Jump to content

km falsi

blagapetre

Recommended Posts

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

km reali sunt cel mai incert lucru la o masina SH, asta pentru ca se pot modifica din toate componentele electronice in care sunt introduse date, inclisiv din chei, blocuri de lumini, ECU, etc.

legat de uzura masinii de asemenea e incert, pot fi cumparate toate componentele uzate excesiv, volan, pedale, scaune, tot ce vrei - luate de la dezmembrari - masini cu km putin si lovite.

ceea ce poti verifica si sa fi sigur e starea motorului, cutiei, articulatiile si daca astea sunt ok masina e ok.

Restul e cancan.

Daca va zic ca am luat o masina in decembrie de la o reprezentanta BMW de langa Munchen, masina Premium Selection, garantie, si normal dura 2 saptamani sa o pregateasca, i-am dat o atentie (200-300 euro) sefulul de la SH ca sa o faca in 3 zile, si m-a intrebat cand am luat masina daca vreau sa-mi dea km inapoi la cat vreau eu.

I-am zis nu multumesc, oricum masina avea 98.000 reali.

Si am mai auzit de faze din astea la reprezentanta. Cand am cumparat masina i-am zis ca nu o iau decat daca imi printeaza, toate intrarile care apar in calculator la ei. Alea se falsifica mai greu.

Daca reprezentantele din Germania dau km in spate atunci n-are rost sa va mai stresati cu km "lucrati". De multe ori se fac "oficial" intre firmele de leasing si dealer.

Alte chestie interesanta e ca nu totdeauna se poate verifica o masina la reprezentanta ( daca masina a fost inmatriculata in alta tara, chiar cu revizii la dealer, nu apar in calculator).

Ex :Tot in decembrie pana sa cumpar 5-arul de mai sus, am gasit un 745i la niste rusi. Masina avea vreo 130.000. Pe cartea de service apareau revizii pana la 50 mii in Germania dupa aia masina fusese exportata in Lituania, unde apareau restul de revizii, si mai existau niste facturi si acte de la dealeri din Lituania. Masina era impecabila. Am fost la cel mai apropiat dealer si am vrut sa o verific.Surpriza : in calculator apareau toate intrarile din Germania pana la 50.000, restul in Lituania nimic. Mi-e greu sa cred ca o masina cu garantie nu a fost la un nici un dealer in Lituania, mai ales ca erau facturi si operatii facute in garantie pe carte. Mi s-a parut suspect, si am fost la politie sa intreb cum se poate verifica daca este furata. Mi-au zis ca din Germania nu este furata si pentru verificare in Europa dureaza 1 saptamana. Am renuntat la masina.

km reali sunt cel mai incert lucru la o masina SH, asta pentru ca se pot modifica din toate componentele electronice in care sunt introduse date, inclisiv din chei, blocuri de lumini, ECU, etc.

legat de uzura masinii de asemenea e incert, pot fi cumparate toate componentele uzate excesiv, volan, pedale, scaune, tot ce vrei - luate de la dezmembrari - masini cu km putin si lovite.

ceea ce poti verifica si sa fi sigur e starea motorului, cutiei, articulatiile si daca astea sunt ok masina e ok.

Restul e cancan.

bineinteles ca se pot schimba "uzurile" de interior insa tre sa ai nasul format pentru a vedea alte zone mai greu de "stilat" de catre spargatorii de km...articulatii DA....implicit cat de mult e uzat scaunul de la sofer si multe alte mici detalii care te conving sau nu ca are km de la bord.

Iar legat de km pe autostrada sau local cred ca nu isi mai are rost intrebarea..e clar ca o masina de "taxi" va arata mai doborata decat una din vest...Ex : o masina din tara cu 100000 va arata mult mai prost decat una cu 170000 din vest....parerea mea..si a colgelui de mai sus.

concluzia....atentie sporita la cumparare...pentru ca oricat va uitati ...si oriunde va uitati SE FURA!

Daca va zic ca am luat o masina in decembrie de la o reprezentanta BMW de langa Munchen, masina Premium Selection, garantie, si normal dura 2 saptamani sa o pregateasca, i-am dat o atentie (200-300 euro) sefulul de la SH ca sa o faca in 3 zile, si m-a intrebat cand am luat masina daca vreau sa-mi dea km inapoi la cat vreau eu.

Si am mai auzit de faze din astea la reprezentanta. Cand am cumparat masina i-am zis ca nu o iau decat daca imi printeaza, toate intrarile care apar in calculator la ei. Alea se falsifica mai greu.

