Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Sfaturi E32

rallyart

Recommended Posts

Am achizitionat de curand un E32,735i ,211 cp din 1987,cred ca e printre primele serii fabricate.Am si eu o intrebare pt.posesorii de E32:cu ce tip de stergator pot sa inlocuiesc pe cel original avand in vedere ca ciocul de la brat e orientat inspre exterior,nu inspre interior ca si cel din dreapta(ca si la restul masiniilor).A doua problema ar fi incalzirea motorului,daca e in mers e ok nu se incalzeste dar daca stau pe loc aprox. 10 min trece de 90 grade si se indreapta spre zona rosie.Mentionez ca radiatorul nu e cel original al masinii,dar e ca si dimensiuni destul de apropiat de cel original(asa am luat masina)cel original e crapat.Ar mai fi si alte probleme as zice minore:ventilatorul nu merge decat pe ultima treapta (maxim)OBC nu merge ,inchiderea pe o usa...etc.O mare parte din piese (butoamne,Obc ,bord)le-am luat si pe masura timpului o sa ma ocup de el.

Multumesc!

aceeasi problema cu stergatoarele am avut-o si eu si la e38 si la e34.. si am rezolvat cu stergatoare de la reprezentanta.

dar presupun ca e exclusa varianta asta din moment ce ai semnalat aici problema.

sincer eu nu am gasit stergatoare afetmarket pt stergatorul de la sofer nici la bosh nici la valeo. acum poate ai noroc sa stie cineva de aici vr-o varianta aftermarket ca si eu treb sa le schimb iar si sincer prefer sa dau 1 mil pe ele decat 3.3mil la reprezentanta.

cu ridicarea temperaturii pe loc... e pe duca pompa de apa. asta e primul semn ca ar treb schimbata. daca mai mergi cu ea asa o sa incepi sa auzi un zgomot deranjant la motor.. dupa care o sa clacheze de tot pompa si atunci nu o sa mai poti merge deloc.

bafta

aceeasi problema cu stergatoarele am avut-o si eu si la e38 si la e34.. si am rezolvat cu stergatoare de la reprezentanta.

dar presupun ca e exclusa varianta asta din moment ce ai semnalat aici problema.

sincer eu nu am gasit stergatoare afetmarket pt stergatorul de la sofer nici la bosh nici la valeo. acum poate ai noroc sa stie cineva de aici vr-o varianta aftermarket ca si eu treb sa le schimb iar si sincer prefer sa dau 1 mil pe ele decat 3.3mil la reprezentanta.

stergatoare aftermarker pentru partea soferuluiu nu cred ca exista pentru e32 si e38.

saptaman viitoare imi sosesc ceva cu adaptoare mai complicate. daca se potrivesc(slabe sperante :) ) va anunt.

ceva poze cu masina...? dotari?

Am vazut ca sunt pe ebay Bosh 600 mm ambele ,scria ca sunt dedicate pt E32 si E34 iar codul cred ca era Bosh 602S.O sa incerc sa caut pe aici la importatorii mari de piese gen Ausurg,Unix,Autonet etc...daca erau pe ebay sigur trebuie sa gasim si aici..

Poze nu am momentan pt ca nu sunt in tara sa i fac iar de cand o am nu i-am facut poze..o sa revin cam pe saptamana viitoare..

Ca si dotari are 4 geamuri el.,oglinzi el. heliomate(nu merg),Obc ,proiectoare ,piele,scune incalzite,inchidere centralizata,pachet lumini,trapa el. cu 2 pozitii,ABS si motorul de 3.5 :)

• 2 weeks later...

Revin pentru a ajuta posesorii de E32,E34 etc...stergatoare se gasesc de la Bosh sau Champion...eu mi-am luat Champion,au costat 120 ron si vin cu adaptorul inclus pentru bratul de la sofer...sterg foarte bine...

Cealalta problema cu incalzirea apei provine de la vascocuplaj...cand se incalzeste motorul scapa si nu cupleaza,se poate verifica cu mana ,daca motorul e pe 90 grade si o poti tine cu mana inseamna ca nu cupleaza...luni imi vine radiatorul original de 3.5 si vascul...sper sa nu mai am probleme la capitolul racire...

Pentru stergatoare am cumparat doar insertii de la carrefour.. Adica doar partea de cauciuc. Foarte ieftin si merge ok.

Despre incalzirea, pompa de apa nu cred ca este de vina, la motoare M30 nu prea pica, e de metal. Mai degreaba e stricat vascocuplaj de la ventilator de racire de pe fulia de pomva de apa.

Daca nu iti merge electroventilator pe treapta 1, s-a ars cel mai probabil rezistenta de pe ventilator. O vezi prin grila. Si la mine e ars, nu am reusit s-o desfac iar AC merge si asa.

Chiar, nu iti pleaca electroventilator cand se incalzezte motorul? Daca ai clima, la radiator original ai 2 sonde de temperatura care comanda electroventilator cnad se incinge prea tare.

• 2 weeks later...
pt incalzirea motorului mai mult ca sigur e vascul,iar problema cu ventilatorul (aeroterma banuiesc) este din 'sword' accesibil pe sub torpedou are o mufa verde si doua surubele.se schimba niste rezistente pe acolo,varianta ieftina, sau cumperi altul,depinde de buget.

Poti sa schimbi doar lamela care sterge geamul pe original, de la reprezentanta sau de unde vrei , si iesi mult mai ieftin. La E34 se mai potriveau Champion.