Jump to content
Intalnire BMW Club 2025 ×

faruri e46 coupe facelift

poison

Recommended Posts

Am si eu o intrebare. Eu am momentan faruri normale ( fara xenon ) pe care mi-am pus xenon after market dar cu balasturi hella luate de la calin de mult. Ideea e ca ar fi cazu sa le schimb, si ma gandeam sa imi comand cu xenon, dar am vazut ca vin fara bec si balasturi. Aveti idee daca pot folosi balasturile care le am acum pe masina pe farurile cu xenon oem ? Ms Edited by poison

nu vei putea folosi becurile. balasturile le poti folosi dar trebuie sa cumperi becuri D2S cu adaptoare pentru balasturi aftermarket.

cu un cuter poti modifica soclu la becul actual aftermarket si va intra in soclu unde intra D2S-ul, dar mai bine cumperi becuri D2S (se gasesc la aprox 70 RON bucata chinezesti, 150 RON bucata sub licenta philips sau 250 RON aprox bucata originale, iar adaptoarele undeva la 30-40 RON setul.

Edited by robytza

nu vei putea folosi becurile. balasturile le poti folosi dar trebuie sa cumperi becuri D2S cu adaptoare pentru balasturi aftermarket.

cu un cuter poti modifica soclu la becul actual aftermarket si va intra in soclu unde intra D2S-ul, dar mai bine cumperi becuri D2S (se gasesc la aprox 70 RON bucata chinezesti, 150 RON bucata sub licenta philips sau 250 RON aprox bucata originale, iar adaptoarele undeva la 30-40 RON setul.

Asta ma interesa pe mine. Becu stiam si eu ca nu merge, de balasturi imi faceam problema ca am dat vreo 500 euro cand le-am cumparat acum 3 ani. Intre timp am vb cu calin si mi-a zis ca mufele sunt exact aceleasi ca la cele originale deci nu mai am nevoie de adaptoare. Multumesc mult de raspuns. Am vazut ca originale bmw sunt la grozadan vreo 600 ron bucata..

nu cred ca ai aceleasi mufe ca la originale : ma refer la legatura balast - bec... nu stiu nici ce becuri ai, dar daca ai H7 aftermarket, becul nu e simplu, ci e prevazut cu 2 fire cu 2 banane care intra in alte 2 banane ce vin de la balast. cand vei lua bec D2S va fi simplu fara fire, de aceea iti vor trebui adaptoare care se leaga intr-o parte pe bec si in cealalta parte pe bananele ce vin de la balast.

poate ma insel si tu ai alt model... daca da, scapi mai ieftin. iti recomand becuri sub licenta philips de 6000K deoarece cele originale le gasesti din cate stiu doar la 4300K.

sunteti norocosi :)

Da norocosi, :) sa schimb semnalele fata trebuie sa schimb farul cu totul pt un plastic ordinar, stiu fiecare bucatica din far, fiecare surubel .....

Eu am xenon aftermarket si nu trebuiesc adaptoare pt bec ... sistemul de pridere al becului este diferit fata de sedan, voi face niste poze sa vezi ...

Edited by edy1092

pai si de la becul tau nu pleaca doua fire spre balast (fire care vin direct lipite de bec fara mufa) ? D2S nu va mai avea acele fire...

Da stiu ... Eu am acum exact adaptoru ala care l-ai pus tu in poza ... care se cupleaza la balast.

Ultima intrebare. Ca nu stiu daca se merita. Este vreo diferenta vizibila daca imi iau faruri OEM cu xenon, sau daca imi iau tot faruri normale cu lupa si becuri xenon h7 ? Ca ale mele sunt ff chioare momentan, nu mai bat deloc, si cam asta ar fi motivu pt care vreau sa le schimb..

nu stiu cum e constructia farurilor la coupe, dar s-ar putea ca farurile cu lupa pentru halogen H7 sa nu aiba din constructie aceeasi duritate la lupe. adica lupele (oglinzile lor) pe care e pus halogen sa nu fie mai putin rezistente din punct de vedere al temperaturii decat cele prevazute pentru xenon. astfel se vor topi dupa scurt timp, se vor arde, si vei avea 2 lumanari (dar frumoase :) ). daca tot iei altele iti recomand cu lupa pentru xenon ca probabil sunt asemanatoare ca pret si nu risti nimic.

daca iei faruri cu lupa prevazute din fabrica pentru halogen vei putea pune xenonurile tale H7 fara nici o adaptare.

daca iei faruri de coupe cu lupa pentru xenon, iti vor trebui, cum ziceam, becuri D2S.