Daca reprezentantele din Germania dau km in spate atunci n-are rost sa va mai stresati cu km "lucrati". De multe ori se fac "oficial" intre firmele de leasing si dealer.

Alte chestie interesanta e ca nu totdeauna se poate verifica o masina la reprezentanta ( daca masina a fost inmatriculata in alta tara, chiar cu revizii la dealer, nu apar in calculator).

Ex :Tot in decembrie pana sa cumpar 5-arul de mai sus, am gasit un 745i la niste rusi. Masina avea vreo 130.000. Pe cartea de service apareau revizii pana la 50 mii in Germania dupa aia masina fusese exportata in Lituania, unde apareau restul de revizii, si mai existau niste facturi si acte de la dealeri din Lituania. Masina era impecabila. Am fost la cel mai apropiat dealer si am vrut sa o verific.Surpriza : in calculator apareau toate intrarile din Germania pana la 50.000, restul in Lituania nimic. Mi-e greu sa cred ca o masina cu garantie nu a fost la un nici un dealer in Lituania, mai ales ca erau facturi si operatii facute in garantie pe carte. Mi s-a parut suspect, si am fost la politie sa intreb cum se poate verifica daca este furata. Mi-au zis ca din Germania nu este furata si pentru verificare in Europa dureaza 1 saptamana. Am renuntat la masina.

..povesti pescaresti,prietene!!! Asta cu reprezentanta BMW de langa Munchen, ca ti-ar fii propus tie, ca sa-ti modifice km.., patreaz-o pt tine! Nu e adevarat!

Asta e vrajeala ca dureaza 2 saptamani sa o pregateasca. Sau poate nu vor sa vanda masina. Daca vor sa vanda masina, o pregatesc ei in 3-4 zile maxim. Si eu am mai auzit vrajeala asta la reprezentante BMW in Germania, la mai multe, una chiar in MĂźnchen. E doar ca sa te simti tu bine cand iti da masina dupa 3 zile :)

Pe de alta parte, nu stiu daca chiar reprezentata da kilometrii inapoi in Germania, eu zic ca nemtii (clientii adica, inclusiv firmele de leasing) le dau inapoi inainte sa le dea la buy-back sau intre 2 revizii. Se dau sigur kilometrii inapoi si in Germania, dar ce conteaza atat timp cand o masina luata de acolo merge beton. Nu conteaza cati kilometri are o masina.

Edited by Piovra

..povesti pescaresti,prietene!!! Asta cu reprezentanta BMW de langa Munchen, ca ti-ar fii propus tie, ca sa-ti modifice km.., patreaz-o pt tine! Nu e adevarat!

Din pacate pentru tine prietene, in 5 minute pot sa iti scanez un contract de vanzare cumparare intre mine si reprezentanta de mai sus, plus restul de acte, ca sa imi sustin faptul ca am fost acolo si am cumparat masina de care vorbeam mai sus. La fel pot sa-ti scanez precontractul ca sa vezi ca e diferenta de 3 zile intre data la care s-a incheiat si data cand am ridicat masina. (2 zile lucratoare).

Si daca ai fi cumparat vreodata o masina cu Premium Selection, ai trebui sa stii ca trebuie facuta o verificare in 750 puncte pentru care isi asuma raspunderea. Timpul de livrare e de 2 saptamani de obicei.

De restul (4 discuri frana, placute, ulei, filtre, curele, role, pompa apa, micile defecte de la roti rectificate si vopsite, 2 puncte infundate scoase fara vopsire) schimbate tot in alea 2 zile, ti-ai da seama ca la felul cum lucreaza o reprezentanta nu ar fi posibile fara o prioritate "speciala". Eu am avut aceeasi masina in reprezentanta 4 zile pentru upgrade de soft si 2 capace de oglinzi vopsite.

Du-te si plimba-te vreo saptamana prin Germania pe la dealeri BMW si vezi daca se poate sau nu. Prin Romania se fura piese de pe masini pe la reprezentante sau se fac atatea prostii , dar in Germania toti cei vreo cateva sute de dealeri sunt perfecti, ca doar e Germania.

Uite ca nu m-am gandit sa-i cer in scris oferta de dat km inapoi :)

Am intalnit si eu reprezentanta BMW care nu vroia sa lase nici 50 de euro la o masina supraevaluata oricum. Nu stiu ce era in capul lor si ce combinatie aveau ei cu ea, era reprezentanta din Prien am Chiemsee. Vanzatorul de second hand daca l-as fi intalnit pe strada in Germania, as fi zis ca e un taran de la coada vacii.

