Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

cutie manuala GETRAG?m50

Recommended Posts

cine se baga la o cutie manuala GETRAG sa spuna ce are.cutia este dupa un m50 b20.

la ralanti se aude ca si cum ai invarti niste bile in ulei. e normal?!

in marsarier se aude tot cam asa,un zgomot de bile care se ating.

cand apas ambreiajul nu se mai aude.

in viteze intra impecabil. :)

kit-ul de ambreiaj e nou.

pareri? :)

cine se baga la o cutie manuala GETRAG sa spuna ce are.cutia este dupa un m50 b20.

la ralanti se aude ca si cum ai invarti niste bile in ulei. e normal?!

in marsarier se aude tot cam asa,un zgomot de bile care se ating.

cand apas ambreiajul nu se mai aude.

in viteze intra impecabil. :)

kit-ul de ambreiaj e nou.

pareri? :)

Ulei are?daca e la nivel,un rulment e muci,asta-i clar.zici ca ai kit nou,probabil un rulment din cutie.

rulmentul de presiune se numeste si trebuia schimbat odata cu kitul de ambreiaj....de fapt daca iti luai un kit de ambreiaj nou...rulmentul trebuia sa fie inclus in kit....insa uneori romanii isi mai baga vastul si te sar de el....

nu vorbeam despre rulmentul de presiune, cred ca am precizat destul de clar - arbore intrare cutie!

care-i ala?

piesa 13http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HB51&mospid=47370&btnr=23_0719&hg=23&fg=15

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=23&fg=15

da, intradevar acela este - 13 cu ghinion, se stie ca cedeaza destul de des la e34 si se cam schimba o data cu ambreiajul. dar pentru clocanitul de care spui eu zic ca mai mult de 80% este volanta (sunet caracteristic la relanti pentru e34-volanta cu masa dubla, si cu ceva km la bord)

p.s. daca vrei sa scapi de tot si cu siguranta de cloncanit pune o volanta clasica si un kit de ambreiaj clasic (discul de ambreiaj cu arcuri)

p.s.2 acum am vazut ca a mai zis cineva mai innainte de acest rulment.

Edited by Gago

corect,volanta trebuie si ea schimbata.

merita sa schimb rulmentul,a mai schimbat cineva?

se schimba greu?din ce vad pe realoem nu ar fi dificil...

in fata rulmentului nu ar trebui sa fie si un semering? :)

este si simering 4 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=23&fg=15 , se verifica si se schimba foarte usor cu cutia data jos.

si ar mai fi 5 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=11&fg=20, cei doi rulmeti, unul amintit mai sus, si acesta, rigidizeaza arborele primar de intrare al cutiei.

DacĂŁ doamne fereÂşte te lasĂŁ, am eu una de pe M50B20 . . . :(

de crapat nu prea crapa dar trebuie sa se obisnuiasca cu cloncanitul - un fel de moara :twoup: :)

Edited by Gago

• 2 weeks later...
de la viteza pica sau de la mers in oras prea mult,a-ntaia,a doua?

am luat masina la 170.000 si 30.000km i-am facut numai pe autostrazi :)

nu pica din cauza turatiei motorului (un rulment de genul ala are turatia maxima admisa intre 18000 si 30000rpm), cat din cauza incarcarii pe rulment (axiale, radiale) si socurile la care e supus.

Edited by Gago

• 1 month later...
  • 3 weeks later...