ralanti, in panta = 20-21/100km, cu diesel. In demaraj - cine stie cat o fi ca nu se dezlipeste acul de la 20 decat intr-a 3-a, cand ajung la capatul turometrului.

Scoda octavia rs - consumul peste 100/100 in demaraj pana dincolo de 100km/h ( arata maxim 99 - nu se stie cat e real)

Mazda 240Cp - la acceleratie brusca se duce la 70-80/100km

Cireasa de pe tort : dacie de 62 Cp fara modificari, bine reglata, rupta (in demaraje, nu patinata) - 16, tu la herghelia ta, vorba colegului - cu gogosele - poti sa te astepti si la mai mult.