Totul depinde daca vor intr-adevar sa vanda masina respectiva sau nu. Daca vor sa o vanda, o dau in 3-4 zile, cu toate interventiile de rigoare in service. In 2 saptamani gasesti destule alte masini prin Germania care se vand in 3-4 zile.

Apropo, punctele alea sunt 75, nu 750. Premium Selection sunt cam jumatate sau peste din masinile postate pe bmw.de la Gebrauchtwagen.

Edited by Piovra

Asta e vrajeala ca dureaza 2 saptamani sa o pregateasca. Sau poate nu vor sa vanda masina. Daca vor sa vanda masina, o pregatesc ei in 3-4 zile maxim. Si eu am mai auzit vrajeala asta la reprezentante BMW in Germania, la mai multe, una chiar in MĂźnchen. E doar ca sa te simti tu bine cand iti da masina dupa 3 zile :)

Pe de alta parte, nu stiu daca chiar reprezentata da kilometrii inapoi in Germania, eu zic ca nemtii (clientii adica, inclusiv firmele de leasing) le dau inapoi inainte sa le dea la buy-back sau intre 2 revizii. Se dau sigur kilometrii inapoi si in Germania, dar ce conteaza atat timp cand o masina luata de acolo merge beton. Nu conteaza cati kilometri are o masina.

Asta cu 2 saptamani e respunsul standard, dar depinde si ce e de facut la masina. Daca masina avea revizia facut si nu are probleme e normal sa ti-o dea in 2-3 zile.

Din ce mi-a zis am inteles ca doar TUV nou si alt certificat Dekra sau cam asa ceva dureaza jumatate de zi, pentru ca trebuie facut la niste statii speciale (ceva ca ITP-ul la noi).

A mea nu avea revizia de 100.000 facuta + alte lucruri de facut. Nu a cerut spaga omul, i-am zis ca nu iau masina daca nu e gata in 3 zile si ca o sa "apreciez" efortul lui. Si omul avea dreptate pentru ca aveau 40 masini noi , in curte cu ceara pe ele, care trebuiau livrate la client. I-am "multumit" eu dupa ce s-a tinut de cuvant. Oricum au ramas cateva lucruri pe care le-am facut in Olanda cand m-am intors cu masina ( pe garantie), pentru ca nu era timp.

Eu nu am zis ca nu sunt de 10 ori mai profesionisti decat multi dealeri din multe tari,si am exemplu concret ( mi-au trimis dupa 2 saptamani un suport de pahare nou, care nu se inchidea bine, pe banii lor ( vred ca vreo 150 euro + transport) , cand puteam sa-l fac pe garantie si nu-i costa pe ei nici un euro).

Iti dai seama ca mi-a picat si mie fata cand am auzit, mai ales ca erau reprezentanta si dadeau garantie si puteau sa iasa belele legale.( precontractul era incheiat pe km reali, si daca ii dadeau ei inapoi aveam dovada clara)

Edited by DSF

Da, asta vroiam sa spun si eu, 2 saptamani e raspunsul standard ca sa aiba ei o marja pentru cel mai rau caz posibil, dar practic sigur dureaza mai putin...

@DSF, la ce dealer de langa MĂźnchen era asta cu datul km inapoi? :) Asta asa ca chestie, nu intreb cum il chema pe om sau alte detalii

Edited by Piovra

Da, asta vroiam sa spun si eu, 2 saptamani e raspunsul standard ca sa aiba ei o marja pentru cel mai rau caz posibil, dar practic sigur dureaza mai putin... La ce dealer de langa MĂźnchen era asta cu datul km inapoi? :)

N-are rost sa dau nume, mai ales ca mi-au schimbat multe pe masina gratis, chiar daca ar fi mai mers fara probleme pana la urmatoarea revizie, si chiar n-am ce sa le reprosez.

Dar n-as baga mana in foc ca sunt singurii care fac chestii din astea . Am fost la altul pe langa Frankfurt si reprezentantul de vanzari era ceva natie de marocan, foarte amabil si saritor. ( Cand l-am intrebat de un hotel pe aproape mi-a dat o adresa , si fara sa-i cer, un numar de telefon in caz ca e "frig" noaptea ). Am ras vreo 15 minute de faza asta. Probabil e vreo procedura standard la cumparat bmw-uri.

