Jump to content

cum determin uzura flanselor amortizoare ? e34

ak_47

Recommended Posts

daca balansez masina si pun mana la flansa sus, si se misca, se simte la mana , e normal ?

Deci se misca partea din centru a flansei , fatza de caroseria masinii. E normal , la un asa mic balans sa se miste ?

Edited by ak_47

am schimbat amortizoarele cu arcurile , si a aparut un zgomot , un pacanit pe dreapta, care se aude mai ales la limitatoarele de viteza . Ce piesa putea sa o puna aiurea ?

Precizez ca flansele cu rulmenti aratau ok !

Edited by ak_47

da,pui mana si nu trebuie deloc sa se miste cand faci balans.

asa am patit la pisica,amortizoarele erau ok,dar flansele muci.bineinteles ca am cumparat amortizoare noi...degeaba :) .

si ce inseamna ca e prea moale flansa ? are legatura cu stabilitatea masinii ?

asa am patit la pisica,amortizoarele erau ok,dar flansele muci.bineinteles ca am cumparat amortizoare noi...degeaba :) .

si ce inseamna ca e prea moale flansa ? are legatura cu stabilitatea masinii ?

flansa de care zici are un rulment in ea si cand bilele isi fac joc in camasa rulmentului de acolo se aude zgomotul ..pocnitura de care zici.

Verifica daca ti-a strans flansa bine.

nu trebuie sa aibe joc in capete. De acolo ai zgomotul sigur.

Pana la urma ce amortizoare si arcuri ai luat ? fa si tu un review, impresii..

arcuri k+F , si bilstein b4.Masina se simte mult mai rigida la apasarea pe bot.

in curbe cu hopuri mari, aici am cea mai mare inbunatatire la stabilitate, inainte era saltareata, instabila. Totusi sunt nemultumit de stabilitatea pe zig zaguri. Nu stiu , oare bucsile de bara de torsiune sunt fleoscaite ? sau flansele ?

Pe spate n-am schimbat nimic, totusi un amortizor pe spate curge.

e normal sa se lase, ca nu sunt sport. Trebuie sa nu reactioneze violent, cand se lasa in curba sau zig-zag sa se lase lin, sa nu creeze dezechilibru. Plus ca spatele inca nu l-ai schimbat. Si conteaza mult . La mine la viteze mari, sa zicem 180 cand trebuie fac o manevra mai violenta am emotii ca reactioneaza destul de brutal. De asta as vrea si eu sa le schimb desi teoretic mai tin. Edited by DOMI

e normal sa se lase, ca nu sunt sport. Trebuie sa nu reactioneze violent, cand se lasa in curba sau zig-zag sa se lase lin, sa nu creeze dezechilibru. Plus ca spatele inca nu l-ai schimbat. Si conteaza mult . La mine la viteze mari, sa zicem 180 cand trebuie fac o manevra mai violenta am emotii ca reactioneaza destul de brutal. De asta as vrea si eu sa le schimb desi teoretic mai tin.

bucsile de bara de torsiune noi, ma ajuta?

nu cred. sway bars poate , cum a zis si un coleg. Ele rezolva exact problema balansului lateral. Si nu sunt nici scumpe.

http://www.bmwe34.net/E34main/Upgrade/Suspensions.htm

Tu vrei comfort si sa stea tapana in curbe, nu merge. Doar poate cu suspensii de 3000+ euro si autoleveling si multe altele. Schimba si pe spate si sigur va fi mai bine. Apoi daca tot nu esti multumit iti iei sport :) , dar o sa scrasnesti din dinti la gropi si borduri.

e normal sa se lase, ca nu sunt sport. Trebuie sa nu reactioneze violent, cand se lasa in curba sau zig-zag sa se lase lin, sa nu creeze dezechilibru. Plus ca spatele inca nu l-ai schimbat. Si conteaza mult . La mine la viteze mari, sa zicem 180 cand trebuie fac o manevra mai violenta am emotii ca reactioneaza destul de brutal. De asta as vrea si eu sa le schimb desi teoretic mai tin.

ce anume ai sport ? de zici ca reactioneaza brutal

nu cred. sway bars poate , cum a zis si un coleg. Ele rezolva exact problema balansului lateral. Si nu sunt nici scumpe.

http://www.bmwe34.net/E34main/Upgrade/Suspensions.htm

Tu vrei comfort si sa stea tapana in curbe, nu merge. Doar poate cu suspensii de 3000+ euro si autoleveling si multe altele. Schimba si pe spate si sigur va fi mai bine. Apoi daca tot nu esti multumit iti iei sport :) , dar o sa scrasnesti din dinti la gropi si borduri.

decat sa ma zguduie la gropi mai bine lasa. Doar suspensia sport de fabrica de la bmw mi se pare cool , are un prieten pe e46 :)

la mine nu e nimic sport pe ea. Nu stiu cum sa iti explic, la viteza mare daca evit ceva pe autostrada, e normal sa se incline masina putin. Vorbesc de la 180 in sus. Faza e ca se inclina putin si normal apoi se lasa mai tare si destul de brusc pe o parte. oricum nu se comporta normal. Eu ma gandeam la arcuri ca sunt obosite si amortizoare mai vai de mamalor. . Acum am descoperit ca era ceva mai grav...

CUm am scris si pe celalat post acu 3 min cred ca stiu si de ce, se pare ca s-a rupt o spira la arcul dreapta fata. La revizia anterioara mecanicul a zis ca era ok... Acum a verificat si amortizoarele din nou, cica inca mai sunt in parametri dar trebuie schimbate si alea curand oricum. ...

Edited by DOMI

tin distanta, care o maresc proportional cu viteza, dar daca trebuie sa schimb brusc banda la viteza aia si nu sa o lalalai usor e neplacut...nu vorbesc de cine stie ce cascadorii la viteza aia...

am gasit sursa zgomotelor, era asa cum banuiam. Nu flansele faceau zgomot.Cum a dat ploaia a inceput sa scartaie din ce in ce mai tare a cauciuc. Se freaca arcul de inelele de cauciuc de pe fuzeta, pentru ca mi le-au pus l-a misto. si le-am atras si atentia. stau cu ea pe loc o apas pe stanga bot si scartaie exact acolo.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=31&fg=10

piesa 12

ce sa fac? cum aranjez piesa 12 ? nu m-as mai duce la aceeasi mecanici

Edited by ak_47

am gasit sursa zgomotelor, era asa cum banuiam. Nu flansele faceau zgomot.Cum a dat ploaia a inceput sa scartaie din ce in ce mai tare a cauciuc. Se freaca arcul de inelele de cauciuc de pe fuzeta, pentru ca mi le-au pus l-a misto. si le-am atras si atentia. stau cu ea pe loc o apas pe stanga bot si scartaie exact acolo.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=31&fg=10

piesa 12

ce sa fac? cum aranjez piesa 12 ? nu m-as mai duce la aceeasi mecanici

trebuie sa desfaci din nou.