Jump to content

Cum schimb buzele la Jante?

Recommended Posts

Am un set de jante rh zw3 si vreau sa le schimb buzele,am mai schimbat cineva??ce sa pun intre buza si janta?silicon,solutie de parbriz.niste sfaturi va rog!!

nu trebuie sa pui nimic,doar sa fie perfect curate intre suprafete iar pe suruburi sa pui pasta blocanta.

Nu e adevarat, La suruburi nu pui niciodata pasta blocanta, pt ca s-ar putea sa mai ai nevoie sa le desfaci si o sa-ti blestemi zilele. Suruburile nu le strangi sa iasa apa din ele. Garnitura de vb tu de ea e tot silicn dar pus din fabrica (si ca orice lucru din fabrica e pus perfect de seama exact cu o garnitura)

Daca ai Rh ai nevoie de o cheie de 8mm(in 12 colturi) si una de 10mm(in 6 colturi).

Dupa ce ai scos suruburile bagi surubelnita intre buza si miez si bati putin cu ciocanul, dupa ce s-a depratat putin buza tai cu un cuter siliconul, faci operatiunea asta in 3-4 locuri diferite pana iese.

Dupa ce ai scos buza cu un cuter tai tot siliconul si cureti locul pregantind pt noul silicon

Sa nu uiti sa pui buzele noi exact cum au fost cele vechi (cu valva intre spite).

Pui buzele noile prinzi in 5 suruburi (la fiecare surub bagi piulita si o infiletezi exact cat sa prinda si sa-ti raman distanta intre buza si miez 1cm) Cumperi tub silicon de motor 2+2 (e f bun). Departezi putin buza si tragi o dunga de silicon intre miez si buza, sa nu-ti ajunga siliconul la prezoanele mici. Dupa ce ai dat de la un capat la altul cu silicon strangi cele 5 prezoane mici si o sa-ti "iasa siliconul in valuri". Dupa ce ai strans cele 5 suruburi si s-a presat bine siliconul tragi cu degeteul peste dunga de silicon sa-l intinzi bine (trebuie sa aiba latime dunga de 0.5cm-2cm) Lasi la uscat 10-15min si pe urma te apuci sa bagi restul de prezoane ca sa nu te umpli de silicon pe pantaloni si sa sa faca priza calumea.

Am facut 10-15 seturi de jante modulare la viata mea si n-am primit plangeri ca ar rasufla vreuna. Timp de lucru ... 4 ore pt desfacut si inca 4-5 pt montaj la loc (pt un set vorbind)

Daca ai si alte intrebari ma poti suna (nu prea stau pe forum decat f putin timp pe zi) 0723.265.714

Bafta.

Edited by ziemenz