Mai gandeste-te ca majoritatea 545i pe care le-am vazut , cam aveau praful pe ele( discuri ruginite, se vedea ca nu prea erau testate de clienti ). Nici n-am avut programare la nici unul si n-au avut timp sa le spele, pregateasca.

Omul s-o fi gandit ca imi face un bine cu km, stia ca o sa ma chinui sa o vand peste 1,2 ani, din cauza motorului. Plus ca deja de "imprietenisem", a mers cu mine la test drive vreo ora, am oprit la o cafenea sa fumam o tigara sa povestim de masini.Am mai stat de vorba cu el in birou vreo 2-3 ore. Probabil era luna moarta ( inceputul lui decembrie) si nu prea mergeau vanzarile.

P.S. Daca ma mai fac multi mincinos pe aici ,o sa trebuiasca sa scanez contractul sa se vada numele, ca n-am incotro. Tu acum ma intrebi, unde poti sa rezolvi "legal" ce se face ilegal in vitan ?

Edited by DSF

Da, asta vroiam sa spun si eu, 2 saptamani e raspunsul standard ca sa aiba ei o marja pentru cel mai rau caz posibil, dar practic sigur dureaza mai putin... La ce dealer de langa MĂźnchen era asta cu datul km inapoi? :)

N-are rost sa dau nume, mai ales ca mi-au schimbat multe pe masina gratis, chiar daca ar fi mai mers fara probleme pana la urmatoarea revizie, si chiar n-am ce sa le reprosez.

Dar n-as baga mana in foc ca sunt singurii care fac chestii din astea . Am fost la altul pe langa Frankfurt si reprezentantul de vanzari era ceva natie de marocan, foarte amabil si saritor. ( Cand l-am intrebat de un hotel pe aproape mi-a dat o adresa , si fara sa-i cer, un numar de telefon in caz ca e "frig" noaptea ). Am ras vreo 15 minute de faza asta. Probabil e vreo procedura standard la cumparat bmw-uri.

Mai gandeste-te ca majoritatea 545i pe care le-am vazut , cam aveau praful pe ele( discuri ruginite, se vedea ca nu prea erau testate de clienti ). Nici n-am avut programare la nici unul si n-au avut timp sa le spele, pregateasca.

Omul s-o fi gandit ca imi face un bine cu km, stia ca o sa ma chinui sa o vand peste 1,2 ani, din cauza motorului. Plus ca deja de "imprietenisem", a mers cu mine la test drive vreo ora, am oprit la o cafenea sa fumam o tigara sa povestim de masini.Am mai stat de vorba cu el in birou vreo 2-3 ore. Probabil era luna moarta ( inceputul lui decembrie) si nu prea mergeau vanzarile.

P.S. Daca ma mai fac multi mincinos pe aici ,o sa trebuiasca sa scanez contractul sa se vada numele, ca n-am incotro. Tu acum ma intrebi, unde poti sa rezolvi "legal" ce se face ilegal in vitan ?

Daca era ala marocan poti sa-l egalezi cu un roman,e clar ca a avut intentii bune,a vrut sa te ajute.Cred ca ai mare dreptate,ar fi mai bine sa ingropam arma razboiului.Asa se face oriunde,asa ca pica teoria de km reali!

Vad ca si nemtii de adapteaza modului romanesc,deabia acum cucerim Europa.

Depinde.

Ăn Germania riÂşti dosar penal dacĂŁ eÂşti prins cu aÂşa ceva, deci cu siguranÞã existĂŁ cazuri, ĂŽnsĂŁ mai rar decât la noi.

Si la noi risti un dosar de cercetare penala,dar nu pentru toata lumea,in Romanica legea este discriminatorie....intelegeti cu totii la ce ma refer.

Daca era ala marocan poti sa-l egalezi cu un roman,e clar ca a avut intentii bune,a vrut sa te ajute.Cred ca ai mare dreptate,ar fi mai bine sa ingropam arma razboiului.Asa se face oriunde,asa ca pica teoria de km reali!

Vad ca si nemtii de adapteaza modului romanesc,deabia acum cucerim Europa.

Marocanu era cu "plapuma" incalzita. Celalalt cu kilometrii era neamt get beget , blond, si destept peste medie ( vorbea engleza binisor) :)

Baiatul chiar m-a impresionat, n-am ce sa-i reprosez , care vanzator scoate din dulap din proprie initiativa chestia aia de masurat stratul vopselei si m-a dus la masina si mi-a aratat ca un spoiler era vopsit pe o parte , si mi-a masurat 20 puncte pe masina sa-mi arata ca ce e in realitate corespunde cu ce e in calculator.

