Jump to content

Recommended Posts

Salut baieti ,

Am si eu o intrebare :

1. discurile de frana ovalizate pe fata pot da vibratii in volan peste 80km/h in mers FARA sa calci frana deloc?

2. de la bieletele antiruliu poate vibra volanul peste 80km/h?

NU spuneti sa echilibrez roti etc garantat nu e din roti , aceleasi roti pe alta masina merg ata , la mine vibreaza peste 80km/h dar CULMEA nu tot timpul , are toane si nu reusesc sa-i dau de cap , poate ma ajutati

Multumesc

Titlul oricarui topic va reflecta pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul “Scartie cureaua de distributie" este de preferat fata de “Help !...” sau "Am o problema". Topicurile generice gen “Ajutor” , “Am o problema fratilor” vor putea fi sterse fara preaviz. Respectati timpul celorlalti.

la mine e superciudat , totul e nou pe masina mai putin bielete , dar ideea e ca NU trepideaza tot timpul , sunt momente cand merg la 90-100 cu ea si merge ata si momente cand la aceeasi viteaza bate super urat (pe aceeasi portiune de drum) .. INCREDIBIL

• 3 weeks later...
Ceva de genul asta mi se intampla si mie,dar la mine e numai cand merg pe un drum de tara,cu multe gropi sau pe strada...se aud niste batai infundate,zici ca se rup rotile...am inteles ca ar fi de la bucsele de la bascula sau bara stabilizatoare....acum nu stiu ce sa zic....o sa le cumpar pe toate sa le schimb....

Ceva de genul asta mi se intampla si mie,dar la mine e numai cand merg pe un drum de tara,cu multe gropi sau pe strada...se aud niste batai infundate,zici ca se rup rotile...am inteles ca ar fi de la bucsele de la bascula sau bara stabilizatoare....acum nu stiu ce sa zic....o sa le cumpar pe toate sa le schimb....

confirm ca e de la bucsile bascula :) si la mine era identic cum zici tu

Am avut si eu aceasi problema imi vibra ingrozitor la 90 de km/h

Am schimbat rotii toate 4, bielete antiruliu, geometrie de 2 ori am fost si am facut, am mutat jantele de pe fata pe spate si invers.

Pot spune ca acum sunt multumit nu imi trage nu imi mai vibreaza (imi vibra si din cauza la un cauciuc avea o denivelare) pot trece lejer de 150 de km.

Eu zic incearca sa schimbi jantele cu cauciucuri intre fata si spate si dak nu mai face e din cauza la cauciuc sau jante pe urma verifici.

are dreptate alexandru. pentru vibratii la viteza asta ar trebui sa fie primul lucru verificat : echilibrarea, geometria, eventual schimbarea temporara a rotilor. in cazul meu facea la fel si pe iarna si pe vara si deci nu era de la roti :)

merci pentru raspunsuri DAR repet: ritile care le am acum sunt NOI , le-am pus pe masina prietenului meu (tot e46) si merge ATA , la mine cu ale lui la fel face deci NU rotile sunt problema.

Am fost la service si mi-au gasit tampoanele de la motor varza atat in rest au zis ca nu are absolut nici un joc , dar refuz sa cred ca face asa de la tampoane motor. o sa incerc sa mai fac odata geometria.

De la geometrie pote vibra violanul? eu stiam ca toceste anvelopele sau trage stanga dreapta , poate sa si vibreze??

Atat timp cat mergi pe un drum drept fara denivelari nu as vedea de ce ti-ar vibra de la tampoanele de la motor. Gandestete un pic ca nu ai turati mari la motor si nici o viteza mare nu e. Zimi si mie cum iti face iti vibreaza masina jos sus sau ai joc de iti face in volan stanga dreapta ca eu le-am avut pe amoundoua mai intai am avut joc am rezolvat si pe urma au fost cauciucurile cu jante care imi vibrau plus ca mi-a gasit un joc mic la directie dar mi-a zis ca nu o sa il simt doar la viteze marii >180 km.

De la geometrie poate decat sa iti traga volanul atat stiu.

deci totul aparut in momentul cand am trecut de la suspensie sport la cea originala: amortizoarele , bucsile bascula , bieletele de directie sunt NOI toate. Rotile sunt noi probate pe alta masina si merg perfect. La ultima verificare au tras baietii aia de tot ce se putea , nu e nici un joc , doar tampoanele de la motor care sunt varza. O sa schimb si tampoanele astea ...

Pana acum am schimbat : amortizoare , bucse bascula , bielete , mi-am luat cauciucuri noi noute , echilibrat roti de 30 ori , toate pentru a scapa de problema asta...

Nu pot sa-mi dau seama ce ar avea.. cu suspensia sport mergea perfect..cu asta noua originala face asa...

M-am gandit si la caseta dar din ce am auzit caseta cand se defecteaza nu se manifesta asa , plus ca s-au uitat baietii la ea si nu e cursa deloc , nu are decat un mic joc in ax care am inteles ca il au toate..

deci totul aparut in momentul cand am trecut de la suspensie sport la cea originala: amortizoarele , bucsile bascula , bieletele de directie sunt NOI toate. Rotile sunt noi probate pe alta masina si merg perfect. La ultima verificare au tras baietii aia de tot ce se putea , nu e nici un joc , doar tampoanele de la motor care sunt varza. O sa schimb si tampoanele astea ...

Pana acum am schimbat : amortizoare , bucse bascula , bielete , mi-am luat cauciucuri noi noute , echilibrat roti de 30 ori , toate pentru a scapa de problema asta...

Nu pot sa-mi dau seama ce ar avea.. cu suspensia sport mergea perfect..cu asta noua originala face asa...

M-am gandit si la caseta dar din ce am auzit caseta cand se defecteaza nu se manifesta asa , plus ca s-au uitat baietii la ea si nu e cursa deloc , nu are decat un mic joc in ax care am inteles ca il au toate..

Cand esti pe loc cu masina si tragi calumea de volan stanga-dreapta se aude ceva?