Ai vazut tu in Romania sa iti zica de buna voie vanzatorul, ca jumate de spoiler a fost vopsit si sa iti demonstreze cu aparatul ca restul pieselor nu au fost atinse. Daca nu imi arata ca e stratul de vopsea cu 10 microni mai mare ca pe restul pieselor nu-si dadea nimeni seama, ca doar era vopsita in reprezentanta.

Ce nu stie multa lume ca dealerii , reprezentantele sunt doar niste franchize care trebuie sa respecte un anumit set de reguli, sa-si cumpere singuri aparatura agreata de BMW, sa-si trimita oamenii la training, etc. E o afacere ca orice alta. Scopul lor e sa vanda masini pana la urma.

De aia sunt si diferente de preturi intre ele, concurenta etc. BMW inspecteaza sa respecte un anumit set de reguli.

Stiu de legea asta numai ca cel care reclama e in general vanzatorul cand descopera ca masina are mai multi km. Eu ce interes aveam sa il reclam daca sa zicem ca as fi acceptat.

Germania are sute de dealeri BMW, e concurenta mare intre ei, in conditiile in care piata auto a scazut cu 50% in ultimii 2 ani, cand ai cateva milioane bune de euro investiti intr-o afacere , ultima grija care te apasa e ca vine Gigel si te da in judecata ca ai dat km in spate, asta daca poti sa dovedesti, ca daca ei inregistraza in reteaua bmw nu prea vad cum poti sa probezi.

Se inchid autohaus-urile si reprezentantele prin Germania si Olanda intr-un ritm grav pentru ca nu mai cumpara nimeni masini. Stau masini din astea "premium" cate 6 luni ,1 an si nu se dau nici la jumatate de pret.

Am mai stat de vorba cu cate un dealer si majoritatea masinilor sunt fie cumparate de la client sau buy-back-uri. Toata finantarea se face cu credite pe termen scurt, 1-3 luni, sau pe linii de credit.

Trece ziua, n-ai vandut masina ai de platit dobanda. Cam cata dobanda se aduna la un parc de 100-200 bmw-uri, toate 2004 +.

E o foame pe dealeri de ti-ar pune si sigla de la mercedes pe capota de E60 daca le-ai cere :) .

E de preferat cu siguranta, sa cumperi masini de la persoane fizice care nu fac din vanzarile de masini o meserie. Cred ca la ei se aplica mai degraba ideea ca le-ar fi frica sa nu se aleaga cu un dosar penal de la politia din Germania daca umbla la kilometraj.

Depinde.

Ăn Germania riÂşti dosar penal dacĂŁ eÂşti prins cu aÂşa ceva, deci cu siguranÞã existĂŁ cazuri, ĂŽnsĂŁ mai rar decât la noi.

putin exagerezi la capitoul incadrare juridica....intr-adevar este o "inselaciune" insa in cazul contractelor de vanzare-cumparare ...cumparatorul sau cel care se considera "inselat" are doar o singura cale in justitie..acea a unui proces civil privind prezenta DOLULUI (inselaciune, ascundere unui aspect in vedere perfectarii unei conventii)...situatiile in care o astfel de fapta sa aiba caracterul unei infractiuni este de sub 0.1% in Romania sau in alte state membre UE....din (pacate)...insa se poate incerca si latura penala dar sansele ca pericolul social concret intr-un astfel de caz nu poate fii asimilat in sensul prezentei unei infractiuni.

EÂşti avocat?

Inselaciunea

Drept Penal

(escrocheria). Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra aptrimoniului (privat sau public), prevazute in t. III, art. 215, C. pen., partea speciala si consta in inducerea in eroare a unei persoane,

prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un fals material injust si daca s-a pricinuit o paguba.

am observat si eu.. se negociaza la reprezentanta si premium selection la greu. au parcul plin. Sunt obligati sa ia la buy-back datorita tipului de leasing german, care e ciudat un pic, diferit de un leasing normal.

oricum si mie un dealer mi-a confirmat ca au inceput mai dea km inapoi. In momentul in care toti marocanii si rusii dealeri fac asta nemtii nu pot sta pe piata asa...

Ce e fooarte adevarat e ca un neamt iti va spune toate defectele masinii in cele mai multe cazuri..

Edited by DOMI